7 231    9    3  

Antall timer på tilbygg til enebolig

 44     0
Noen som har litt peil på tømrertimer her inne? Vi skal bygge på huset vårt nå, og er i ferd med å innhente tilbud fra ulike firmaer. Vi skal KUN ha det ferdig UTVENDIG. Alt innvendig fra isolasjon, til rominndeling, elektrisk, plater og gulv gjør vi SELV.
Som det fremgår av tegningene, skal vi bygge på TO ulike steder på huset. Vi skal bygge inn eksisterende veranda foran på huset ved inngangen. Denne skal stå på pilarer, ha flatt tak og en veranda på toppen. Ca. 17 kvm. (se bort fra tegningene mtp. de synlige pilarene, disse kles inn med grunnmursplater Wink)

Det andre tilbygget skal være en forlengelse av huset med en slags ark. Det skal kun ha ÈN etasje, men det blir høyt under taket. Vi støper platen selv. Dette bygget blir ca 35 kvm.

Det er noen tilbydere som har timepris ser vi, men vi har jo ingen anelse om hvor mange timer dette tar. Er det noen som tør/har kunnskap til å komme med noen anslag?
Takker for hjelp! SmileAntall timer på tilbygg til enebolig -  - meretu
Antall timer på tilbygg til enebolig -  - meretu

   #1
 2 018     Strømmen     0
Spenstig arkitektur, som byr på en del utfordringer, bæring. membran osv,
tror nok du må regne 3-400 timer på det du beskriver som grunnlag for
beregning, dersom du vil ha fastpris... vanskelig å se at noen vil legge
ansvarsretten sin i pant for mindre penger, nå endrer kanskje
ansvarsrett seg på ting mindre enn 50m2, men jeg ser det har vært
disputt på diverse tråder om dette gjelder rom for varig opphold...
Signatur
   #2
 1 463     Harstad     0
Last ned norsk prisbok sin app på iphone eller ipad, der får dere antall timeverk for hver bygningsdel.
Signatur
jaf
   #3
 5 264     tromsø     0
Vil tippe minst 750 timer. Kanskje du risikerer 1000 timer hvis det er et gammelt hus fra 1960. Faren med å beregne for få timer er at du får et gap mellom beregnet kostnad og slutt sum. Det er masse gammelt og nytt som skal stemme..300 timer er bare 4 uker på 2 mann.
   #4
 2 018     Strømmen     0
Vil tippe minst 750 timer. Kanskje du risikerer 1000 timer hvis det er et gammelt hus fra 1960. Faren med å beregne for få timer er at du får et gap mellom beregnet kostnad og slutt sum. Det er masse gammelt og nytt som skal stemme..300 timer er bare 4 uker på 2 mann.

1000 timer er over et halvt årsverk... det var spenstig for 35 m2...
Signatur
jaf
   #5
 5 264     tromsø     1
Tegningene er fine, men det burde vært et bilde som viser om huset er fra 1950 eller 2000. Det er 2 tilbygg på tilsammen 54m2, Skal det gamle taket rives og vegger kles om utvendig? 750 timer er litt over 2,5 måneder for 2 snekkere? 150 timer i måneden? Tipper at mye uventet dukker opp på en slik ombygning.Har selv erfaring med at slik ombygning er mye mer arbeid en nybygg. På nybygg velger en løsninger selv. På gammelt må en hele tiden bruke tid på å tilpasse. men eg tar kanskje for hardt i. Hadde vært spennende å vite hvor mye tid som blir brukt til slutt. Har erfaring med at gammelt sluker timer.Veldig lett å beregne for lite tid.
  (trådstarter)
   #6
 44     1
Vi har akkurat bygget en garasje på 70 kvm, med leilighet i 2.etasje. Den ble satt opp på 6 uker, 2 mann. Regnet med at dette kanskje ville ta maks 8 uker, vi da. Hadde et firma inne i dag, som mente at det ville ta 4 uker med 2 mann (10-timers arbeidsdager) Han sa at det var inkl. støping av ringmur!! Huset er fra 1950, men tilbygga bygges mest mulig separat fra eksisterende bygning. Det skal ikke være åpning mellom delene i 2.etg f.eks. Han som leder arbeidet, sa at han ville legge inn en sikkerhetsmargin på 20 prosent, dersom det skulle oppstå noe uforutsett. Inni disse ukene ligger det også å bedre lufting på eksisterende loft. La det ut på anbud og dette firmaet er godkjent med ansvarsrett, og hadde utelukkende gode referanser, og MANGE av dem, også på større jobber. I morgen skal vi ha møte med enda et firma. Så vi får se. Det vi hørte i dag hørtes nesten for godt ut til å være sant! Grin
  (trådstarter)
   #7
 44     0
Vi har akkurat bygget en garasje på 70 kvm, med leilighet i 2.etasje. Den ble satt opp på 6 uker, 2 mann.


Da var bygget ferdig UTVENDIG altså. Vi hadde støpt såle og murt opp et par vegger. Innredningen tok vi selv. Så nå at det så ut som om vi hadde hatt verdens mest effektive tømrere på besøk. Wink

  (trådstarter)
   #8
 44     1
Da har tegningene fra arkitekten kommet! Smile Se eksisterende bygg og nytt! SmileAntall timer på tilbygg til enebolig -  - meretu
Antall timer på tilbygg til enebolig -  - meretu
Antall timer på tilbygg til enebolig -  - meretu
Antall timer på tilbygg til enebolig -  - meretuAntall timer på tilbygg til enebolig -  - meretuAntall timer på tilbygg til enebolig -  - meretu
Antall timer på tilbygg til enebolig - eksbolig1.jpg - meretu