186    3    0  

Nymalt leilighet - sprekker

 2     0
Hei. For 2 - 3 måneder engasjerte jeg et foretak for å male leiligheten. Tidligere eier hadde malt og da var det sprekker overalt der gipsen/kan ikke fagspråket, var delt. Foretaket som ble engasjert anbefalte å legge noe nytt som bindet de gipsene/kan ikke fagspråket, sparkle, så male over med kvalitetsmaling. Jobben ble gjort og jeg var svært tilfreds. Idag ser jeg likevel at på et sted har sprekkene kommet tilbake. Hva kan dette skyldes?

Leiligheten min er øverst i boligrettslaget og bygget er gammelt. Om det hjelper for å finne årsaken så er dette en gammel blokk i mur/betong. Leiligheten har ikke den beste ventilasjonen men jeg sørger for å få lufta godt nok.

Nymalt leilighet - sprekker - 44BA4F46-168E-46D0-B0DA-24BD45E3D98C.jpeg - Miscbbc

   #1
 9     0
Hei

Mest sannsynlig er det gjort en for dårlig jobb første gang gipsen ble satt opp. Sprekker kommer av bevegelse i konstruksjonen. Enten pga fuktighet (materialer som trekker seg sammen/utvider seg) eller at det er bygningsforhold som gjør at det beveger seg.

Alle gipsskjøter skal ha glassfiberremse og korrekt sparkling før de etterbehandles. Hvis det er flere skjøter som ser slik ut må det gjøres skikkelig arbeid på nytt. Pent og varig resultat ved bruk av gips krever litt innsats/kunnskap.
HSt
   #2
 29 704     Lillestrøm kommune     0
Nei, ikke glasfiber, men rett papir remse, men ellers rett det du skriver
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Takk for samtlige svar Smile. Da vet jeg dette til neste gang og jeg skal ha det i mente. Da vet jeg også hvilke foretak som skal unngås. Dyr lekse, men nødvendig. Takk atter en gang.