HEL
   #11
 135     Vestby     0
En flaske rødvin er ikke en flaske rødvin. Det er mange variabler.

Det samme gjelder fugelim. Tec7 er selvfølgelig ikke like smooth å fuge med som mange fugemasser som er "slappere i fisken".

Tec7 deriomot er svært god mht:

- limstyrke

- heft under vann / på våte overflater

- heft til vanskelige materialer, her kan man f eks prøve å lime PVC med andre produkter

- holdbarhet i patronen

- holdbarhet i butikken (mange andre produsenter har lav rullering av varer noe som gjør at patronene ofte ligger for lenge)

- umiddelbar heft (initial tack, grab, kall det hva du vil)

- mange farger

- svært godt testet og dokumentert, f eks næringsmiddelgodkjent, miljøtestet, emisjonstestet (avdunsting) og baderomspanel (våtrom)

HEL
   #12
 135     Vestby     1

Hadde en test for en liten stund tilbake, der tec7 ble med i testen..for den var på benken. :D
Jeg ble litt overrasket over at tec7 hadde ca samme egenskaper som multifog som jeg og testet. Begge ble dratt av med ca samme kraft, og tec7 massen kunne jeg plukke av i sin helhet etterpå. Samme var det på multifog. Med dette i tankene så hadde jeg ikke hatt problemer med å kjøpe noe fra biltema.


Trelimet fra Casco er ikke vanlig hvitt trelim men godt gammeldags D4 Polyurethanlim. Det blir helt feil å sammenligne det med Multibond og Tec7.

D4 PU er imidlertig knallsterkt (og skikkelig giftig*). Det bygger mye mer enn hvitlim og har en vanvittig heft. Ved å fukte / dusje overflatene forsiktig fremskynder man herdingen og fyllegenskapene. Den bygger på langt nær som fugelim men gjør en knalljobb når det er variasjoner på flaten på et par mm. Som lim for møbelsnekring er det mitt førstevalg.

* PU lim inneholder isocyanater
   #13
 419     0
Nå bør man ta en uoffisiel test med en klype salt, spesielt når jeg skriver at jeg testet for noe annet en limeegenskaper, og siden jeg skrev at jeg tok det som var på benken og testet.
Tec7 og casco var vel dem som bare ble med fordi de stod der.
Jeg konstaterte kun min opplevde følelse av dem, og min oppfatning at tec7 og multifog var veldig like når jeg testet dem.
Ct1 som vel skal være noe det samme som tec7 satt en del bedre, og vanskelig å plukke av det som satt igjen når jeg brøt dem av.
Så, hvis det ikke oppfattes av mine forrige meldinger, testen er ikke gjort under kontrollerte forhold, ikke under vann, kun med fargen grå...tror jeg, kun min subjektive oppfatning og kan egentlig ikke benyttes av andre. Men jeg har da min oppfatning av produktene.
Ps..ingen dyr døde har lidd noen nød eller blitt skadet under forsøkene  ;D
   #14
 22 346     Akershus     1

Nå bør man ta en uoffisiel test med en klype salt,

Sikkert grei nok test for heft på treverk, men alt unntatt trelimet funker best på metall, stein, fliser osv.
   #15
 1 323     Østlandet     1
Vi testet trelim fra Biltema, Bostic og Casco på jobben - under godt kontrollerte former.
Dette var for å finne ut hvilket lim som hadde størst vedheft til treverk til industrielle formål. Testen ble utført innendørs i temperert og tørt lokale.
Casco var "vinneren", Bostic krevde et stort presstrykk for å oppnå maks vedheft og er således vanskeligere å bruke for den vanlige hobbylimeren. Biltema var rett og slett uaktuell pga testresultatene.
Til det aktuelle formålet ble allikevel Bostic valgt, men dette var fordi vi benyttet hydrauliske presser under limingen og fordi vi fikk en bedre pris på dette limet når vi handlet inn et større parti.

Det er ikke dermed sagt at Biltema ikke er godt nok for en enkel limejobb hjemme, men skal man igang med viktige saker hvor man er avhengig av en god limfuge ville jeg valgt Casco i stedet.