#31
 22 147     Akershus     0
Har en Beam sentalstøvsuger. En tømmer sjelden, men for noe griseri.

Ellers er slangen noe herk. Går mer og mer tilbake til en vanlig støvsuger hos oss, enklere å dra ut og å pakke.
Signatur

   #32
 1 570     Sunnmøre     1
Har bygget hus i 20 år og montert sentral støvsuger i de fleste nybygg, men vil ikke ha det selv. I forhold til pris suger de rett å slett for dårlig.


så du møtar opp ein gong i vika på alle hus du har montert sentralstøvsugar i og støvsugar huset? Ellers har eg vanskelig for å sjå korleis du kan ha nok erfaring med alle du he montert til å sei det du sei. Til info så er der forskjellige typar sentralstøvsugarar med forskjellig effekt.
Signatur
  (trådstarter)
   #33
 242     0
Hva vil man egentlig kunne regne med i fratrekk om man dropper sentralstøvsuger? Sikkert veldig variabelt, men om noen vet hadde det vært interessant å høre.
   #34
 618     Bergen     0
Men denne store slangen som må kveiles opp og slikt høres litt klønete ut om man skal støvsuge et lite område fort og greit, type barn som har sølet ut noe på gulvet f.eks...
Mye å tenke på!


Dette med den lange uhamslige slangen er det store aberet med sentralstøvsuger, men akkurat derfor er det et greit tilbud av kreative oppfinnelser for å omgå problemet, som "hide-a-hose-","wally-flex", osv..
-Jeg har den simpleste varianten: En fleksibel sugeslange som trekker seg sammen når du slipper den. Helt grei å trekke frem for småjobber, og så kort i sammenslått tilstand at den kan ligge i f.eks en skuff.

obs: fungerer dårlig på kaninbæsj, om noen lurer.. ;D
   #35
 705     Vestlandet     0
Hva vil man egentlig kunne regne med i fratrekk om man dropper sentralstøvsuger? Sikkert veldig variabelt, men om noen vet hadde det vært interessant å høre.

Aner ikke hvor mye fratrekk dere vil få, men jeg fikk tilbud på sentralstøvsuger ferdig montert til kr 13.350 inkl. mva fra IEC-hus. (Med nøkkelferdig er det inkludert hos dem). I og med at man ikke pleier å få fratrekk for hele verdien vil det ikke være mange tusen dere sparer.
  (trådstarter)
   #36
 242     0
Nei, det blir nok ikke rare greiene å spare nei, må heller se det som en liten bonus om vi tenker at det ikke blir brukt. Men vil vel være fristende å ta det med, for å prøve - kan jo hende vi faktisk synes det er veldig kjekt også, og om vi ikke synes det, så var det liksom ingen krise...
   #37
 5 567     0
Ettermontering er ikke så enkelt. Så, sett bort fra det økonomiske, er det smart å installere.

   #38
 5 009     Akershus     1
Støtter psv. Et moderne hus uten opplegg for sentralstøvsuger er et hus med en klar mangel og ettermontering er umulig uten drastiske grep. Monter røropplegg uansett valg av støvsuger.
   #39
 744     Verdens navle     1
Har hatt sentralstøvsuger i nærmere 20 år, og skjønner ikke at noen heller vil slepe rundt på en støyende, illeluktende tung kladeis på hjul. Å ta frem og henge tilbake slangen er null stress.
Selv min gamle maskin er veldig kraftig, og å tømme bøtta er veldig enkelt.
Varianter med pose får visst ofte litt dårligere effekt.
Signatur
   #40
 21     Lyngdal     0
Mange gode innlegg i denne tråden.

Som flere nevner er det en stor helsemessig gevinst i å installere sentralstøvsuger. Det gjør at NAAF (Astma og allergiforbundet) anbefaler sentralstøvsuger:

Her er utdrag fra NAAF's 10 gode råd for et godt inneklima:
"5. Riktig støvsuger: En sentralstøvsuger virvler ikke opp støv under bruk da sentralenheten blåser luften filtrert ut av huset. Derfor er den en god løsning for astmatikere, allergikere og andre overfølsomme personer."

Det finnes også flere smarte løsninger for å gjøre renholdet enklere med en sentralstøvsuger.

Flere har nevnt "Hide A Hose". Dette er et system hvor slangen "suges inn i veggen" etter bruk.
Les gjerne mer ved å trykke her. "Hide A Hose" systemet er et genialt system, men mest egnet til nye boliger på grunn av litt omfattende installasjon.

"Wally Flex" er en smart løsning til bruk på vaskerom eller grovinngang. Denne kommer også snart i en utgave med litt lengre slange (Max 6m)
Se gjerne mer informasjon med å trykke her.

Det finnes også ulike trommel-løsninger for oppbevaring av slangen:
En oversikt finner du her.

Feieluken er mest brukt i kjøkkensokkelen, men kan også monteres andre steder:
Trykk her for mer info.

Et sentralstøvsugersystem med dårlig sugeeffekt kan være til mer irritasjon enn glede. Som flere har nevnt i denne tråden er det forskjell på ulike modeller sentralstøvsugere.
Signatur