146    6    0  

Nytt kjøkken - bakvegg er gips

 34     0
Hei,
Skal nå i gang med å sette opp kjøkken, veggen bak er i gips. Noen anbefalninger ifb med om noe jeg burde gjøre mot gipsen? Burde jeg prime for å forhindre evt fuktighet osv?

Noe annet jeg bør tenke på ifb med kjøkkenet? Alt av VVS / Elektrisk gjøres av faglærte.

   #1
 20     0
Det er spørs om du skal henge opp overskap på veggen. Det kan hjelpe med finer/osb plater på gips om mye vekt skal henges fra veggen.

Gipsen bør i hvertfall males pga. vedlikehold og fukt som du nevner!
   #2
 166     Sandnes      0
Trenger ikke finer/osb plater bak skap da mesteparten av kjøkkeninnredninger i dag har skinnemontering. Denne skrur du inn i stender som ligger bak gipsen, C/C 600mm (Som oftest).

I den forrige leiligheten vår malte vi veggen med våtromsmaling og fugte med sanitærfugemasse, det holder massevis.
   #4
 166     Sandnes      0
Jeg personlig angrer ikke på noe, fikk det kjøkkenet jeg ville ha. Smile

Kona derimot fikk lyst på fliser på vegg i ettertid (mindre praktisk men mer estetisk pent), samt en glassplate på veggen bak koketopp for å enkelt vaske bort søl fra stekepanne/gryter.

Noe jeg kaaaaanskje skulle hatt var en helt nedsenket vask (undermontert?), slik at den gikk flush med benkeplaten. Vi hadde en liten kant som gjorde det litt vanskelig med å få rent kanten på vasken.
   #6
 3 667     Sørlandet     0
Tull i grunn… men f.eks baderomspanel,kitchenboard,glass eller noe annet på veggen bak benkeplata er mye lettere å holde rent enn malt gips.