707    13    10  

Budsjett totalrenovering av bad/vaskerom.

 325     Sør- Trøndelag     0
Skal skifte ut et bad/vaskerom i en leilighet bygget midt på 90 tallet. Totalt 8,8 kvm, delt opp i bad 5,4 vaskerom 3,4.  Jeg liker planløsning og plasseringen av dusj og servant dermed endres ikke det. Toalettet skal vegghenges, og skyves litt til fordel for større dusjsone. Det som vil drive kostnadene er at fallet ikke er greit. Og alt av vegg og gulv skal strippes, og gulv må pigges noe opp.  Vi har funnet fliser og fått tilbud på dem. Og funnet firma, som renoverte leiligheten under. Ikke den billigste i klassen, men gjort et fenomenalt arbeid. Og kjenner dermed bygget.  Tilbud er ikke ferdig regnet fra dem. 
Luksusen legges i at vi vet at det blir skikkelig gjort, og at vi liker flisene i minst 20 år. Vi har estimert flis til ca 35 000,- rabatter. Baderomsmøbler og kraner/armatur er ikke kostnadsdrivere hos oss. 
Ønsker bare å høre hva et medium kostbart totalt renovert bad ligger på i 2021. Hvor bør vi legge budsjettet? 

HSt
   #1
 36,718     Lillestrøm kommune     2
200-300k så å fokusere på prisen på fliser er ikke så nøye
   #2
 212     Oslo     1
Vi pusset opp et bad i fjor vår og det kom på cirka 350' (litt vanskelig å si helt nøyaktig da det var inkl i et større tilbud).

- 4m^2
- Fliser til cirka 30' (for å illustrere at det var ikke noe spesielt fancy med dem)
- Dushjørne
- Vegghengt toalett
- 4 downlights

Ikke noe spesielt fancy i noen retning. Så synes kanskje 200-300 var litt i laveste laget. Vi fikk tilbud fra flere firmaer og gikk ikke for det billigste da vi hadde erfaring med dette firmaet fra tidligere og var godt fornøyd med jobben, men veldig mye var det ikke å spare på å gå for en av de andre.


Vi har fått et nytt tilbud nå på et litt større bad (cirka 6m^2). Her må det riktignok pigges, litt hensyn må tas til litt kronglete løsninger vi ikke får gjort noe med og denne gangen skal et badekar på plass (som jeg får inntrykk av at er noe dyrere enn dusj). Da er vi litt i overkant av 400'.

Ville bare justere forventningene litt Wink


HSt
   #3
 36,718     Lillestrøm kommune     2
Godt med andre innspill mine tall er fra hva jeg har hørt fra bekjente og prisene kan ha gått opp siden dette.
   #4
 3,905     Asker     1
Rive og pigge etc er ganske raskt gjort, og ikke veldig kostnadsdrivende. Du gjør det selv med en leid maskin (evt en til 2500 på Biltema) iløpet av en helg.

Du bør ikke bygge et nytt bad uten nytt sluk og alle rør.

Har selv bygge bad til 130k (en god del år siden) med fagfolk der man absolutt måtte, men ellers arbeidet selv. Tok laaaaang tid, da man ikke har alle fagfolkene på speed-dial. De kommer når de har tid.

Ville ikke forventet noe under 300.
Signatur
   #5
 42     1
Vi bygget nettopp et nytt bad(Ikke oppussing, var et toalett på 9m2) og kom på 240 lakser. Måtte legge opp avløp og vann ditt, heldigvis innen kort rekkevidde fra badet under og teknisk rom rett under der igjen.
Vi har dog gulvbelegg og baderomsplater på veggene (Fibo).
Alt av armaturer, sisterne, toalett og slikt fikk jeg handlet selv av rørlegger så sparte enormt akkurat på det punktet. Rundt 30-40.000.
   #6
 5,432     Akershus     1
Det er vel mer enn 10 år siden man pusset opp et bad så grundig og havnet på 200-300k. Prisøkningen har vært formidabel og bare en sum på kr. 35k for fliser bør si litt om nivået.

Dette er i tillegg et ganske stort rom, så ville nok tenkt mellom 4-500k. Noe avhengig av prisene som er i vedkommende distrikt, nær storbyer/tettsteder vil gjerne prisnivået være høyest.

Hadde personlig satset på sveisemembran fremfor smøremembran på gulv.
HSt
   #7
 36,718     Lillestrøm kommune     1
Det er litt rart å se at en vanlig lønnsmottager kan ta fri et år for å bygge et bad, så jeg skjønner ikke helt at det virkelig trenger å bli så dyrt.

   #8
 5,432     Akershus     0
Det er litt rart å se at en vanlig lønnsmottager kan ta fri et år for å bygge et bad, så jeg skjønner ikke helt at det virkelig trenger å bli så dyrt.

For et par dager siden var det en person som hadde betalt rundt kr. 3500,- for å legge opp strøm til en portmotor, 3 meter unna koblingspunkt. Man får ikke all verdens for krona i dag.

Koster badet kr. 320.000,- ekskl. mva, tar staten kr. 80.000,- i mva. Da havner man på 400.000,-. Vi vet fra tidligere at de som har spesialisert seg på bad er ganske drøye i påslag, myndighetenes stadige krav gjør det ikke akkurat rimeligere heller.

En vanlig lønnsmottaker tjener ikke kr. 1000,- eller mer pr. time. I prisen må du også legge inn en kvalitetsfaktor, hvor f.eks flislegger som er kjent for kvalitet, gjerne priser seg høyere enn andre.

Men ja, jeg synes også at det er rart å se at en person kan ta seg fri et år for å bygge et bad, eller en bolig for den saks skyld. Det har jeg bestandig syntes, men ikke desto mindre er det et faktum i dagens Norge. Derfor gjør jeg alt av slikt arbeide selv.
HSt
   #9
 36,718     Lillestrøm kommune     0
Jeg så den posten om strømmen, jeg betalte 7.5k for arbeidstid på å legge opp strøm til mange punkt på en hytte, det var mange punkt. Så ja det går an å få tak i håndtverkere som er mest ivrig i å skrive regning istedenfor å jobbe og så finnes heldigvis mange flinke også men ser problemet med å finne dem.
   #10
 270     0
Jeg har pusset opp 8 enkle bad de siste 10-15 årene med egeninnsats på alt utenom det elektriske. Elektrikerfirmaet jeg buker nå er heldigvis ikke urimelige så da slipper man unna med å betale en brøkdel av prisene enkelte nevner her så lenge man klarer seg med løsninger som passer til ferdighetsnivået.