6 377    11    0  

Vurderer å kjøpe 2 hus og slå sammen til 1 bolig. Prosess, kostnader og planløsn

 8     0
Hei,

Jeg er helt fersk på dette området og trenger noen råd og tips.

Vi vurderer å kjøpe 2 hus som står helt inntil hverandre og slå sammen til en. De fungerer i dag som generasjonsbolig, og eierne ønsker helst å selge dem samlet.

Dette er boligene:
Den største (høye):
http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=17259381&sid=
og
Den minste (lave):
http://www.finn.no/finn/realestate/object?finnkode=17259386&sid=

Vi liker arkitekturen, at det er fin utsikt, at det er stor gårdsplass og garasjer, og at det er en stor og usjenert hage.
Men det er også fryktelig mye som må gjøres for å få det slik vi ønsker og for å få til opp til moderne standard. I grove trekk ser vi for oss dette:
1. Boligene bindes sammen ved at veggen åpnes ved siden av badet nede på den største (høye) delen.
2. Den minste (lave) delen må bygges fullstendig om. Ser for oss at veggen til det ene soverommet og til kjøkkenet rives og at det bygges en ny og åpen kjøkkenløsning som også inkluderer grovkjøkkenet. Veggen til det disponible rommet rives også, og alle overflater må behandles. Nytt bad. Bod/bøttekott rives for å få lys inn i hallen.
3. Bedre standard i den største (høye) delen, men badene må oppgraderes og kjøkkenet rives (lage walk in closet?), og det meste må overflatebehandles. Lage vaskerom der det er bod nå, ved vindfanget.

For å ha en formening om hvor mye det er fornuftig å by for vår del trenger vi å ha en viss formening om hva dette vil koste. Snakker vi om 1 mill eller 3 mill?

1. Har noen av dere noen råtips til hva noe sånt kan komme på?
2. Hva slags fagperson bør vi kontakte for å få en første vurdering av nettopp dette? Arkitekt, ingeniør, byggperson/snekker eller andre? Tips om noen konkrete?
3. Dersom vi så skulle velge å legge inn et bud og få det ser jeg for meg at vi bør ha hjelp av en arkitekt og kanskje interiørarkitekt for å komme frem til best mulig løsning. Eller hva vil være det mest fornuftige her? Bør vi velge en som styrer selve ombyggings/oppussings-prosessen, eller kan vi gjøre det selv? Har pusset opp mye tidligere, men dette blir mye mer omfattende.
4. Har noen av dere noen umiddelbare reaksjoner på planløsningen eller forslag til endringer?

Er takknemlig for alle mulige innspill, det er viktig for oss å vite mest mulig før vi eventuelt slår til.  :)


   #1
 3 957     0
Huset kommer på 8340' ?????

Høres ut som überpris til de grader. Med de endringene du snakker om så antar jeg en totalpris på ca 9500' ...


BYGG NYTT!!
   #2
 5 412     Langhus     0
Synes nå ikke det er overpris. Bare tomta er jo verd 3-4mill, men enten må man like furu, eller så må man pusse opp omtrent alt  ;D

Synes det var en stilfullt prosjekt jeg, og en unik mulighet.

Tror jeg ville satt av mellom 1 og 2 mill for "utvikling" :)
Signatur
   #3
 24     Trondheim     0
Hei,
Vi har gått i denne "fella".. Kjøpte tomannsbolig for over ett år siden og satte av 2 mill i budsjettet til rehabilitering og sammenslåing av enhetene. Kontaktet arkitekt som forsikret oss om at det var realistisk. Etter å ha søkt kommunen om ombygging, fått godkjenning og innhentet 6 anbud har vi nå slått fra oss prosjektet og solgt tomannsboligen til noen som skal pusse opp selv (men beholde planløsningen)
Det laveste anbudet kom til slutt på 3.7 mill etter flere runder med forhandling. Konklusjonen vår er at det er billigere å bygge nytt. Når dere skal gjøre såpass mye, og det involverer både bad og kjøkken vil dere sannsynligvis ikke klare å gjennomføre det under 3 mill medmindre dere legger inn stor egeninnsats.
  (trådstarter)
   #4
 8     0
Tusen takk for nyttige svar.  :)

Fruoptimist: Det ble veldig dyrt for deres prosjekt ja.  :o
Hvor omfattende vil du si ombyggingene var på deres prosjekt i forhold til hva vi tenkte oss? Hva slags poster var det som dro mest oppover og som kanskje var dyrere enn dere hadde ventet?

Anne Smile
   #5
 969     0
For 10 mill får du et fantastisk nytt hus.Det er prisen kommet oppi når du flytter inn.
Så bygg nytt til bortimot halve prisen.
Signatur
   #6
 5 412     Langhus     0
Nytt til halve prisen, riktignok uten beliggenhet, utsikt og 2 mål tomt 15 minutter fra Oslo S..

Men om de "detaljene" er verd 3-4 mill blir jo en vurderingsak for kjøper :)
Signatur
   #7
 24     Trondheim     0

Tusen takk for nyttige svar.  :)

Fruoptimist: Det ble veldig dyrt for deres prosjekt ja.  :o
Hvor omfattende vil du si ombyggingene var på deres prosjekt i forhold til hva vi tenkte oss? Hva slags poster var det som dro mest oppover og som kanskje var dyrere enn dere hadde ventet?

Anne :-)


Tja, vanskelig å si hvor omfattende det er sammenlignet med deres, men vi hadde tenkt å rive de fleste veggene for å åpne opp planløsningen i 2.etg. Riving i seg selv er vel ikke det som dro opp prisen mest, men elektriker alene var 500.000. Snekker/tømrerkostnad var ca en tredjedel, og graver/betong-arbeid var 700.000 (hinsides enhver fornuft etter vår mening.. Vi skulle drenere og bygge et lite påbygg for nytt inngangsparti. ) Det skal også sies at pris på kjøkken og baderomsinnredning ikke var inkludert i denne prisen, slik at vi ville kommet opp i over 4 mill før huset var innflytningsklart. Huset dere ser på ser ut til å være nyere, slik at dere vil nok slippe billigere unna (fasader/tak trenger dere antagelig ikke gjøre noe med?), men dette utgjorde kanskje en halv mill tilsammen i vårt anbud. Jeg ville forsøkt å få tak i en bygningskyndig takstmann el. entreprenør som kunne vært med dere for å vurdere hva det vil komme på før dere legger inn bud. Det er ihvertfall utrolig kjipt å kjøpe noe som dere ikke vil bli fornøyd med fordi dere ikke får realisert planene til den prisen dere kan leve med. Vi har kastet bort 1,5 år på vårt mislykkede prosjekt, og begynner nå på "scratch" (har heldigvis funnet drømmetomten slik at vi kan bygge nytt istedet- får nytt hus med bedre beliggenhet til minst 1 mill lavere pris..)

  (trådstarter)
   #8
 8     0
Takk for svar!

Det er ikke snakk om fasadeendringer nei, kun innvendig, og i hovedsak ombygging i den minste delen.

Klart det hadde vært fint å bygge nytt og få det akkurat som man ønsker.  Smile Problemet er at vi ønsker å bo i Kolbotn, ha utsikt og at det skal være ganske nært til sentrum av Kolbotn. Og det legges omtrent aldri ut tomter med de kriteriene, er ikke så mye som kunne vært lagt ut heller, det meste av tomter er bebygd.

Nå er det ikke gitt at de vil få takst da. Et fint hus i samme gaten og enda bedre utsikt gikk for 1,7 under takst like før jul. Taksten var 8,5 og det gikk for 6,8. Og der vardet lite som måtte gjøres.....
Siste redigering: 28. mai 2009 22:34:33 av AnneW
   #9
 1 092     0
Hvorfor trenger du arkitekt?

Kan ikke alle rive og sette opp lettvegger?

For 10mil hadde jeg kjøpt meg en 1.5mills bolig. investert resten og bod i syden.

Pils til frokost lunch og middag

Men det om meg.