5 506    14    14  

Bedre kampanjetilbud enn pristilbud

 93     Rygge     0
Et interessant spørsmål som reiser seg oppsto for min del nå nylig, og blant de jeg har pratet med virker det rimelig delt om hva jeg kan forvente som følge av dette. Skal forklare saken, men vil understreke at jeg stiller spørsmålet på dette forum av nysgjerrighet for hva dere andre mener, og ikke at jeg føler meg lurt på noen som helst måte! Smile

Ok, saken er at jeg bestilte en peisovn med røykrørspakke og annet nødvendig tilbehør for montering av Byggmakker for et par uker siden. Pristilbudet for selve ovnen (Jøtul F373) var 15990,- og var/er godt fornøyd med det. Fikk sms for et par dager siden at ovnen er kommet, og tenkte hente den tidlig neste uke. Men i går kom det dumpende i postkassa et reklameblad fra Byggmakker, hvor nøyaktig samme ovn nå er på kampanje til 14990,-. Så spørsmålet blir derfor - kan jeg kreve eller forvente at jeg får samme pris når jeg henter til uka? Vil være interessant å høre deres tanker om dette, så skal jeg fortelle etter henting hva som ble resultatet, for blir selvfølgelig å forhøre meg med dem om samme problemstilling...

Hva mener du? Smile

   #1
 2 018     Strømmen     1
Tilbud er som regel en kombinasjon at leverandør og detaljist begge gir
avkall på en del av fortjenesten, basert på at volumet blir større...
Du har bestilt en vare før tilbudet ble sendt ut, så du har ikke krav på
prisavslag, men dersom du sier at du gir de god reklame på Norges
største byggeforum, er jeg helt sikker på at de gir deg tilbuds pris...
Signatur
   #2
 3 412     Akershus     1
Når jeg prøver å poste svaret mitt ser jeg at Elby kom før meg. Men det ville være så trist å sløse bort mange tastetrykk, så jeg poster dette likevel: Smile

Du har inngått en avtale om å kjøpe en ovn til en spesifisert pris. Da er det denne prisen du skal betale.

At en vare kan ha forskjellig pris på ulike tidspunkter er ikke noe nytt. Det betyr ikke at en kunde kan kreve å få varen til den billigste prisen. Du inngikk avtale om å kjøpe ovnen på et tidspunkt da varen IKKE var til de billigste prisen.

Men det er jo lov å nevne saken for dem. Det KAN jo tenkes at de er kjempegreie mot deg og lar deg få kjøpe ovnen til en lavere pris enn den du egentlig skal betale.
Signatur
   #3
 5 979     Finnmark     0
Om du har bestilt ovnen, altså det du ville ha var ikke normal lagervare så er du " egentlig" låst til prisen.......

Vet ikke tidsrammen på dette, men butikk med oppegående betjening bruker å kjenne til kampanjer som kommer......

Jeg ville følt meg "lurt" om noe slikt hadde hendt meg, uansett pga at kampanjer er planlagt i lang tid......
Signatur
   #4
 3 046     Akershus     0
Om du har bestilt ovnen, altså det du ville ha var ikke normal lagervare så er du " egentlig" låst til prisen.......

Vet ikke tidsrammen på dette, men butikk med oppegående betjening bruker å kjenne til kampanjer som kommer......

Jeg ville følt meg "lurt" om noe slikt hadde hendt meg, uansett pga at kampanjer er planlagt i lang tid......


Litt OT, men innenfor samme problemstilling likevel. Samboeren kjøpte tørketrommel hos en landsdekkende forhandler av slike varer, navnet er i denne sammenhengen uinteressant. Dette var fredag, lørdag dumpet det ned i postkassa vår fra nevnte kjede en reklameblekke der trommelen vi hadde kjøpt var vesentlig billigere. Sambo dro sporenstreks ned mandag morgen og klasket blekka i disken. Uten videre om og men fikk hun tilbake mellomlegget.

Til kjedens forsvar må det sies at de sa at veldig ofte vet ikke de lokale butikkene hva som er på salg eller kampanje før vi som får reklamen i posten gjør det, da dette bestemmes sentralt. Selgeren sa i alle fall at dersom han hadde visst på fredag at denne kom på salg mandag hadde han rådet oss til å vente...

.Thag
Signatur
   #5
 1 570     Sunnmøre     6
Norges land he litt å lære av sunnmøre, her kjøpe vi ikkje noke uten det er på tilbud/salg Wink
Signatur
   #6
 379     Lillesand     0
Husker fra den tiden jeg jobbet mer med salg i Maxbo. vi brukte å få DM'en (kampanje blekka) noen dager før en av de evinnelige kampanjene, tror ett år så var vi oppe i 19 kampanjer. MEN var ikke altid att enhver fikk satt seg inn i alt som var på tilbud før salgsperioden faktiskt var der. Når det gjelder bestillingsvarer som ofte tar ei uke eller 4 avhengigt av vare, så blir det som nevnt over. Da er varen bestillt til vanlige betingelser fra leverandør.

og som nevnt, sentrale bestemmelser.... I hvert fall i byggevare bransjen så sitter det den såkalte "kategori" avdelingen, som pønsker ut kampanjer osv. uten at de lokale har så mye de skulle ha sagt. av og til ikke helt lett. men sånn må man nesten regne med når store kjeder skal fungere mest muligt unisont/homogent.
Signatur
   #7
 3 231     Vestfold     0
Nei, her kan man ikke forvente noe annet enn prisen man godtok under bestilling. Tilbud kommer stadig, og det kunne godt ha vært motsatt at ovnen var dyrere den uka du kan hente den, og du hadde neppe godtatt økt pris når du har godtatt et tilbud.

Er du heldig, så gir de deg goodwill, men det er ikke noe man kan forvente Smile

   #9
 5 503     0
Norges land he litt å lære av sunnmøre, her kjøpe vi ikkje noke uten det er på tilbud/salg Wink

Butikkene i Norges land har i alle fall lært litt, de selger jo ingenting uten å si at det er på tilbud/salg.