16 509    28    0  

150kvm enebolig 4mill, dyrt?

 7     0
Hei
har vært og lest litt på forumet men her kommer mitt første innlegg :)
Vi har kjøpt tomt og skal bygge et lite hus. Det blir 100kvm fordelt på to etasjer +50kvm kjeller som kun inneholder vaskerom/teknisk og boder. Huset tilfredstiller tek10, men er veldig enkelt (firkanta og enkelt å bygge)
Vi har fått antydet pris fra totalentrepenør på 4mill og ble mildt sagt litt sjokkert, men er det ille? Vi satser på relativt enkel standard, men et par elementer fordyrer. Vi må grave og sprenge en del for å få vann /kloakk og rive et gamelt lite hus (disse to postene kommer på 150k), det er også medregnet vannbåren varme i to etasjer og det er vel unødvendig.
Tomt er ikke medregnet i prisen, og det er heller ikke prosjektering, ingen egeninnsats medregnet foreløpig, kjøkken og badeintreriør er heller ikke medregnet.

Har lest her inne at pris pr kvm ligger rundt 20.000 (og lavere med mer egeninnsats), men vi havner jo på over 26.000 kr/kvm!! nå vet vi at vi kan senke prisen noe, men i følge entrepenør er det ingen mulighet for å komme ned mot 20.000kr/kvm.
Skjønner jo at det kan være vanskelig å bedømme uten mer detaljert info, men er det noen andre som har fått liknende priser ved relativt enkel standard??
Noen meninger? råd?

   #1
 1 462     Trondheim     0
Sjekk med flere, de har sikkert full ordrebok og tar i litt!
Signatur
   #2
 265     Lier     0
Virker dyrt. Det burde være mulig å bygge normal standard til litt i overkant av 20000kr/m2. Hvor mye koster tomten, og hvordan går dette opp med annet som selges i området.
  (trådstarter)
   #3
 7     0
Takk for svar!
Tomten er 3mål og kostet 1.5mill. Synes det er vanskelig å sammenlikne med andre hus i området, mest fordi det stort sett bare er store gamle hus i området. Ser at en prosjektert enebolig som har litt mindre boligareal og litt mindre attraktiv tomt ligger ute til 5.5mill så det går jo relativt bra opp.

Vi blir selvfølgelig nødt til å sjekke andre priser hos andre, men synes de virker åpne og ærlige og har kun funnet positive kritikker av dem, inkl venner som har brukt dem tidligere.
Vil nødig ende opp med å bruke noen andre pga reduksjon i pristilbud men få dårlig kvalitet, eller at det tar fryktelig lang tid.

   #4
 654     Bærum     0
Jeg vil tro kvm-prisen har sammenheng med hvor stort dere bygger, slik at snitt kvm-pris blir noe høyere når man bygger lite. Dere bygger jo et relativt lite hus. Dere vurderer ikke å bygge et litt større hus på en såpass stor tomt? Totalprisen blir kanskje ikke fryktelig mye høyere om dere øker arealet med 50-100%?
   #5
 292     0
Jeg har nylig bygget ferdig 215 bra for nok 3,4 mill eksl tomt inkludert alt annet. Det er ca nok 15' per kvm inkl mva. I Stavanger.

Tips: få tegnet huset hos arkitekt. Ta runden hos 10+ byggmestere
   #6
 26     0
Jeg har tilbud nå på 305kvm til 3,850. Ser en del priser her inne og syns det virker veldig dyrt. Dette er innflyttningsklart. Men må nok legge til 100 på el og 100 på oppgradering av kjøkken og bad.
MBT
   #7
 145     Rogaland     0

"[...] vannbåren varme i 2.etasjer og det er vel unødvendig"...? Hvordan er dette unødvendig? Ingen legger vel vannbåren varme i en etasje? Hvis du mener at vannbåren varme i seg selv er unødvendig så er det alltid en vurderingssak (selv er jeg helt uenig, men det koster).

26.000 per kvadratmeter for et såpass lite hus, inkludert graving/sprengning og riving av et hus, høres ut som markedspris om huset har OK standard. Det nytter ikke å sammenlikne med mange andre som sier de bygger for 15.000 per kvm, da er det stort sett fliser til 99 kroner og alt annet av dårligste kvalitet, samtidig som de har gjort mye selv (ikke alltid profesjonelt resultat). Hver sin smak det, men man må skille epler og bananer fra hverandre.

  (trådstarter)
   #8
 7     0
Takker igjen for svar!

Haakon2012: du har nok helt sikkert rett i at kvm prisen blir noe høyere for små hus. Vi har ikke mulighet til å bygge større pga reguleringsbestemmelser.

Palmad100: Huset er tegnet hos arkitekt og vi ser jo nå at vi er nødt til å sende ut til en haug med byggmestere. Synes bare det er vanskelig å få seriøse svar ettersom veldig mange allerede har nok å gjøre og resten er vanskelig å få referanser på.

Snål: det høres jo ganske rimelig ut, men vanskelig å sammenlikne med vårt tilbud ettersom jeg ikke vet noe om hva du skal bygge.

MBT: innrømmer glatt at jeg ikke har peiling og at utsagnet kun var "oppgulp" av det jeg har blitt fortalt.
tek10 hus i energieffektiv form (dvs ganske så firkanta) bør vel ikke ha så stort varmetap og vi har derfor fått høre at om en etasje varmes opp av vannbåren varme vil balansert ventilasjon varme opp resten av huset tilstrekkelig. Hva som er rett og galt her skulle jeg gjerne visst, for dette er en av utfordringene der vi sliter med å ta en beslutning.  Prøver å lese meg opp på området og kommer nok med innlegg ang saken når jeg skjønner hva jeg skal spørre om.
Ja, skille epler og bananer er ganske vanskelig for meg i denne saken og det er derfor jeg spør Smile 15.000 pr kvm hadde vi ingen ambisjoner om, men ettersom vi i hvert fall foreløpig har lagt oss på en relativt enkel standard (men utført av folk som vet hva de gjør for å minimere risiko for feil) synes jeg det høres mye ut med 26.000 pr kvm, men det er mulig at de fleste av prisene jeg sammenlikner med kommer fra folk som gjør mye selv/velger veldig billige løsninger.
   #9
 26     0
Vi skal bygge et hus ganske likt Holmgaard av boligpartner. Har vært og tittet på noen av husene byggmesteren har satt opp før og de ser veldig bra ut. Det er sikkert ikke de dyreste flisene og sånn, men det ligger ca en mill ynder hva boligpartner skal ha for samme huset. Så da kan vi ta oss råd til å oppgradere litt under veis.
MBT
   #10
 145     Rogaland     0

Absolutt lov å sette spørsmålstegn ved ting, helt nødvendig faktisk om man skal bygge hus.

Vannbåren varme i en etasje er for meg nesten som en dårlig spøk. Det er ikke rørene som koster penger, det er alt det andre man allerede har betalt for. Det koster sikkert like mye å ha en tilleggsløsning for andre etasje som å legge vannbåren i en ekstra etasje. Og da sitter man jo bare igjen med ulempene og ikke fordelene som gjorde at man foretrakk vannbåren varme i utgangspunktet.