10 990    11    6  

Utv. isolering av grunnmur.Grunnmursplast på innsiden eller utsiden av isolasjon

 57     0
Har tenkt å få gravd,drenert og kanskje isolert kjellerveggene utvendig på et hus fra 1950 tallet.Utvendig isolering av grunnmur med noe som tilsvarer XPS i 5cm tykke plater.
Men ser at det er forskjellige meninger om grunnmursplasten skal være innerst mot mur veggen eller utenpå isolasjonsplatene.
Hva er de siste meningene om det nå i 2014 ?
Tenkte å isolere de nederste 120cm på utsiden av kjellerveggen det vil si med grunnmursplast innerst og 2 liggende isolasjonsplater  med  60cm bredde utenpå grunnmursplasten.Men det blir kanskje ikke høyt nok med isolasjonsplater i 120cm høyde?
Fra bunnen av grøften til toppen av grøften vil det bli ca 160cm til ca 175cm.

Siste redigering: 16. juli 2014 22:29:12 av HaugenK
Utv. isolering av grunnmur.Grunnmursplast på innsiden eller utsiden av isolasjon - bilde jeg fant med tekst - Vi har fortsatt med å isolere grunnmuren. I dag har vi isolert sålenbanketten og begynt å legge Platon Oppå isolasjonen.jpg - HaugenK

   #1
 1 806     Trondheim     0
Velger du isolering direkte mot betong og grunnmursplast på utsiden så har du pr def en diffusjonstett vegg. Dvs at den må være diff.åpen på innsiden.

Personlig ville jeg valgt B35 M45 betong i veggene. Dette er vannfast betong mot ett lite pristillegg.

Dette reduserer risikoen for saltinnslag med evt sviktende drenering over tid. Da har du diff tett vegg.

Legger man grunnmursplasten direkte mot betongen så blir veggen med vanlig B30 M60 betong diff åpen. Utenpå dette blir XPS lagt i 5-10cm.. tykkelse. I mitt hode blir u-verdien dårligere på veggen.

Jeg valgte første løsning i min bod under terreng.. men som en konsekvens valgte jeg en ekstremt diff åpen silikatmaling på innsiden av muren.
   #2
 2 018     Strømmen     0
Tror de fleste i 2014 legger knotteplaten innerst, og isolasjon utenpå...
det er i alle fall slik jeg gjør det :) 
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 57     0

Tror de fleste i 2014 legger knotteplaten innerst, og isolasjon utenpå...
det er i alle fall slik jeg gjør det Smile


Ja det er det jeg også har tenkt å gjøre.
Huset står i skrånende terreng dreneringsgrøften blir ca 1,5 dyp ned til toppen av kjellergulvet på oversiden.
Hvis alt går greit 20-30cm dypere hvis man ikke kommer borti fjell.
Slik at dreneringsgrøften blir ca 170cm til 180cm dyp.
Isolere hele kjellerveggen helt opp til toppen blir det beste da det islolerer bedre.
Men isolere hele kjellerveggen opp til treveggen er lite aktuelt av flere årsaker som at det bygger ut muren og blir feil i forhold til treveggen og maur.
Når det isoleres med bare 120cm høyde blir det mellom ca 50cm og 65cm opp til der grøften slutter det vil bli litt for lite og isolerer for dårlig ?
Kjellerveggen vil bare være isolert i den nederste halvdelen ved denne løsningen.
Så er spørsmålet om man vil få en varmere kjeller av en så begrenset isolasjonshøyde ?
   #4
 1 747     Norge     1
Fyren på bildet som ligger å hviler har gjort korrekt. Iolasjon rett på muren og plasten utenfor.
   #5
 491     2
Naboen la eps rett på grunnmuren, mens andre steder jeg har sett så er der grunnmurplast så eps uten på. Ville tro vis man legger eps rett på muren så vil det bli for tett. Grunnmursplaten har jo knotter for og lufte mellom bakke og mur?
   #6
 681     Bergen     2
Dette kommer jo ann på isolasjonen som brukes. Om isolasjonen er diff åpen bør den legges inn mot muren. Har du derimot en diff tett isolasjon må knotteplast på først. Du får da dårligere isolasjon nettopp fordi kald luft kommer inn mellom isolasjon og mur... jeg har valgt diff åpen isolasjon som limes til muren med fiberpuss (diff åpen) og festes mekanisk med isolasjonplugg. Utenpå dette er knotteplast under bakken, og dobbelt lag fiberpuss med glassfiber i midten og silikat maling ytterst.
Signatur

   #9
 2     0
Heisann. Lurer på om det i 2022 er konkludert med noe ved dette temaet. Vi har en innredet kjeller med dampspærre innvendig. Driver nå å skifter drenering og skal etterisolere. For vår del vil det være såre enkelt å lime xps på vegg kontra å feste veggpapp og lime mot den.
Men xps er vell diffusjonstett og det vil om mulig føre til en fuktig vegg er vi redd. Grøfta er gravet så vil gjerne ha svar fort om det er noen som har noen meninger.
Utv. isolering av grunnmur.Grunnmursplast på innsiden eller utsiden av isolasjon - IMG_20220516_151444.jpg - Jørg1
HSt
   #10
 34 015     Lillestrøm kommune     0
Dampsperre inne SKAL ALDRI benyttes i kjeller etasje under terreng helt uavhengig av hva en eller gjør.

Det vil jo være noe bedre om du nå da velger diffusjonsåpen isolasjon ute med grunnmursplasten utenpå. Jeg mener det er gode grunner til at Sintef har endret rådet til å legge den utvendig utenpå isolasjon. Jeg har sett fukt kondensere på vei opp bsk grunnmursplast og rent ned igjennom dråper fvs det er ikke sikkert at grunnmursplast vil medføre opptørking når en har isolasjon utenfor