35 935    9    9  

Yttervegg tykkelse ihht TEK10

 29     Oslo/Østfold     5
Hei. Hva er kravet til isolasjon i yttervegg etter TEK 10? -Og kan OSB benyttes som vindsperre?

Og hvordan vil da en slik oppbyggning se ut?

   #2
 538     Øst-Finnmark     0
Med vanlig glava blir det vel 25cm.  Med effektiv isolasjon kan man gå ned til 20 cm.  Tek 10 stiller ikke spesifikke krav til tykkelse, men det er krav til u-verdi, eller mere riktig energiforbruk. Tek åpner også for at man kan omfordele energibruken slik at man ha vinduer med bedre islasjonsevne og noe mindre i vegger f.eks.
  (trådstarter)
   #3
 29     Oslo/Østfold     0
Hva er best som vindsperre? Rulleprodukt eller OSB?
   #4
 1 461     Trondheim     0
Produkt på rull,Gu eller asfaltplate gjør samme nytten. Poenget er at det gjøres riktig.
Signatur
XO
   #5
 27     Hardanger     1
De beste produktene på rull er vel betydelig mer diffusjonsåpne enn plateproduktene, noe som vil være en fordel med så mye isolasjon i veggene som det blir ved bygging etter TEK 10.

Ulempen med produktene på rull er at disse ikke avstiver bygget. Det må da avstives på andre måter, ved bruk av stag elle innfelte bord i reisverket.

Det blir også benyttet kombinasjon av begge typer vindsperre, det er da viktig at det mest diffusjonsåpne laget kommer ytterst (slik at fuktighet på vei ut gjennom veggen ikke blir innelukket mellom 2 lag)
Personlig er eg litt skeptisk til denne løsningen pga. at den totale dampmotstanden vil øke.

Er kun amatør, uten byggutdannelse  Wink
  (trådstarter)
   #7
 29     Oslo/Østfold     1
Så hvis jeg forstår det riktig:

Dersom elementer kommer med Osb plate(som ytterste materiale), kan man om ønskelig/fordelaktig dra en Nortett eller annet på rull rundt.....????

  (trådstarter)
   #8
 29     Oslo/Østfold     0
Er porebetong dyrere å bygge enn plassbygd tre? Vi har et hus med mye vinkler og hjørner, er det en større utfordring med porebetong?
XO
   #9
 27     Hardanger     1

Så hvis jeg forstår det riktig:

Dersom elementer kommer med Osb plate(som ytterste materiale), kan man om ønskelig/fordelaktig dra en Nortett eller annet på rull rundt.....????Det kommer ann på hvilken Sd-verdi OSB platene har, den totale Sd-verdien (verdi for dampmotstand i en membran) for både platen og rulleproduktet må ikke overstige 50 cm.

http://www.nortettblogg.no/?p=59