4 169    0    0  

Nytt inngangsparti med utvendig trapp og sportsbod - hvor bratt kan trappen være

 6     0
Skal i gang med et litt byggeprosjekt for å få lagt en innvedig trapp utvendig slik at eierseksjon 1 første og andre får hver sin separate inngang.

Har brukt Google SketchUp til å tegne en skisse. I dag er det fellesinngang for 1 og 2 andre fra støpt trapp. Denne tegnet som utgangspunkt for en rett trapp opp til andre etasje hvor det er tegnet en terrasse/platting foran ny ingangsdør. Terrassen/platting er tenkt sydd igjen med liggende panel og tette med vanntett undertak for terrassegulv for å gjøre nytten som sportsbod. I dag er det en det et lavere bygg for oljetank her. Denne skal fjernes/rives. Det er allerede en støpt mur som antas å være et godt utgangspunkt for bærestolper for terrasse/platting/sportsbod? Der hvor det i dag er tegnet nyinngangsdør er det i dag et høyt ca 2 m vindu. Godt utgangspunkt? Har tegnet inn tak over trapp og inngangsparti, men er usikker om dette er noen god løsning? Største utfordring er til nå trappen. Har kun 2,4 m til rådighet fra støpt trapp til sportsbod. Hvor bratt/høyt kan jeg bygge trappen uten at det blir ugunstig som inngangsparti? Alt i alt må jeg opp ca 3 m fra dagens støpte trapp til ny inngangsdør for 2 etasje. Kan alternativ ta dette i etapper, men da mister vi noe av "terrasseplassen"... Har sett på trapp i alluminum...

Noen som har noen gode tips? Eller en idee om hva dette kan komme til å koste?

Innveding må vi rive en eldre fastmontert buet trapp og tett igjen "hullet". Hullet er ca 6-7 kvm. Er dette en krevende/dyr jobb? Vet det må tas hensyn til lyd og brann.

Har tenkt å gjøre riving, rydding og forbredelse selv, og leie inn proffer for snekkerjobben. God / dårlig plan?
Siste redigering: 3. august 2009 12:13:43 av plybekk
Nytt inngangsparti med utvendig trapp og sportsbod - hvor bratt kan trappen være - Bilde1.jpg - plybekk