179    6    0  

Litexplater i kjeller (ikke våtrom) - hva kan jeg legge utenpå?

 2     0
Hei,

Jeg har nettopp overtatt et hus der forrige eier har brukt 5cm Litex-membranplater med Litex skjøtebånd på veggene i kjelleren etter en omfattende drenerings- og isolasjonsjobb (se bildet). Forrige eier er rørlegger og det skal være gjort betryggende forskriftsmessig, men jeg klør meg likevel litt i hue over hvordan jeg skal ta dette videre mot en siste finish som ikke koster skjorta og tar veldig lang tid.

Det eneste jeg klarer å lese meg til er at Litex skal brukes i våtrom med fliser oppå. Gitt at dette er et kjellerrom som ikke skal brukes som våtrom men som hjemmekino så har jeg absolutt ikke lyst til å fliselegge. Jeg har også forstått det slik at Litex må brannsikres. Hva kan jeg legge oppå slik at brannforskriftene er oppfylt? 

Er det en idé å bare rullesparkle utenpå alt sammen? Kan jeg eventuelt legge gips? Hva anbefaler dere?

Mvh,
Håkon
Litexplater i kjeller (ikke våtrom) - hva kan jeg legge utenpå? - kjeller.jpg - HåkonTåkon

   #1
 822     0
Noe alla det jeg driver med, men mitt rom er våtrom/ teknisk rom, kanskje du kan teipe alt med alu teip/ folie, så fore ut som vanlig kjellerom etterpå, trefiber/ rockwool og stendere.
Litexplater i kjeller (ikke våtrom) - hva kan jeg legge utenpå? - FH01JAU_FIFOUW_02.JPG - HåkonTåkon
Litexplater i kjeller (ikke våtrom) - hva kan jeg legge utenpå? - edc689797b605a73d66c59043cee0ae1.jpg - HåkonTåkon
Litexplater i kjeller (ikke våtrom) - hva kan jeg legge utenpå? - FH13JUN_FRAMIN_07.JPG - HåkonTåkon
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei Thunder, og takk for respons. Jeg håper egentlig at jeg får til en litt enklere løsning. Stendere vil bety arealtap i et allerede trangt rom, og jeg har egentlig akseptert de "hyllene" som løper rundt rommet blir en slags bardisk-feature. Tongue Så spørsmålet blir da hvordan jeg kan få en helt grei finish her som er mer i landskapet rullesparkel, Lady Minerals Revive, rehabplater eller lignende - som gjør at rommet blir i tråd med brannforskriftene.
HSt
   #3
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Det er jo krav til brannsikring men vil tro at fiberpuss  med armeringsduk(eller kaller vi det nett?) er ok

I utganspunktet ville jeg lurt på om det er maskert/gjemt et fuktproblem
   #4
 822     0
vil tro det er fukt problem ja, kanskje du kan lure bort en plate å se bak? Kanskje du kan fjerne de helt. heter dobbel gips utpå, men ville unngått gibs i kjeller med ukjente vegger. jeg fant noen xfiner later hos https://www.norebo.no/kryssfiner-pris-pr.-mp

Ikke fått snakket med dem enda om det beste valget for meg heller, men de har mye utvalg, er en plate for stall, fjøs osv. og prisene så rimelige ut.
Signatur
HSt
   #5
 29 923     Lillestrøm kommune     0
Er det fuktproblem bak vil jeg ikke kle med plater
   #6
 739     0
Sikkert ikke den lette løsningen du ønsker, men jeg dekket de med gipspuss/gipsbruk og limte på en glassfiber duk utenpå. Ser fortsatt strøkent ut etter 4 år.