(trådstarter)
   #11
 39     Skien     0
Nei dessverre, ingen tilbakemeldinger fra noen her på Byggebolig ennå. Har ikke hatt tid til å kontakte levereandørene om dette.
Signatur

   #12
 75     Oslo     0
Hei ArnsteinB og andre
”Hva koster en kvadratmeter:”
HolteProsjekt Kalkyle http://www.holtebyggsafe.no/sider/show_produkt.php?id=2 kan gi svar på kvadratmeterpris på vegger av forskjellige byggetyper og det meste ellers av priser i byggverdenen.
Men forutsetter at du er byggkyndig nok til å spesifisere veggen og/eller det andre du gjerne vil ha priser på. Gir kostnader for beregnet materialer og arbeid. Du kan selv legge på avanse og eventuelt overstyre priser.

”Kalkyle” baserer seg på Holte Byggsafe Kalkulasjonsnøkkelen http://www.holtebyggsafe.no/sider/show_produkt.php?id=10 med oppdaterte priser og ressursbruk samlet inn fra en rekke leverandører og entreprenører.

”Kalkyle” kan lastes ned for gratis 15 dagers prøve.

Dette er IKKE en reklame fra Holtebyggsafe. Jeg har nå ingenting med Holtebyggsafe/HolteProsjekt å gjøre, men jeg var en av to utviklere som laget HolteProsjekt (Anbud, Kalkulasjon, Produksjon) Det er et og samme program. Det styres av lisens hva du har tilgang til.

”Kalkyle” er markedsledende i Norge og det er MANGE firmaer som baserer anbudene sine på ”Kalkyle”.

/Geek
Ps. Det har ingen hensikt å spørre meg om å foreta en byggkalkulasjon ???
Jeg er en programmerer som laget databasen og forretningslogikken(beregningsmotoren). Det var byggtekniskkyndige som spesifiserte hva jeg skulle lage. (Jeg kan hvordan Wink). (Han andre utvikleren laget brukergrensesnittet.)

Pps. Til moderator: Jeg vet ikke om hvordan det stiller seg med "reklame" her vanligvis, men mitt svar her gir et meget konkret svar på i hvert fall deler av det Arnstein spurte etter. Kvadratmeterpris(kostnad) på forskjellige byggemetoder ferdig oppsatt. Og Arnstein og andre byggetekniskkyndige kan enkelt beregne kostnad(pris) for forskjellig byggemetoder for hus. (Det jeg ikke kan svare på er "kvaliteten på leverandøren" o.l.)
   #13
 323     0

Veldig mange av mine oppdragsgivere er usikre på hvilke byggemetode de skal velge.


Jeg har akkurat vært gjennom en ganske omfattende prosess for å finne "riktig" byggemetode for en planlagt enebolig (dvs reisverk, fasadeteknologi osv), og savnet en tabell/rapport med en god "lekmanns" oversikt - ikke bare på pris, men på kvalitet, fordeler, ulemper, forskjeller, evt U-verdier, tetthet, vedlikeholdbarhet osv.

Som det er presisert i ett svar på denne tråden så finnes det profesjonell programvare som kan kalkulere byggekostnader utifra input-data, men dette er du sikkert klar over, og slik programvare er ikke for en lekmann og hverken anskaffe eller lære seg.

En god oversikt vill kanskje tatt for seg et baseline tilfelle - dvs et gitt sett av tegninger for noen "standard" og kanskje ikke-standard hustyper og størrelser, og hva det ville kostet å sette boligene opp ved hjelp av forskjellige metoder. Selve kostnadstallene er ikke så veldig interessante (de vil fluktuere med konjuktur, geografi osv), men derimot de prosentvise forskjellene er hva vi er ute etter. Videre kunne tabellen/rapporten tatt for seg vedlikeholdskostnader over en periode på f.eks 20 år - igjen ville tallene avhenge av geografi, topologi og klima, men det gjelder å finne "normal" tilfeller og brøker man kan anvende for å gjøre et estimat for et gitt område.

Av forskjellige grunner har vi havnet på sprøtebetong med innslag av panel i lerk der veggen blir for tung eller det blir for lite gods rundt vinduene. Jeg er ganske overbevist om at dette blir billigere enn Leca og hvertfall Celcon, bl.a pga at sprøytebetongen ikke trenger å fiberpusses (ca 500 kr/kvm), men kan grunnes og silikat-males etter oppføring. På innsiden er det normal innlekting og isolasjon, noe som gjør det gunstig å jobbe med mht til rør og kabler (i motsetning til f.eks Leca ISO - der betaler man dyrt for blokka, men må fortsatt ofte lekte ut for å få plass til intern rør- eller kabel-infrastruktur. Sprøytebetongen er også rask å få opp. Hastighet er en viktig faktor om man sitter på et brolån mens man bygger - hvis renta er høy så risikerer man at rentekostnaden f,eks spiser opp verdien av egeninnsats eller annen aktivitet som forlenger prosjektet.

Jeg følger med spenning med på denne tråden og hva du får til - PM eller email meg så kan jeg sende deg estimatene på våre tegninger.

--

Thomas

Signatur