2 609    12    9  

Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++

 15     0
Hei, kjøpte et småbruk for noen år siden. Har forstått det slik at en del av låven har blitt gjort av ufaglært arbeidskraft, altså av han som vi kjøpte huset av. Nå ser grunnarbeidet i muren og annet ok ut, men en del ting stusser jeg på.

1. Forran vinduene er lecaen ubeskytta mot vær og vind, og vinduene virker å sitte unødvendig for langt inn i rommet (se bilde). Lecaen forran vinduene er altså ubeskytta.

- Burde jeg fått en murer til å ta ut vinduene og få dem lenger ut mot ytterveggen for å legge på blikkplate rundt lecaen? (under vinduet), hva med sidene forran vinduet, hvordan beskyttes de?

2. Rommet på 23m2 skal brukes som treningsrom/hobbyrom. I golvet er det lagt vannrør til vann/luft varmepumpe. Ikke annet isolasjon er brukt i veggene enn lecaen (se bilde).

- Hvor bra isolerer denne lecaen egentlig?
- Er det noe vits med varmepumpe (luft luft eller luft vann) i det hele tatt? Regna på det og med strømpris på 50øre er det egentlig ikke noe inntjening virker det som.

3. Legger ved noen bilder av døra, den er isolert, men har ikke peiling hvor bra den isolerer. Virker også som at døra er litt feil montert. Virker som de tykke "skruene" som døra er festet med har litt slark i seg, og døra beveger seg et par mm når du åpner og lukker. Tenkte å tette rundt med skum, men da må døra først være godt festet? Eller spiller det ingen rolle? Hva slags "skrue" er det brukt i døra? (Se bilde av skruen)

Takk for hjelp!

Amatør.

Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - Canonfyr

  (trådstarter)
   #1
 15     0
Flere bilder.

Størrelsen på lecan er: l: 49.5cm, b: 23.5cm, h: 24.5 cm. Isoportykkelse: 10.5cm

Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - Canonfyr
   #2
 4 699     NITTEDAL     3
Du bør pusse sidevangene og legge vindusbrett under vinduene snarest mulig. Ser det er noen sprekker nedover i muren, dette kan skyldes frostsprenging pga fuktighet i muren, men leca er ikke veldig utsatt for dette, så det kan ha annen årsak også.

Kjenner ikke til u-verdien i lecaveggen, men med 10 cm isopor + leca som også har en viss isolasjonsverdi burde det være mer enn nok for et normalt bruksrom.

Døra har , som du erfarer, for dårlig innfesting. Du kan skumme den inn, men det er antagelig en brannklassifisert dør, selv om funksjonen ikke nødvendigvis tilsier dette. Du får skum som er beregnet på branndører, men ikke sikkert slikt er nødvendig. Døren vil med dette få en ganske god innfesting.

Weber-leca har egen spørretråd under firmainformasjon, du kan rette spørsmål direkte dit.
   #3
 5 990     Finnmark     1
Her er litt info:
Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - Canonfyr
Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - Canonfyr
Signatur
   #4
 1 570     Sunnmøre     2
treng ikkje varme på treningsrom, den lagar du sjølv
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 15     0
Har sjekka litt rundt. Er 25 cm leca med isopor i midten. Skal ha en u verdi på 0.30, dvs noe lignende som ytterveggene i huset vi bor i (bygd (1983).

Skal ha høytalere inn dit og rommet skal brukes til hobbyrom. Så trenger varme.

Det trekker en del rundt døra der det ikke er isolert.

Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - Canonfyr

Er det like greit å bruke fugeskum rundt døra selv om det er slark/bevegelse på 1-2mm når døra åpnes? Tenkte noe som dette:

http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/maling-og-fugemasse/maling-og-fugemasse-og-sparkel/fugemasse/fugeskum-helars-502015/

http://www.maxbo.no/Produktkatalog/Maling/Fug,-sparkel,-lim-og-puss/Fugemasse,--skum/Fugeskum-AllSeason-FlexFoam-700ml/p/705184

Vil døra sitte dønn fast med tanke på at den er ganske massiv, ikke noe lett tredør hvis dere skjønner. Eller burde jeg feste døren skikkelig, slik at døra er bedre festet? Tviler litt på at det hjelper å skru mer på festeanordningen, tipper heller at det er lecaen der skruene er festa har utvida seg litt, men skal undersøke dette.

Slo på en 3300w varmevifte rundt 09.00, da var tempen -2 ved knehøyde. Sjekket for 10 min siden, da var det +8grader.

Takk for all innspill folkens!
   #6
 4 699     NITTEDAL     1
Med et lite forbehold om at stål kan oppføre seg veldig anderledes enn en trekarm, mht bevegelse (grunnet temperaturforandringer), kan jeg ikke tenke meg at brannskum skulle gi for lite innfesting.

En brann/lyddør i tre, innskummet med brannskum virker å holde mer enn nok, den veier nok sine 70-80 kg.

Mht fuktskaden tror jeg du må ha mer vanninntrenging enn bare rundt vinduene. Du bør sjekke veggen/taket lenger opp, hvis den gule streken på venstre side er riktig inntegnet. Jeg kan ikke tenke meg at fukt vandrer så mye oppover i en lecavegg.

Jeg tror du kan ha vinduene der de er om du bare pusser rundt vinduene og legger et vindusbrett i underkant. Er det mye slagregn bør det brukes en diffusjonsåpen, vanntett/bestandig murmaling i tillegg. Jeg har Jotun silikonemulsjon/murmaling på min mur og er veldig godt fornøyd.

  (trådstarter)
   #7
 15     1
Litt grov tetting med glava, laga en midlertidig "mal" av kryssfiner. Hjalp veldig på trekket i hulrommet med isolasjonen.

Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - Canonfyr

  (trådstarter)
   #8
 15     0
Med et lite forbehold om at stål kan oppføre seg veldig anderledes enn en trekarm, mht bevegelse (grunnet temperaturforandringer), kan jeg ikke tenke meg at brannskum skulle gi for lite innfesting.

En brann/lyddør i tre, innskummet med brannskum virker å holde mer enn nok, den veier nok sine 70-80 kg.

Mht fuktskaden tror jeg du må ha mer vanninntrenging enn bare rundt vinduene. Du bør sjekke veggen/taket lenger opp, hvis den gule streken på venstre side er riktig inntegnet. Jeg kan ikke tenke meg at fukt vandrer så mye oppover i en lecavegg.

Jeg tror du kan ha vinduene der de er om du bare pusser rundt vinduene og legger et vindusbrett i underkant. Er det mye slagregn bør det brukes en diffusjonsåpen, vanntett/bestandig murmaling i tillegg. Jeg har Jotun silikonemulsjon/murmaling på min mur og er veldig godt fornøyd.Ja ok, stål utvider seg jo i varmere temp, er sikkert ikke mye det er snakk om, men likevel så er det bevegelse. Vet egentlig ikke hvorfor det er brukt branndøri låven, muligens rommet var ment for noe i den duren, eller at forskrifter for låver bygd fra rundt 2000 og oppver krever dette. Kan vel nevne at det også er brukt branndør fra garasjen og inn til hovedarealet i låven.

Men er det dårligere å bruke skum nevnt i tidligere post? Eller burder jeg gå for brannskum?

Flytta termometeret ca 0.7m oppunder taket, ligger på ca 18grader. Holder i massevis.

Nå gjenstår det å isolere døra og gjøre noe med vinduene/fuktproblemet rundt vinduene.

   #9
 4 699     NITTEDAL     1
Jeg hadde brukt brannskum, i tilfelle klassifisering, event. senere omklassifisering. Tror det blir bra.
  (trådstarter)
   #10
 15     0
Liten uppdate. Har fått isolert døra, fiksa også en tetningslist mellom døra og karmen. Vasket golv og vegger, lagt på teppe. Litt usikkert hvordan fukta blir i rommet, skal kjøpe fuktmåler, muligens avfukter? Det neste jeg må få gjort er å få festa tven i veggen ovenfor helikopteret. Tven er tung, så tips til feste mottas! Lurte på om jeg skal feste en tykk kryssfinerplate på veggen, og feste tven til den via tvfeste. Er det noe bra måte å få borra i leca uten at borret går vekk fra ønsket posisjon?

Spørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - CanonfyrSpørsmål til isoleringsevne til lecamur +++ - - Canonfyr

Takker for tips Smile