26 754    11    10  

Optimal stigningsgrad på rullestolrampe

 48     Aust-Agder, Arendal Kommune     7
Heisann. Hva er optimal stigningsgrad på en en rullestol rampe?
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 48     Aust-Agder, Arendal Kommune     0
hmmm, ikke så byggteknisk anlagt... hva vil det si i grader? 12 grader? heh...
Signatur
   #3
 100     Stavanger     0
Dvs at hvis rampen skal løfte en rullestol 1 meter opp, så må den være 12 meter lang.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 48     Aust-Agder, Arendal Kommune     0
Takk takk for svar...
Men en rampe løsning lar seg nok ikke gjøre allikevel da det ikke er plass nok :(
Må se etter en løsning som gjør det letter å hjelpe opp trappa heller...
Signatur
   #7
 1 672     Trondheim     0
Kravene er 1:12 når rampen er under 3 meter, 1:20 når en er over.
Men jeg tenker nå at det må være bedre med en bratt rampe enn ingen rampe, også får man hjelpe litt til når den skal brukes.
Signatur

   #8
 234     2
Kaster meg på denne tråden, må selv lage til rette for rulelstolbruker (husbankens universal utforming). Og lurer da på hvordan eg skal gå frem når eg har ein kjeller leilighet (utleige del) som har inngang 2,5m levere enn innkjørselen. Dvs. eg må ha 50meter lang rampe for å at en rullestolbruker skal komme ned til inngangs partiet??! Shocked
   #9
 1 672     Trondheim     0
§ 8-6. Gangatkomst til byggverk

(1) Gangatkomst til bygning med boenhet skal være trinnfri og ikke ha større stigning enn 1:20. For kortere strekning inntil 3,0 m kan stigning være maksimum 1:12. For hver 0,6 m høydeforskjell skal det være hvileplan på minimum 1,6 m x 1,6 m. Dersom terrenget er for bratt til at kravet om stigningsforhold kan oppnås, gjelder ikke kravet om trinnfrihet og stigning til bygning med boenhet uten krav om heis.
Signatur
   #10
 3 412     Akershus     0

§ 8-6. Gangatkomst til byggverk

(1) Gangatkomst til bygning med boenhet skal være trinnfri og ikke ha større stigning enn 1:20. For kortere strekning inntil 3,0 m kan stigning være maksimum 1:12. For hver 0,6 m høydeforskjell skal det være hvileplan på minimum 1,6 m x 1,6 m. Dersom terrenget er for bratt til at kravet om stigningsforhold kan oppnås, gjelder ikke kravet om trinnfrihet og stigning til bygning med boenhet uten krav om heis.Den siste setningen der virker interessant...  Det skal altså ikke være bratt til et hus, bortsett fra om det er bratt, da gjelder ikke regelen om at det ikke skal være bratt, er det slik man skal forstå det?
Signatur