484    13    1  

Rive gammelt hus - pris

 1     0
Hei,

Huset er fra 1900 og er på to etasjer, ingen kjeller, rundt 100-140 kvadratmeter. Jeg har ingen kompetanse innen spesialavfall og asbest, men huset består hovedsakelig av gammelt treverk. 

Noen som vet hva det vil ca. koste å rive et gammelt hus og hvordan fremgangsmåten er. Er det mulig å rive huset selv eller må man ha et ansvarlig firma som gjør arbeidet? Såklart etter at man har søkt tillatelse til å rive. Planen vil være å bygge nytt etter rivningen da det er ubeboelig i den tilstanden det er i nå. 

Mvh. Kleivan

HSt
   #1
 22 700     Sørum     0
Ser oppskrift nå er å plukke mye ut del for del så det blir dyrt. Et hus er vel for stort til st du får ansvarsrett på det, du må i hvertfall ha en god plan.

Riving er søknadspliktig
   #2
 2 140     Asker     0
Det skal ikke være noen kjempeopperasjon å rive et hus. Er jo veldig avhengig av landsdel.

Snittpris er 250, og ned til 150 i enkelte tilfeller. Opp mot 350 i øvre og med en totalentreprise inne.
Signatur
   #3
 178     0
Du kan søke om å stå anvarlig selv , men du må da ha erfaring med riving fra før.. så nei 😫?

Du kan heller ikke søke selvbygger på det , fordi det kun gjelder å bygge ikke rive. 🤔

Du må finne en entreprenør som kan stå ansvarlig for riving opp mot kommune. Og som godtar egeninnsats fra deg.. ta ut vinduer,gulvbelegg,kjøkken osv .. og lever inn selv på bossplass og få kvittering som entreprenør legger ved.

Hvis det kun er tre igjen når entreprenør river huset , så er ikke det største kostnaden å levere inn.
TSt
   #4
 6 128     0
Da må en ha revet alle himlinger og åpnet alle vegger for å komme til og dradd ut kabler, isolasjon rør etc. Så det er en betydelig jobb.
   #5
 178     0
Da må en ha revet alle himlinger og åpnet alle vegger  for å komme til og dradd ut kabler, isolasjon rør etc.  Så det er en betydelig jobb.


Huset er fra 1900 , og det meste er tre som beskrevet.   det er en overkommelig jobb i forhold til hva du kan spare. skulle jeg tro Smile
   #7
 18 700     Akershus     1
«Du kan heller ikke søke selvbygger på det , fordi det kun gjelder å bygge ikke rive. 🤔

Det skulle ikke forundre meg, men er det logikk i dette? Pen og pyntelig riving ovenfra og ned. Det synes å være mindre farlig enn å bygge opp. Det er nær ingen dimensjonering å ta hensyn til. Dersom en tenker seg et laftehus, er det verre å løfte laftestokkene ned enn opp?

Dersom det er mulig med selvbygger, burde det være like kurrant med selvriver. Sjekk med kommunen dersom dette er aktuelt.

Vi rev hele hytta selv, men det var mange år siden. Mye ble skåret opp til ved, søppel måtte bæres ca 10 min.
Signatur

TSt
   #8
 6 128     0
Lager en en plan, beskriver huset oppbygging så mener jeg en burde kunne få lov selv om reglene kan være firkantet. Jeg fikk riving av garasje som del av tiltak selv om det ikke er lov som tiltak.
   #9
 18 700     Akershus     0
Regelverk er ubegripelige. Se punkt 2: https://www.rana.kommune.no/bolig_og_eiendom/plan_og_byggesak/Dokumenter%20veiledningsblad%202018/25+-+Riving+-+desember+2017.pdf

Mao, en kan rive selv dersom bygningen ikke er til beboelse, da opp til en låve på 1000m2. Dersom den er til beboelse kan du ikke rive selv.

Hva er forskjellen i selve riveprosessen i å rive et møkkete gammelt verksted i 1,5 etasjer på 70 m2 og et gammelt bolighus i 1,5 etasjer på 70 m2?

Enten overser jeg noe her, eller så bør myndighetene ta seg en bolle.

Signatur
   #10
 178     0
Det er miljø aspektet som kommer inn tror jeg. Lettere å straffeforfølge firma en privatperson.

Er også noe med under og over 100m2 BRA.
Under så kan man rive selv og over så må det firma til ..