234    4    2  

Usikker på et par enkle ting.

 2     0
1. Når jeg bruker tommestokken så blir målet alltid litt feil når jeg sager til målene, skjønner ikke hvorfor dette skjer. Sager av der jeg har merket men bli alikevell feil.
2. Får alltid beskjed om at det er viktig å skjekke buen på stendere 2/4 osv. Hvordan sjekker jeg dette og hvordan skal jeg markere på stenderen og hvilken side skal ut/inn osv.
3. Når jeg skal sage asfaltplater på den store bordsagen (med bein) så blir platen alltid skeiv, noen som har noen tips til hvordan jeg bør sage denne?

mvh Frustrert gutt 17.

   #1
 1 869     Akershus     0
hei og velkommen!

1)Da er merkene dine litt feil. Spiss blyant er viktig her.

2)hold den ene enden av stenderen mot øyet, og sikt langs denne. er den rett, ser den rett ut, ser den ut som har en bue, har den en bue. Det er primært kant som er interessant, flask ikke fullt så interessant. pleier å ta buen ut, men det viktigste er at du er konsekvent. F.eks dersom du legger bjelkelag, er det veldig ryddig at ryggen, dvs buen, vender opp.

3)Et godt anlegg gjør susen.

Øvelse gjør mester Smile


.Thag
Signatur
   #2
 5 110     Tromsø     0
1 har vel også litt å gjøre med tykkelsen på sagbladet. I alle fall ved presisjonslisting gjør det stor forskjell om man prøver å sage midt i streken, eller på den ene eller andre siden. Har man sag med laser, og laseren ikke er helt rett i forhold til sagbladet, er det også en feilkilde.
Signatur
   #3
 1 869     Akershus     1
Vi klarte oss i gamle dager også, uten diverse lasere og slikt Smile Men det er klart at det er viktig å ha et bevisst forhold til hvilken side av streken man skjærer på!

.Thag
Signatur
   #4
 2 100     1
Et enkelt triks om man ikke har laser er å legge sagbladet ned på planken FØR man starter saga. Da ser man akkurat hvor kuttet kommer og kan finjustere.