59 051    13    13  

Tips til utforming av rekkverk på veranda

 142     namsos     4
skal om 2 uker begynne å bygge veranda. å i den forbindelse så trenger jeg tips til utformingen av rekverket. har noen bilder eller linker av noen rekverk. det skalkunn bygges i imp-material. ikke noe glass eller stål stolper. alle tips mottas med takk.
Signatur

   #2
 36     Bergen     2
Det avhenger vel sterkt av hus, kledning og hvordan verandaen. Vi bygget nytt rekkverk i fjor og brukte da samme bord (10cm) som kledningen (stående tømmermannskledning med smale underliggere) og åpning tilsvarende underligger på kledning.
   #4
 54     Stavanger     0
Pent rekkverk Tanngarden.

Vi måtte bryte av høyden med skrått rekkverk. Hadde egentlig planlagt det samme rekkverk som tanngarden. Men siden terassen var 3,5 meter over bakkenivå, måtte vi bryte med skrått rekkverk. Liggende ville sett snodig ut.
Da jeg planla terasse og rekkverk, brukte jeg 3D tegne program for å finne ut hva type rekkverk jeg skulle ha. Det var også genialt for å se hvor mye matrialer jeg måtte kjøpe inn. Har også brukt dette tegne programmet på alle byggeprosjekter ellers på huset (innvendig som utvendig). Programmet heter SketchUp og er freeware download på Google.
tips til utforming av rekverket på en veranda - Bilde 082.jpg - BulldogGhost
  (trådstarter)
   #5
 142     namsos     1
kjempepent rekverk tanngarden.
det der er absolutt noe vi vil tenke på. verandaen vår blir ganske lik din men hadde tenkt å bryte av gjørnet med en 45* vinkel. ellers så blir høyden på dekket ca 70cm over bakken. huset har liggende kledning, d-fals. er litt for mørkt her til å ta bilde nå men det kan jeg gjøre i morgen så dere får se huset og plassering av verandaen.
men flere blder ønskes vist noen har.
Signatur
Mac
   #6
 3     porsgrunn     1
Hei
Jeg bygger rekkverk på verandaen nå, og har samme problemstilling som deg med tanke på høyde. Verandaen er 3 m over bakken og godt synlig. Jeg er ikke noe ekspert på dette greiene her så jeg stiller kun et spørsmål Smile Hvordan gikk du fram får å bygge rekkverket ditt?

På forhånd takk
Mac
jaf
   #7
 5 437     tromsø     2
Her er forslag til rekkverk for høyder 3-5meter...110cm til toppbord, 90 til overkant 2*2 og alt er forboret og skrudd med 110 skruer (torks 25mm). 95mm mellom stående 2*2 gir utsikt (de er vridd 45grader).....hvis du vil ha det Smile. Etter 2 år beiset med jotun strå.Skrudd sammen som elementer/moduler og boltet på de horisontale stolpene(litt overdrevet festet Laughing. De vertikale doble 2*4 er boltet til 2*8.....i gulv(bolter koster ingenting)...
Siste redigering: 25. april 2011 10:24:41 av jaf
tips til utforming av rekverket på en veranda - P1010091.jpg - jaf
tips til utforming av rekverket på en veranda - P1010092.jpg - jaf

   #8
 2     Ålesund     1
Utrolig vakkert rekkverk! Det er akkurat et slikt jeg kunne tenkt meg å bygge.
Kunne gjerne tenkt meg litt tips om hvordan du skrudde dette sammen, samt materialer du har brukt.
Har du tegninger?

Håper på positivt svar...
   #9
 3 258     Akershus     0
Mange pene rekkverk, men om dere bor i områder med snø ville jeg satt av god "lufting" nederst slik at snøen kan skyves rett ut.
Signatur
   #10
 2     Ålesund     0
Ja, du har et godt poeng der.
Men her på Vestlandet er det ikke så veldig ofte det laver ned med snø.

Kunne tenkt meg å vite litt mer om det rekkverket som Tanngarden har lagt inn her.