1 926    3    0  

sono: Planer om å bygge hus.

 9     0
Hei hei..  ;DSlik tittelen lyder så har jeg og min partner planer om å bygge hus  ::). Vi er bare i startfasen (les: tenkefasen  ???) og det virrer mange spørsmål inne i hodet.

Vet lissom ikke hva vi skal starte med. Jeg er fremdeles under utdanning og han har nylig fått seg jobb.  Vi bor nesten gratis (leier av mamma ikke mer enn 6000 kr i mnd), så vi vil rekke å spare masse penger om vi bor der 2-4 år.Det jeg nå lurer på.. skal jeg få en arkitekt til å lage tegne et hus for oss først før jeg ser etter en passende tomt? Det koster mye hos en arkitekt og det hadde vært greit å få gjort det unna. For jeg er fast bestemt på hvordan hus jeg vil ha. For da kan vi søke om byggetillatelse samtidig med tomta..Men siden jeg er under utdanning.. tenkte jeg at vi kunne bare kjøpe ei tomt som vi liker og bare nedbetale den i noen år før vi lånte mer for å bygge. Høres ikke det greit ut? tror det vil bli lettere å låne om vi har tomta fra før.. noe jeg inbiller meg i alle fall.

Huset jeg har lyst på er et funkishus på ca 4 etg (kjeller, 1 etg, 2 etg og loft) Jeg vet det vil bli ganske dyrt, så derfor lurer jeg på om det er mulig å leie arbeidskraft fra utlandet? vet at mange bruker polakkere også svenskene til å bygge hus. Og dem er faktisk ekstremt flinke. Hadde det vært en ide? Greit å spare inn på noe hvis det er mulig. Utenom det kommer vi til å male og slikt selv.Hadde vært veldig greit om noen kunne komme med ideer og anbefalinger. Da jeg nærmest er helt blank på dette området.
sono: Planer om å bygge hus. - index_08.jpg - sono

   #1
 292     0
Det finnes en egen seksjon her på forumet dere brukere legger inn beskrivelse av deres planer vedr. bolig.

Kanskje du har lyst å kikke litt der og se hvordan andre gjør ting?
  (trådstarter)
   #2
 9     0
åja... jeg er helt ny her så visste ikke det. Skal ta en titt på det.
   #3
 200     Stavanger     0
Hei sono!
Velkommen til forumet!
Vi har kommet hakket lengre enn dere i prosessen.
1. Kjøpte tomt (under utdanning)
2. Arkitekt tegnet huset
3. To,tre runder med forandringer hos arkitekt pga. reguleringsplan og naboer.
4. Byggegodkjenning, Arbeidstegninger, arbeidsbeskrivelser og anbudsrunder.

Tomten er ferdig nedbetalt og vi starter å grave nå i høst. :)

Våre erfaringer tilsier at ikke alltid drømmehuset kan bygges på hvilken som helst tomt. Kanskje dumt å låse dere for mye når dere leter etter tomt.

Vi brukte nesten hele nedbetalingstiden på tomten til å kartlegge hva vi var ute etter i et hus. Utvendig fasade, innvendig, gulv,kjøkken,trapp (ganske detaljert egentlig). På det tidspunktet vi tok kontakt med arkitekt var vi bevisste på hva vi ønsketog dette gjorde igjen at vi sparte penger og tid.

Uansett hvilke land håndverkerene kommer fra ville jeg lest mye på de forskjellige trådene her inne som omhandler dette.

Uansett: lykke til!
Signatur