2,688    6    0  

Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad

 345     Kvinnherad     0
Litt bakgrunn og historie først:

Har kjøpt ett hus av min bestemor, mot at hun får borett så lenge hun lever.

Tomten består av ca 17 mål, noe skog, dyrket mark, og vannlinje osv.

Det er et hovedhus, enn garsje, og ett uthus på området. Uthuset har jeg søkt bruksendring til anneks på, slik at jeg kan bo i det, nå mens jeg venter på at boretten skal falle bort, og senere kan jeg leie dette ut. (vil selsvagt innrede uthuset i vinter om søknaden går igjennom) Uthuset er fra 1999 ca, og er 40 kvadrat.

SE BILDER I vedlegg for å skjønne litt mer

Hovedhuset er bygget i ca 1930, var da tømrerhus. I 1970 - 1975 var tilbygget på siden bygget på. Dette ga større gang, litt større bad nede, soverom, og garderobe.

Det er også i 1982-1983 gått vekk fra tømrethuskonseptet, og isolert og sett på stående borkledning. Som fremdeles er veldig grei kvalitet på, har byttet noen bor eneste. I tilegg ble det bygget på 16 kvadrat på stuen.

Planen nå er å bygge på enda mer, for veggen opp mot veien\hagemøbler inneholder kjøkken som er langt og smalt, og lite bad, oppe er det litt liten loftstue og mikroskopisk bad på samme vegg. Så om jeg bygger bakover vil jeg slippe å dele inn hele huset på bytt, og vil samtidig få større de rommene jeg ønsker større.

Planen er å ca bygge på 50 - 60 kvadrat, noe som gir meg større alle disse rommene og litt til håper jeg.

Kanskje greitt å holde det innenfor 50? Med tanke på at det blir vel enklere byggesøknad da?

Planen for å få til å bygge bakover må være å kappe bort litt av det eksisterende tilbygget, dele taket i møne, og snu det motsatt vei bakover. Huset er ca 7 - 8 meter bredt, og jeg tenkte og bygge enn 6 - 7 meter bakover.

Se den dårlige skissen jeg har laget for å illustrere tilbygget på hvordan jeg mener å løse det, om dere ikke skjønner noe av den, skal eg ta bildet at ett lignende hus som har gjort nettopp dette.

Planen er videre litt egeninnsats ved støping av grunnmur, og legging av skifer på taket, om jeg får tak i brukt. (pappa er kan legge skifer)

Blir vel også montert kjøkken selv, og fliset bad selv. Loftsetasjen vil bli mer løpende oppusing, da det er hovedetasjen som er første priorietet.

Legger også ved enndel bilder av huset, så dere får sett det i alle vinkler.

1. Vil det være greiest og bygge på i den retningen jeg beskriver?

2. Er det mye prisforskjell på å feks gå fra 50 til feks 70 kvadrat? Så enn ikke angrer på at man ikke bygget stort nok?

3. Hvor mye tror folk ett slikt tilbygg vil koste? Er det noen som har gjort tilsvardende?

4. Trenger man tegninger av hele huset for å søke til kommunen om tilbygg? Har nemmelig ikke av hele huset, bare av de sidene der tilbyggene står. Regner jo selvsagt med at jeg trenger av det nye tilbygget, hehe.

Håper noen har innspill på dette. På forhånd takk :)

;D
Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad - tilbygg2.jpg - teigas
Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad - hus1.jpg - teigas
Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad - hus2.jpg - teigas
Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad - hus3.jpg - teigas
Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad - hus4.jpg - teigas
Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad - hus5.jpg - teigas
Prosjekt-Planlegging av tilbyggsløsning og kostnad - hus6.jpg - teigas

   #2
 3,258     Akershus     0
Du spør om prisforskjell fra 50 til 70 m2. Den store forskjellen er at du selv står som ansvarlig og dermed kan gjøre alt på "din måte", ingen ansvarsrett osv som en innbetalt enteprenør må ta. Så spørs det hva du har av bekjentskaper og hvor mye du kan få til som vennetejenster osv.

Er temmelig sikker på at kommunen vil ha fulle tegninger, også av eksisterende bygg, hvis du søker med full søknad, særlig når du går inn i takkonstruksjonen slik du gjør. Vil tro at du slipper unna fulle tegninger hvis du går for forenklet søknad (under 70), det gjorde i hvertfall vi.

Og selv om det er forenklet så har du muligheter til å få en del loftsareal for lagring osv. En sovehems/loft for unger eller kortvokste går jo også greit :-)

Etter hva jeg har hørt så har det også hendt at man har "tatt litt feil" og oppgitt eksisterende bygg som en del mindre enn hva det faktisk er slik at totalen, inkl tilbygg blir riktig, men som sagt, det er bare noe som jeg har hørt. Men uansett så kan fort 50 bli 70 osv når sånt skjer. 100 + 50 er jo 150, men det samme er jo feks 80+70.

I tilegg så er det jo slik at antall forenkelde søknader pr. år er ubegrenset så du kan, hvis du vil, søke om å bygge 50 + 50 osv så ofte du vil. Med litt planlegging av byggeprosessen så kan du i grunnen bygge så stort du vil på forenklet (med unntak for våtrom).

Og om det skulle bli ett våtrom så kan det også oppgis som endringsmelding i etterkant.



Signatur
  (trådstarter)
   #3
 345     Kvinnherad     0
Okey, så det er under 70 kvadrat som gjelder? Og over 70 da må enn ha full byggesøknad?
   #4
 3,258     Akershus     0
Neida, under 50, brutto. Men som sagt 80+70 og 100+50 er jo det samme og ingen vet jo hvor stort eksisterende hus er.

Ok? :)

Signatur
  (trådstarter)
   #5
 345     Kvinnherad     0
Aha , så enn kan trikse litt mener du? Eller mener du at enn tilbygget går litt inn i eksisterende bygg?

Du har ikke noen formening når det gjelder pris og slikt? Og om denne plassen å bygge ut på vil være mest fornuftig.

Takk for svar foresten!
   #6
 3,258     Akershus     0
Må ikke trikse vet du, men fakta er at ingen vet hvor stort opprinnelig hus er. Om du søker på pris pr. m2 så vil du finne at kostnadene ligger en plass mellom 10-20 000 pr. m2, alt etter egeninsats, standard osv.

Du kan faktisk regne materialkostnaden ganske greit selv. Tegn opp en skisse med materialvalg for feks vegg, gulv, tak osv, gå til byggmax og finn prisene.

Koblingen mot huset og takgreien vil nok fordyre en del.

Bruk søkefunksjonen så finner du ut av det.
Signatur