3 352    6    0  

Noen som har gjort tilsvarende ca kostnad?

 345     Kvinnherad     0
Har kjøpt et gammelt hus, og det jeg har tenkt å gjøre med det, siden jeg fikk det veldig billig er følgende:

Ta av skifer taket og legge sutak, og kanskje ordne litt opp i takbjelker osv.

Vurderer og bare kjøpe den ekstra skiferen vi trenger til arken brukt.

Lage enn ark ut fra møne på det ene taket, slik at denne vil komme 5 meter ut over.  Det vil si tar med meg nede og oppe etasjen, litt usikker på hvor mangen meter bredt det blir, men bllir vel 6  - 8 m. Dette gjør jeg fordi på denne veggen ligger kjøkken, og bad oppe og nede, og med dette vil jeg få alt dette større.

JEg vil også bytte bjelker i stue, og isolere ned til kjeller, da det er litt mott i bjelkene, og det ikke er isolert ned.

Det vil bli endel egennsats på inne siden, isolering, plating, golv legging , listing, kjøkken montering, bad flising osv. Også å støype selve muren til arken osv.

Noen som har noen ide hva noe slikt vil koste? Bare helt grovt reknet? Kommer jeg langt med 1 mill? Eller bør jeg regne 1,5 mill?


   #1
 740     0
Her var det mye som ikke var lett og skjønne..

Et råd skal du få, dette er gammelt, du veit ikke hva du finner i vegger, gulv, tak..kanskje ingenting eller koks?? da blir det med en gang mye dyrere..

Du vil nok treffe på overraskelser..som råte, dårlige løsninger på bærende konstruksjoner osv..

Så du må regne me mye mer arbeid og en større kostnad enn du trur..


Vil ikke si noe tall...kan være så mangt! .. Men lykke til! Smile
Signatur
   #2
 185     0
Helt enig med deg ewop.
Du kan risikere å møte på utrolig mange utfordringer (dyre Laughing når du kjøper et gammelt hus. Det har jeg gjort, ca 100 år gammelt. Har fjernet ca 5 tonn med koks og isolert på nytt. Men når man åpner veggene i slike hus, det er da overraskelsene kan og sannsynligvis vil komme. Har funnet masse sopp og råte. Det er umulig og si hva dette kan koste, men kjøper man gammelt må man regne med endel overraskelser på veien. Så man bør være sikker på at man vil ta jobben det er med et gammelt hus.
Er kloakken feks i orden? Vi hadde brudd på vårt system.
Fikk graver og rørlegger til å grave og legge nye rør nå, det var snakk om ca 8-10  meter, det kom på ca 75.000 i tillegg skal kommunen ha betalt for asfaltering senere. Blir nok minst 10.000 der også. Bare et eksempel på at tusenlappene flyr når noe uventet dukker opp :)
Helt umulig å komme med konkrete tall, men med ståpåvilje og masse egeninnsats kommer man ihvertfall mye lenger med de kronene man har.
Lykke til. :)
   #3
 587     Karmøy     0
hei teigas!

Jeg hadde et lignende prosjekt hjemme hos meg, som innebar:

* ta ned gammel skifer, nytt sutak, ny gesims, nye takpanner (zanda)
* isolering og ny kledning
* Meisle vekk gammel puss fra grunnmur, pusse på ny
* Pusse pipen
* male huset 3 strøk (2 grunning 1 maling)
* Skifte samtlige vinduer (22stk) til PVC

Jeg sto selv for rydding og bortkjøring da, vel og merke.

Dette prosjektet havnet på 425'000,- for meg, men da gikk hele sommerferien min med på å fylle med på snekrene (polakker) som var flinke å gjøre småfeil.

Uansett kan jeg se for meg at jeg sparte en god del på dette. Smile
Signatur
   #5
 587     Karmøy     0
nei dessverre, den forsvant fort.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 345     Kvinnherad     0
Ser dere snakker om vegger osv anngående KOkS, er ikke så inne på slikt, så hva er dette?

Tror ikke det skal bli så alt for mangen overaskelser inni vegger, da hele huset er isolert på ny, og satt ny bordkledning og kledd vegger innvending igjen ca 1982, så er ikke slik at isolasjon\tømmer i vegger er 100 år. Er vel eneste reisverket som står igjen som gammelt.  Nå er ikke jeg noen ekspert på hva som befinner seg inni vegger, men skiftet nettopp terasse dør, og når vi hadde av listverk og slik, så det lille vi så, helt ok ut.

Videre er det konstantert mott i gulv i kjellerbjelker i den eldre delen av huset, så her legger vi nok nye bjelker, og isolerer ned til kjeller.

Nå skal de sies at det er et familie kjøp, kjøpt av min bestemor, så prisen var ikke avskrekkende høy, da jeg fikk enn snill pris grunnet att litt ting og tang selvsagt må gjøres. Pluss at halvparten av kjøpesum blir forskudd på arv fra mine foreldre.

Kan jo si litt mer om prosjektet ellers når jeg først skriver:

Huset er opprinnlig fra 1931,  og det er selvsagt skifer på taket pr idag.
Huset var da ett tømrer hus antar jeg, videre er det i ca 1982, byttet borkledning(tatt vekk tømmrerveggene), isolert på nytt, og laget nye plater og slikt i vegger innendørs.

Det ble også da bygget på stue ca 16 kvardrat. Videre ett tilbygg på siden, som inneholder soverrom, større gang, og ny inngang med garderobe, og enn kjeller til på tverrsiden av huset.

Videre om eigendommen så er det ca 18 mål, det er enn garsje satt opp i 1993 ca, og ett uthus på 40 kvardrat, pluss hems, som ble satt opp i 1999, som fremstår som ett råbygg. Dette er planen å innrede og bo i (dersom kommunen godkjenner bruksendring).
Grunnet det er min bestemor som bor i hovedhuset nå, så trenger jeg enn plass å bo. Og i ettertid kan det være greitt å leie dette ut til enn skoleelev eller noen, som trenger enn leilighet.

Planen videre var å dele taket på langsiden, slik at ene halvdelen av det opprinlige taket står igjen. Den delen vi tar av, blir taket snudd på, og vi lager ett tilbygg oppover. Slik at den ene biten av det opprinlige taket står igjen, mens resten blir snudd og går oppover enn ca 6 - 8 , meter dette har vi ikke sitt så nøye på enda.
Planen var å få enn ca 50 - 60 kvadrat ekstra plass.

Mangen sier at det er bedre å bygge på tverrsidene av huset, da dette blir lettere, og kanskje penere. Men den veggen vi bygger på her nå, består av bad oppe og nede, pluss kjøkken, og det er de tingene som er ønskelig å få større, pluss det hadde vert kjekt å fått enn bedre loftstue. Alt dette ligger som sagt i denne veggen, og det vil vel da være lettere å bygge på denne veien, så enn slipper gjøre om på alt innvendig?

Så i hovedsak det jeg først kommer til å gjøre når huset blir overtatt, er selvsagt og få kontroll på motten i bjelker i kjeller, og skifte dette og rette gulvet av. Noen vinduer er skiftet, men noen bør vel snart skiftes. Skal også ribbe hele loftet, for når det nye tilbygget kommer på, så blir det på enn måte ribbet halveis uansett.
Så bygger vi tilbygg, og fikser opp nede, loftet tar vi nok og innreder på nytt litt mer på sikt. Badet og slikt oppe blir nok stående uinnredet enn liten stund, alt etter hva kostnadene blir.

Snakket med to ulike byggefirma:

Det ene tok godt i og sa 1,5 millioner kom jeg langt, men da var det snakk om å skifte hele taket, det er litt usikkert om vi egentlig trenger gjøre.

Det andre firmaet bad meg tenke hva ett byggesett kostet, si ca 700 000, så sa han , det du bygger på er ca 1\3 - 1\4 av ett nytt hus, dette vil da kanskje utgjøre 300 000? Så plusser du på arbeidpener, og slikt. Så han anslo at dette da kanske burde komme meget langt med 1 million.

Nå er det ingen av dem som har sett tegninger eller noe slikt, så dette blir veldig rusing. Men håpet mitt var at prosjektets høyeste tak skulle være rundt 1,5 millioner, om det blir lenge til jeg overtar huset, kan jeg tåle litt mer.

Spørsmålet er vel egentlig nå hva folk tror?

Er intressert i om enn trur det er realistisk og klare dette innenfor de økonomiske rammene jeg fremer her?

Spørsmål nr to er jo om folk er enige med meg i dette med tilbygget, om det er fornuftig å bygge på slik?

Innredningskostnader på huset blir nok ikke så mye, da jeg har endel slekt som snikrer, og kan gjøre litt selv, bare jeg blir visst hvordan det skal gjøres. Det er der egeninsatsen blir betydligst. Grunnmur til tilbygget vil selvsagt også være noe vi ordner selv.

Håper noen flere kan komme med kommentarer og innspill, tegningene jeg legger med er ikke så gode, men gir ett visst lite intrykk i alle fall.Noen som har gjort tilsvarende ca kostnad? - slik ser det ut.jpg - teigas
Noen som har gjort tilsvarende ca kostnad? - slik vil det forhåpentligvis bli.jpg - teigas