19 763    3    1  

Spotkasser til downlights

 7     0
Hei, Jeg har lyst på downlights i leiligheten jeg skal pusse opp, men har fått litt bakoversveis på hvor mye dette vil koste meg.
Har forstått at man er nødt til å ha en elektriker til å gjøre denne jobben.

Derfor tenkte jeg at kunne spare noen kroner ved å lage kassene og kjøpe spottene selv.

Men i hvilken rekkefølge går man frem? Lager man kassene før man bestiller elektriker?
Kan disse lages av gips?

Er nevenyttig og har mange hobbysnekre i familien. Om jeg har en oppskrift så tror jeg at jeg kan spare mange tusenlapper på å gjøre det meste selv.
Noen tanker?

Har lagt ved et bilde på hvordan jeg vil ha det.
Spotkasser til downlights - stue langbølgen 50jpg.jpg - rotnelson

   #1
 6 690     Akershus     0
Du kan eksempelvis begynne med å lese denne tråden:

http://www.byggebolig.no/elektro-belysning/hvordan-lage-lyskasse-til-downlights/

Ad rekkefølge: det vil være naturlig å lage spotkassene før du bestiller elektriker. Men det er alltid fornuftig å høre om elektrikeren har synspunkter på hvordan det skal gjøres. Elektrikeren har sannsynligvis peiling på brannkrav, hva som er enklest med tanke på kobling osv.

Dessuten kan du ikke legge til grunn at enhver elektriker vil koble utstyr han ikke selv leverer. For noen er det OK, for andre er det ikke OK. Akkurat det kan man diskutere lenge, noe som for øvrig også er gjort på herværende forum ved flere anledninger. Blant dem som godtar det må du forvente økt timepris på arbeidet for å kompensere for de ikke tjener penger på å levere materiellet. Også det kan man diskutere lenge.

Så jeg vil anbefale deg å ringe en elektriker eller tre før du setter i gang.
Signatur
   #2
 487     0
Gips, spon, huntonit osv.. Fester en lekt i himling og en lekt på vegg, tilskjærer matrialer i ønsket bredde (trematrialer kan du dele opp hos byggforhandler). Monter en tredje lekt på frontplata før eller etter du hengern opp i taket. Monter underplatene mens du lodder frontplata. Hullkopp der du vil ha spottene. Trikkern kan gjøre klart el før du lukker eller fiske seg frem senere så lenge du ikke blokkerer noe i kassa. Evt bare nest opp underplatene. Sparkel/maling. Kan bruke stålprofiler osv hvis du bruker gips istede for trelekter om du vil det.
Signatur
   #3
 41     Larvik     1
Hei rotnelson!

Klart du kan lage kassen selv, men det finnes langt enklere løsninger i dag hvor bruker ferdig kasser for dette. Dette er svært raskt og du slipper du masse jobb, ikke minst i forhold til overflatebehandlingen.

Se bilde av ferdige L-profiler for downlights fra Deco Systems.
Du finner også mer informasjon ved å følge denne linken. http://www.decosystems.no/innkassinger.aspx
Spotkasser til downlights - Downlightkasse.jpg - Deco Systems AS
Signatur