24,513    18    7  

Toleransegrense på gulv, vegger og tak etter NS 2012

 10     Buskerud     0
Hei

Vi er et par i etableringsfase som har vært så uheldig å fått et hus med store skjevheter :'( på pga skade i fundament og bæring (noe vi ikke har kjent til). Vi trenger råd fra eksperter her ute. Vi har gjort noen stikkmålinger på ulike rom og ser et avik på 2,2 cm på 2,80 cm lengde (soverom) og 3 cm ute i en smal gang ved soverommene.

Er det noen her som kjenner til toleransegrensene (gulv, tak og vegg) fra Byggforsk?.... klarer ikke å finne noe på nettet.

Det koster ganske mye om man skal kjøpe et ab. hos byggforsk.
Kan noen hjelpe oss?

Takk!

Hilsen
Head On

   #4
 765     Østfold     0
Det kommer ikke klart frem når huset er bygget? Hva er kontraktsforholdet; Bustadoppføringslova eller Avhendingsloven? Og hvilken kontrakt er brukt?
Hva skyldes denne skaden i fundament og bæring(!) ?
Signatur
   #6
 765     Østfold     0
Da har nok garantitiden gått ut... Hverken NS eller Byggforsk hjelper deg noe her.

Hva står i taksten om dette? Hva har selger oppgitt om dette i egenerklæringen? Var skjevhetene forsøkt skjult på visningen? Tyder noe på at huset er i bevegelse?

Hus fra 1975 har ofte god solididet, uten at de er særlig rette eller helt stive (sett ift dagens standard).
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 10     Buskerud     0
Ok,

men det bør vel være en toleransegrense på vegg, gulv og tak.
Hva var toleransegrensen i 75?

Nekter og tro at skjevheter var vanlig da... tenker spesielt på de blomstrete tapetene o.l. som skulle stemme i overgangene... noe byggherrene mått ta hensyn til. Hører litt for ofte at det var slurv på den tiden, men stemmer det helt. Da var det byggekontroll i alle kommuner.

   #8
 176     ski     1
heisan spørs om ikke du har det samme som meg mitt er fra 69 og huset har satt seg over tid.skjevt overalt men sånn er det med gamle hus,venter på sommeren nå så jeg kan få høvla ned vinduet som ikke åpner seg på vinteren,gammelt er gammelt
Signatur
   #9
 425     2
Uansett hva tolleransen var i 75 kan dere ikke bruke dette som en klage på hvordan huset ser ut i dag. Eneste dere kan klage på er mangler dere ikke så på visning.
   #10
 837     0
Eneste de kan klage på er ting som ikke står i boligsalgsraporten. Altså skjulte feil og mangler som takstmann ikke har oppdaget eller som tidligere eiere ikke har opplyst om.

Og det at gulvet er skevt kommer dere nok ingen vei med. Bruk heller tid og energi på og fikse det:)