23 261    26    1  

Budsjett og priser for egentegnet hus

 8     Nordland     0
Heisann! jeg er blodfersk her på byggebolig.no, jeg har i lengre tid fulgt med på denne siden og synes det er kjempe interessant å lese om andre sine byggeprosjekt og planleggings prosessene rundt dette.

Selv er jeg veldig interessert i arkitektur og kan vel kalles for en hobbyarkitekt. Drømmen er selvfølgelig å bygge bolig en gang i framtiden(det er ennå noen år til det er akutellt for min del). Jeg liker alikevell å planlegge og bruke tid på å se på mulige utforminger av hus osv..

I den sammenheng Lurer jeg på om det er noen her som har mye greie på kostnader rundt å bygge egentegnet bolig? Jeg har sett meg rundt etter en del ferdighus og finner ingen som er helt det jeg ser etter.
Jeg planlegger å bygge en relativt stor bolig 300-400kvm. fordelt over 3 etasjer, 1. og 2. + kjeller. Og da jeg ikke finner noe ferdighus som passer meg, tenkte jeg at jeg like gjerne kunne tegne det selv.

Jeg er jo ingen arkitekt, så regner med å måtte ta kontakt med en som kan faget skikkelig for å få sjekket tegningene og justert/endret der det måtte være nødvendig, samt sikkert få noe tips rundt planløsningene.

Det jeg lurer på er altså:

Hvor mye koster det å bygge egentegnet hus? - da generelt i forhold til ferdighus, skjønner at ferdighus er en god del billigere men.

Hvor mye tror du/dere en bolig på 300-450kvadrat vil komme på?

Har man noe å spare på å tegne huset selv? i forhold til å uansett skulle ta kontakt med arkitekt for å forsikre seg om at alt er forsvarlig tegnet, og kanskje få bedre planløsninger. (nevner planløsninger fordi jeg sliter med å bli fornøyd med de jeg gjør, og ofte blir de ikke som jeg hadde visualisert det i hode)


så i en artikkel fra dinside.no som er fra 2006 hvor det ble opplyst en kvm pris for arkitekt-tegnede boliger på mellom 17-25000.  dette er jo da ikke helt eksakte priser men..

Vil det være mulig å bygge en bolig på den størrelsen for en plass mellom 4 - 5 mill. kroner. ?

Et annet alternativ jeg har sett på er å velge et ferdighus som ligger nært mine visjoner og gjøre små justeringer til det. samt fører dette til at størrelsen reduseres.

Det er som sakt noen år til dette skal realiseres så jeg har god tid til å tenke Smile kom gjerne med innspill og kommentarer, uansett hva det måtte gjelde!

   #1
 943     0
Hvis du søker her på forumet,finner du mange tråder om det.
Signatur
Ebe
   #2
 4 382     Vestlandet     0
Husk at en arkitekt/ingeniør/byggmester ikke bare tegner huset, de står også ansvarlig for det. Så jeg vet ikke helt hvor mye du vil spare siden de uansett må bruke tid på å gå igjennom tegningene og utforme søknader +++.

Men skulle tro det er mulig å bygge 300-450 kvm for 4-5 mill. Det er også mulig å bygge 300-450 kvm for 15mill.  Smile Når størrelsen blir så stor så har det mye å si hvor ekslusivt du vil ha det. Du kan bygge bad til 100.000 eller 300.000. Har du ett bad i hver etasje så har du spart/brukt over en halv million. Husk at du med de fleste ferdighus kan øke grunnflaten slik at de blir større.

Tenk også på det evige spørsmålet: Legge penger i stor tomt og utsikt, eller et større hus? Smile
Signatur
   #3
 535     Horten     0
med sånne svar så ender vi opp med kun få treff med beskjed om å søke, så jeg prøver meg med et svar!
EDIT: ikke ment til EirikBerntsen

Om du tar utgangspunkt i høyeste snitt og plusser på 10-15% vil jeg tro du er innenfor hva som er realistisk med samme sprekk som alle andre går på.

Jeg har hittill aldrig hørt om noen som har gått under budsjett i husbygge prosjektet sitt!


Når det gjelder å tegne så har jeg også lekt med ideèn, men har kommet frem til at jeg skal tegne huset slik jeg anser det som riktig for meg for så å overlate det til en arkitekt som jeg kan jobbe sammen med for å få det riktig.


Om det er noe særlig å spare på det er jeg usikker på, men man får det i det minste som man vil.


noen andre ting du må tenke på er at huset som regel må være tilpasset tomten din, og med tomten følger det ofte reguleringsplaner, slik at du har ikke frie tøyler.

Nå er jeg usikker på om disse prisene som du viser til er inkludert tomt osv, eller om det kun er bygget?
i så fall kan du nok plusse på en god million eller to avhengig av hvor du bor.
  (trådstarter)
   #4
 8     Nordland     0
Hei, takk for raske tilbakemeldinger! Smile er fullt klar over at det er mulig å søke seg fram blant de X antall trådene her på forumet, og har sett veldig mye forskjellig, og priser fra 3 til 6 million på hus av tilnærmet lik størrelse(som eirik også har påpekt).

Jeg har ikke planer om å bygge et så eksklusivt hus, men romslig skal det være Smile i kjeller vil det være en sokkelleilighet(ca. 50%) men ser på noen enkle/effektive løsninger som gjør det mulig å "frigjøre" den når lånet er nedbetalt(ha en skillevegg som kan rives enkelt eller noe i den retning). ellers vil det nok være 3 bad(inkl. det i sokkelleiligheten).

Når det kommer til tomt er jeg i den heldige posisjonen at jeg har besteforeldre som eier veldig mange mål tomt i fine omgivelser hvor det ikke er så veldig masse bygd fra før(men begynner å ta seg opp), Nå er jeg usikker på hvordan dette er regulert, men kan tenkes at noe er forbeholdt jordbruk. Uansett så er altså hovedkostnader relatert til tomt i form av grunnarbeid,(graving osv..) tomta får jeg gratis.

Jeg var faktisk ikke klar over at man kan endre grunnflata på ferdighus Smile dette forandrer jo mitt syn endel i forhold til dette alternativet.

Jeg hører stort sett bare at folk kommer over budsjettet. så den er nok grei :)
Og når det kommer til tegningen så er det noe i den retningen jeg også har tenkt på Knoff.

Var en del ting jeg ikke hadde tenkt på her :)  så nå må jeg nok ta en ny runde med vurderinger, og gjøre litt mer research. takk for svar.

   #5
 266     Sørlandet     1
Ang. tomt. Hvis målene besteforeldrene dine eier er regulert til landbruk, er det ikke sikkert at du får lov til å fradele tomt til boligformål, du må i alle fall belage deg på en lang prosess, da det må søkes disp fra LNF. Om du får det gjennom eller ikke er veldig avhengig av kommunen, beliggenhet osvosv. Så hvis du vet at du virkelig vil bo der, og få tomt, kan det være en god ide å sjekke litt opp, kanskje tom. starte prosessen med å fradele tomten.

Dette ble jo heeeelt på siden av hva du egentlig spurte om, men kjekt å tenke på likevel;)

  (trådstarter)
   #6
 8     Nordland     0
Setter pris på alle tilbakemeldinger, uansett hva det måtte gjelde Smile

Det er helt klart noe å tenke på, jeg vet at noe av det er regulert til jordbruk, hvorpå noe av dette leies av en bonde. Men dette er i et annet område enn der hvor jeg kunne tenkt meg å bygge. den aktuelle tomten for meg ligger i et strøk hvor det allerede er en del eneboliger som er blitt satt opp(ikke at dette nødvendigvis betyr at tomtene er regulert etter dette). Men dette med reguleringene er absolutt viktig å sjekke opp, så det skal jeg gjøre. ellers er det veldig masse mark det er snakk om fordelt over flere områder, så har trua på at det med tomt vil gå greit :)

   #7
 5 412     Langhus     0
Jeg har bygd egentegnet for rundt 15.000 pr kvm (+tomt og grunnarbeider)
302 kvm inkludert integrert garasje. Tilnærmet nøkkelferdig.

Så ja, 4-5 mill burde være innen rekkevidde for huset alene.Signatur

  (trådstarter)
   #8
 8     Nordland     0
okei! ja 15000 pr kvm høres igrunn greit ut det.


Hvordan var byggingsprosessen da? tegnet du alt selv eller benyttet du deg av arkitekt også?
Gjorde du noe/mye selv?(mur,gulv o.l)

Edit: Skulle bare si at jeg har funnet fram til bloggen din og det ser ut til å være masse info der Smile
   #9
 265     Lier     0
For de som har en I-phone kan laste ned Norsk Prisbok 2011. Den er et veldig godt utgangspunkt for et budsjett. Denne er gratis og er lett å søke opp på I-Tunes.  Smile
   #10
 5 412     Langhus     0
Vi la gulv på 4 soverom, malte vegger i de samme rommene samt malte vegger på loftet.
Kjøkkeninnredning og baderomsinnredning monterte vi også sammen med garderobeskap.

Tegnet selv (over 9 måneder) og rentegnet av husfirmaets "arkitekt" (kanskje mer riktig "teknisk tegner", uten ekstra kostnad)
Signatur