53 150    21    15  

Pris på 35 m2 tilbygg

 78     2
Hei. Vi lurer litt på å bygge ut etterhvert. Tenker et tilbygg på ca 35 kvm. Dette skal innholde 2 soverom,bad og nytt inngangsparti. Vi tenker i første omgang at vi vil ha et tett tilbygg, der det er lagt opp til bad. Vi har tenkt å ta rommene over tid, men få inngangspartiet ferdig(som vi skal ta selv). Legger ved noen tegninger fra sketchup. soverommene ligger på venste side og bad og inngang på høyre.

Hva tror dere dette hadde kostet? Er det mulig å holde seg innenfor med 300 tusen på dette?

Som dere ser er jeg ikke akkurat noen racer på det programmet. Men viser litt hva vi ser for oss.Pris på 35 m2 tilbygg -  - torgPris på 35 m2 tilbygg -  - torgPris på 35 m2 tilbygg -  - torg

   #1
 10 486     Akershus     0
Pris aner ikke jeg, men ønsker du virkelig å bygge tilbygget sånn? Det harmonerer ganske dårlig med resten av huset. Hvordan er muligheten for å grave ned litt, og fortsette i husets lengderetning? Da kan du bygge ut kjelleren, og få et penere tilbygg i 1 et.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 78     1
Må bare starte med å si at dette her er noe vi ikke har peiling på.
En av naboene her bygget ut i samme retning som jeg har tegnet, men da med saltak. Huset som ble bygd ut da var akkurat samme type og størrelse som vi har. Hva tror dere om det?

Vi ønsker et tilbygg med 2 soverom og bad for å få alt på samme plan.
Har også budsjett på 300 tusen vi må følge. Det som er viktig for oss i første omgang er at tilbygget blir tett og isolert. Soverommene og badet kan vi ta over tid, men må ha ferdig inngang - gangpartiet ferdig.

Hva "naboene" betalte for dette vet jeg ikke, vet heller ikke om det er "lov" å spørre om sånt:)
Siste redigering: 24. februar 2015 13:08:09 av torg
   #3
 3 412     Akershus     1
Det finnes mange små søte hus som er blitt bygget ut med "rugekasser": Klumper på siden av huset, ofte med avvikende høyde og takvinkel, og i verste fall også med avvikende fundament, kledning og vinduer. Etter å ha fått på seg en klump på siden er slike hus ikke alltid like søte...

Det vil etter min mening se mye finere ut om man kan få til et saltak med samme takvinkel som hoveddelen. Da vil man få et vinkelhus som kan se ut som om det var ment bygget slik i utgangspunktet. Jeg er ikke sikker på at det blir særlig mye dyrere enn det slake skråtaket som er tegnet.

(Utbygging i lengderetning, som nevnt, er også et godt alternativ).

300 000 virker knapt. Man må ha noen med ansvarsrett til å ta på seg ansvaret for utbyggingen; der går det endel tusenlapper. En byggesøknad må leveres; der flyr det endel tusenlapper. Det må graves; der går det nye tusenlapper. Man skal bygge fundament, festet til gammel mur så ikke ting flytter på seg i forhold til hverandre. Og enda er vi ikke kommet til det som er tegnet på skissen... Man trenger materialer og noen til å sette opp ting. Man trenger vinduer og dører, og det er slikt man ikke lager selv - bare her går det med titusener. Uansett hvor fingernem man er så er det bare autoriserte elektrikere som har lov til å installere elektrisk anlegg - det er ikke veldig mange stikkontakter ferdig installert man får for en tusenlapp. Og jeg synes at rørleggerdelen også er noe man bør overlate til fagfolk - det ligger litt i kortene her at man ikke sikter etter et 300 000-kroners bad, men selv med nøktern standard går det med en god del tusenlapper bare til badet. Tipper at dette prosjektet koster et par hundre mer enn de antydede tre hundre, selv med mye egeninnsats.

Skissene viser ikke dimensjoner, men jeg har en følelse av at korridoren kanskje kan være litt for trang for dagens byggeregler. Er man først i gang med å bygge og har bestemt seg for hvilke rom man skal ha, koster ikke noen få kvadratmetre ekstra til litt større rom nødvendigvis så veldig mye i forhold til alt det andre. "Den siste kvadratmeteren er mye billigere enn den første"...
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 78     2
Hei. Takk for svar. Ja vet at ting koster, mye mer enn ønskelig. Vi pusset opp andre etasjen her ifjor. da tok vi bad(lite med skråtak) og 2 soverom. Så vi har jo det vi trenger noen år. Kan vente med å innrede bad og soverom nede i nye bygget, så dette vil ikke blitt med i de 300.
   #5
 10 486     Akershus     1
Jeg ser i hvert fall ingen grunn til å ikke spørre naboen hva de betalte. Det er jo bare å banke på det, si at du synes tilbygget de gjorde ble veldig fint, at dere vurderer noe tilsvarende, og lurer på hva det kostet.
Signatur
   #6
 106     Karmøy     3
Hei!

Er helt enig med Frodes og KarstenBeate, bygg det ut i lengderetningen og få et hus som er flott og staslig istedenfor et hus som blir "ødelagt " av en "blære" på ene veggen.

I tillegg så kan du få boareal i 3 etg istedenfor , trengs jo ikke innredes før behovet er der men, plass får en jo som regel aldri for mye av.

300 000 er nok litt knapt, men mye en kan få gjort med god egeninnsats og hjelp av venner.

Tegne, søke kan du gjøre selv, leie noen å grave koster noen lapper men det virker som en grei skuring på siden av huset der, mure med forskallingasblokker kan dere gjøre selv, det er bare viktig å være nøye for å få vinkler og topp rett og en mur som er rett, og det må jo festes i huset som er der, enkelt med det som finnes på markedet i dag.
Og så få en snekker som kan gå på timen med god hjelp fra dere, det er mye en kan gjøre for å hjelpe selv om en ikke kan, bare se på alt Otto (sinnasnekkeren) setter folk til... Så mye er mulig, hjelp fra noen venner som kan litt noen timer for å lære dere hjelper godt på.

Er vel mulig å få påbygget tett for de pengene, men rommene må tas etterhvert vil jeg tro, bare viktig å få inn rørlegger/elektriker tidlig når huset er tett så ikke noe vegger/tak tettes så det må rives igjen for at de skal få sine ting inn.

Og et hus med riktig påbygg er noe som drar i riktig retning når det gjelder takst på huset, og spesielt får du et staslig hus istedenfor noe annet som ikke ser bra ut.

Mitt hus jeg legger bilde ved var noe i samme gata som ditt, og det er blitt noe annet kan en si.


Pris på 35 m2 tilbygg -  - torg
   #7
 750     Bærum     0
Vanskelig å si noe om pris, men skal selv bygge ut et tilbygg over to etasjer på totalt 65m2. Der fikk jeg pristilbud fra 400 000-1 500 000,- Det kommer nok mye på hvem du har til å gjøre jobben og løsningene du velger, ofte regner med ca. 20-25k,- per m2 for ferdig arealet uten kjøkken og bad.

Men hadde nok heller lagt litt mer penger i det og bygget ut i to etasjer slik at du får et vinkeltak. skal være såpass ærlig å innrømme at løsningen du har skissert etter min mening ødelegger huset. Kan jo hende du kan få en liten stuekrok i andre for eksempel? Ofte er det ikke så mye dyrere når man først setter i gang.

  (trådstarter)
   #8
 78     1
Takker for svar alle sammen. Syntes det er mye finere med saltak, men tenkte kanskje at dette ble en del dyrere med saltak. Ved å bygge ut i huset lengderetning så må vi forandre på romløsningen som er her. Ved å bygge ut den veien jeg viser så slipper vi å gjøre større inngrep på det som allerede er. Dette er ikke et stort hus, og vil beholde det sånn. Men et bad og et til to soverom nede hadde vært kjekt. Legger ved en nye skisse. Hva tror dere om denne? Jeg personlig syntes dette var penere. Dette er jo uten veranda og inngangsparti. Hva tror dere om dette?

Pris på 35 m2 tilbygg -  - torgPris på 35 m2 tilbygg -  - torg

Nr1rolf, flott hus, hvis utgangspunktet var noe likt vårt så har du stått på en del:)
   #9
 3 412     Akershus     1
Jeg mistenker at ut i fra den første tegningen ville den nye delen av taket ha blitt så flat at det ikke ville ha gått å bruke samme takstein som på den gamle delen. Altså ville du ha måttet leve med to forskjellige taktekkinger (Ikke pent!) eller du ville ha måttet skifte taktekking på det gamle taket (koster litt). Med den nye tegningen vil du kunne beholde mye av den gamle taksteinen og fortsette med samme type på den nye delen. Så kanskje tegningen med saltak gir lavere kostnad enn den første?

Estetisk sett synes jeg den nye tegningen er et framskritt.
Signatur
   #10
 750     Bærum     1
Nå er du nok inne på en retning jeg ville gått fort, er det samme jeg har gjort selv på tilbygget mitt som skal startes på nå til våren. Blir etter min mening en mye penere løsning, men ta en vurdering om du skal heve taket slik at du for eksempel ved en senere anledning kan ta dette i bruk slik at det ikke bare blir et loft? Alltid behov for mer plass en gang i tiden, for eksempel tv-stue, walk-in closet til fruen eller bare bodplass?

Saltak vs pultak tror jeg ikke er noen særlig prisforskjell i praksis, er jo noe mer takstein og materialer, men enkelt og raskt å bygge. Dessuten kan du som KarstenBeate sier benytte samme takstein fremfor for eksempel takpapp som du kanskje måtte brukt på første tegning.