88    2    0  

Spørsmål angående helsparkling.

 1     0
Hei har nylig flyttet inn i en eldre leilighet med dama og oppussing står for tur 😄 

Planen er å ta alle vegger, gulv, lister og trapp. 
Helsparkle / flekksparkle veggene etter behov.
har begynt nå på det ene soverommet hvor det både var linoleum(?) gulv, parkett OG laminatgulv oppå hverandre! Og med det kan dere tanke hvor mye tapet der er på veggene! Den forbanna tapeten, har kjøpt tapetfjerner, tapet skrape, sparkel spader, prøvd lunket fuktig klut, sprayflaske med eddik og vann. 
skrapte, reiv og banna meg igjennom time etter time igår til jeg tilslutt så ut som en forferdelig 1:1 pappmasjé menneske som hadde sklidd rett inn som "kunst" i kunstsiloen i kr.sand med Max 2kvadrat meter tapet fjernet å være stolt over 🤬 

Nå er jeg veldig nøye og tenker jo at alt skal vekk fra veggen til jeg står igjen med kun murveggen å jobbe ut ifra, MEN! Det trenger jeg vell ikke å være så nøye på ? 
Det er jo tross alt etter sparkling at jeg skal pusse over veggen og gjøre den slett, fin og klar for maling / tapetsering.?

Og da når man sparkler, så legger man jo til noen Cm? På veggen... hvordan gjør man det da med vinduskarmer, dørkarmer osv, de vil jo ikke lenger være rette iforhold til hverandre når man skal på med nye lister? 

Skal jo ta alle overflatene i leiligheten så tips til den letteste måten hvor sluttresultatet er så godt som perfekt tas imot med stor takknemlighet ❤️

   #1
 64     0
Så du får ikke has på tapeten med tapetfjerner? Da sitter'n bra.. Oppsiden med det er jo at du trolig kan slenge sparkelet rett oppå tapeten. Bare sørg for å fjerne all tapet som bobler eller ikke sitter dønn fast (sett en kraftig lykt til å lyse parallelt med veggen, så ser du bobler og denslags kjempelett). I tillegg, lit avhengig av hvor glattmønstret tapeten er, så kan det muligens være hensiktsmessig å grunne tapeten så sparkelet ditt ikke faller av.

Hvor mye du må bygge med helsparkling kommer jo an på hvor ujevn veggen er, men i prinsippet snakker vi om et par millimeter, så lister rundt vinduer og denslags skal jo ikke være noe problem. Du skal jo ikke bygge nevneverdig med sparkel "utenpå" alt, bare fylle groper og sørge for at hele veggen har et lag sparkel.

Når det er sagt er det alltids mulig å bruke multikutter og sette en skrape på den, så får du arbeidsinnsatsen ut av et hull i veggen istedenfor.
wth
   #2
 116     NA     0
Helsparkling tar tid, du kan ikke bare sparkle 1 gang, pusse og male. Regn med 3+ runder med sparkel og pussing med ujevn vegg.