2 621    10    3  

Budsjett på liten enebolig (80-140 kvm)

 288     0
På nyåret skal jeg begynne å regne budsjett på en liten enebolig, og er ute etter andres tall for å ha noe å sammenligne med. Men de fleste prosjektene her inne er relativt mye større enn mitt prosjekt, noe som gjerne gir en annen kvadratmeterpris. Jeg lurer litt på hvor andre havner på en mindre bolig, og med hvilken standard. 

Tomtepris
Grunnarbeid
Pris huset
Standard 
Kvadrat
Signatur

   #1
 5 501     1
Hei, følger denne da jeg skal i gang med omtrent det samme. Hytte i vårt tilfelle, men pga en litt virkelighetsfjern reguleringsplan må alle hytter i det aktuelle området bygges som hus...

Vi har sett for oss rundt 100 m2, skrå tomt, sannsynligvis ombygget ferdighytte evt ferdighus. Normal standard. Har beregnet oss frem til at vi må ha et budsjett på ca 3 millioner, kanskje litt i underkant (men sannsynligvis litt i overkant). Dette er basert på litt synsing, samt erfaringer fra andre som bygger i området. Blir interessant å høre hva andre har bygget for.
   #2
 1 445     Harstad     0
Vi bygger i Harstad.

Betalte 1.200.000,- for tomt i nytt boligfelt med vann og avløp inn på tomta. I tillegg kommer gebyrer, totalt ca. 1.300.000,-

Grunnarbeidet gjorde vi selv, men det vil fort koste 250.000,- på flat tomt og 350.000,- til 700.000,- på skrå tomt avhengig av mengden sprengning.

Bygger hus på 205kvm BRA med to fulle etasjer over bakken og bruker tømrerfirma til å levere og reise huset. Huset leveres til oss isolert og ferdig utvendig. Innvendig er rommene avdelt og himlingsplater montert. Vi har totalt budsjett på 3.200.000,- for huset. Da er støp av ringmur og gulv inkludert, dette gjorde vi også selv. Vi gjør alt av innvendig arbeid i huset selv.

I tillegg kommer finansieringskostnader, byggestrøm og sikkert mer som jeg ikke husker i farta.

Totalt budsjett: 4.450.000,- (21.700,- pr. kvm)
Signatur
   #3
 1 445     Harstad     0
Kunne nok spart 1.000.000,- i arbeidspenger om vi hadde gjort alt selv. Men da hadde byggelånstiden og byggetiden generelt blitt dobbelt så lang.
Signatur
   #4
 14     Lier     1
Her følger et budsjett for en enebolig på 110 m2 over 1. etg på en flat tomt.

Budsjett på liten enebolig (80-140 kvm)  - budsjett.png - Raimoon

Tomteprisen er ikke tatt med i oppsettet da det avhenger av hvor i landet du skal bygge. Det er heller ikke tatt med kostnader for utendørs da dette avhenger om du skal ha gress, asfalt eller brostein osv. Som grunnarbeider er det forutsatt enkle grunnforhold og masseutskiftning for plate på mark.

Om det er ønskelig sender jeg deg gjerne oppsettet som et Excel ark, så du selv kan legge til de andre kostnadene.
Signatur
   #5
 5 501     1
Fin oversikt. Hva ligger i "spesielle kostnader"? Det var en ganske stor pott...

(og en annen, kanskje mer tilfeldig greie: Hvorfor koster El mindre på "høy standard" enn på "normal standard"?)
   #6
 764     0
Fin oversikt. Hva ligger i "spesielle kostnader"? Det var en ganske stor pott...

(og en annen, kanskje mer tilfeldig greie: Hvorfor koster El mindre på "høy standard" enn på "normal standard"?)

Så også på det at EL var mindre på høy standard, men tele og automatisering var høyere så der ligger vel kostnaden for smart hus oppsett.
   #7
 14     Lier     0
Spesielle kostnader omfatter blandt annet inventar og utstyr, tomt, finansieringskostnader, salgskostnader, merverdiavgift inn, merverdiavgift ut, investeringsavgift, utestående og diverse.

Inventar og utstyr i dette tilfellet er alt annet "løsøre" eller løst utstyr. Tradisjonelt fastmontert utstyr som kjøkkeninredning, baderomsinnredning, fastmonterte skap o.l. skal ikke medregnes her da dette er medtatt under kapittel 2 bygging.

I dette tilfelle er det mulig at flere av postene ikke er aktuelle men at andre poster må økes. Disse justeres derfor ettervært som prosjektet skrider frem og oversikten over hva man faktisk skal ha blir tydeligere. Verdiene i budsjettet er basert på erfaringstall fra et av Norges mest brukte oppslagsverk for kalkulasjon. Dermed skal verdiene være et godt utgangspunkt for å få et anslag over totalkostnaden på et så tidlig stadie som du er nå.

Se kommentar fra orjtan1 angående lavere kostnader for EL.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 288     0
Kan se ut som det ikke er så mange som har bygget små eneboliger - forståelig nok, dette er jo mere en størrelser som normalt sett hører hjemme i leiligheter. Får se om det kommer noen etternølere med noen tall Smile
Signatur
   #9
 5     Midthordland     0
Med ein del eigeninnsats bør det vera fullt mogeleg å byggja eit enkelt lite hus til omlag 2 mill pluss tomt. Men med ein gong ein skal ha litt ekstra så vert det dyrare. Vårt byggesett kosta omlag 700k, tømrararbeid 600k, el 100k, rørlegger 100k. Grunnmur, golv, isopor, radon og golvstøyp ca 100k. Innvendig trapp, golv og kjøkken og baderomsinredning 100k

Så absolutt mogeleg, men ein må velga den rimelegaste løysinga over alt.
   #10
 91     0
Jeg har en annen tråd her inne (Brukernavn Raimoon, jeg får ikke til å bruke Facebookinnloggingen, så må bruke en annen bruker nå) hvor dette har blitt diskutert mere. Jeg kom i kontakt med en dame, hun og mannen hadde bygget 60 kvm leilighet + garasje på over 100 kvm (med takhøyde for landbruksmaskiner) for under 1 million. Veldig stilig bygg! Jeg har oppfordret henne til å legge ut bilder og priser, så håper jeg hun er en inspirasjon for dem som vil bo nøkternt, og heller leve livet sitt utenfor husets fire vegger Smile