15 443    11    2  

Budsjett Urbanhus U-530

 7     0
Hei!

Har satt opp et foreløpig grunnbudsjett på Urbanhus sitt hus U-530 med følgende tall - er newbie, så usikker på om jeg har fått med det viktigste:

Hus U-530 - kostnad: 3.163.000
Hageområde/Plen: 175.000
Hovedkjøkken + leilighet: 300.000
Hovdbad + leilighet 200.000
Garderob 50.000
Rørlegger: 175.000
Elektriker 175.000
Maling, parkett, flis: 550.000
Vann, kloakk, strøm: 85.000
Tilknytning: 15.000
Hus såle U-530: 275.000
Grunnarbeid: 300.000
Lavenergi klasse B X
Totalanslag hus: 5.463.000
Totalbudsjett tomt: 2.400.000
Totalkostnad prosjekt: 7.763.000

Huset (http://urbanhus.no/hus/u-530/) har en veldig enkel leveransebeskrivelse, så har spurt om å få en mer detaljert utgave som de nå arbeider med. Huset har størrelse (m²):BRA: 305.2 BYA: 164.7 og er inkludert garasje og leilighet. Det er tilknytning av vann, kloakk, strøm til tomten og den er ferdig planert.

Trenger jeg mer informasjon til dere for å bistå med hjelp? Setter stor pris på bidrag fra den eminente eksepertisen her inne, da jeg som sagt er rimelig grønn.

Ha en strålende dag Smile

Mvh,

Jan

SEB
   #1
 80     Ski     0
Vi vurderer også sterkt U-530. Er ganske langt i prosessen, har fått tegnet om huset litt (utvidet noe, ikke utleieenhet, etc) og fått tilbud basert på det. Som du korrekt skriver, er standard leveransebeskrivelse veldig enkel, så summene vokser fort.... vi legger oss nok på en relativt høy standard (men ikke noe ekstravagant), og da er vi nok godt over summene du oppgir (selv om jeg har litt vanskelig for å se hva som er inkludert i de respektive totalsummene dine).

Send gjerne pm om du trenger mer opplysninger.
  (trådstarter)
   #2
 7     0
Hei SEB!

Takk for tilbakemeldingen. Håpet var nok å få en bra standard for oss også, men antar da at jeg har bommet forholdsvis kraftig på budsjettet. Er det noen deler av budsjettet du reagerer på eller som du antar burde være høyere, send gjerne ditt budsjett til meg til jansabo@gmail.com evnt del via PM?

Andre som har erfaringer med Urbanhus og ser ting som åpenbart mangler ifra mitt budsjett?

Ha en strålende dag Smile

Mvh,

Jan
   #4
 3 412     Akershus     0
Byggesaksgebyr?

Situasjonskart/utstikning? (småpenger i forhold til de andre beløpene...)

Avfallshåndtering?

Byggestrøm?

Finansieringskostnader i byggeperioden?

Er beløpene indeksjustert?

Varme i gulvene (Vannbåren, elektriske kabler, varmefolie) ?
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 7     1
Takk for gode innspill KarstenBeate!

Skal sjekke dette så snart jeg mottar tilbud ifra Urbanhus-utbygger, vil tro dette er ting som må legges ut for i tillegg, eventuelt så lnsker jeg å få det lagt inn i totalbudsjettet til utbygger.

Ha en strålende dag Smile

Mvh,
Jan
   #6
 94     Norge     0
Er ikke postene for rørlegger og elektriker veldig lave?
Er ventilasjon med i hus prisen?

Mvh Torstein
  (trådstarter)
   #7
 7     0
Hei!

Vil tro rørlegger og elektriker-prisene nok er litt lave, ja, men avhenger jo litt av hva man skal utføre. Blir det vvb og borehull blir nok rørlegger-prisen veldig høy, og vet ikke hvor mange ekstra elektrikerpunkter, led-spotter etc jeg skal ha, men bør vel kanskje sette prisen litt høyere.

Har endret litt på anslagene mine nå etter gode tilbakemeldinger blant annet ifra SEB.

Ha en strålende dag Smile

Mvh,
Jan

  (trådstarter)
   #9
 7     0
Hei Lars,

Har ligget litt på vent mens vi venter på å få tilslag på tomt, men ser byggebudsjettet ekslusiv tomt blir rundt 6millioner, så ser også på andre løsninger!
Mvh,

Jan
  (trådstarter)
   #10
 7     1
Hei igjen, da er drømmetomten kommet og tildeling av denne ligger like rundt hjørnet fordelt på ansiennitet, men tro vi skal ha en god sjanse. Det jeg i samme åndedrag lurer på er om noen har sett på plantegningene på U-530 og prøvd å gjøre endringer på spesielt kjøkkenet. Grunnen til at jeg spør er at min kone er veldig opptatt av at vi får et stort flott kjøkken og dette er hennes største bakdel med U-530.

Kjøkkenet i seg selv er stort, men vanskelig å bygge større grunnet store vindusflater der kjøkkenet er plassert. Vi kan korte litt ned på vinduet i hjørnet og muligens ta litt av den nedre høyden på kortsiden bak, men redd det skal ta for mye av innslipet av lys, men bør jo gå greit slik at man kan ha en kjøkkenøy som "skillevegg" mot stuen istedenfor og en 3 sides kjøkken i bakhånd. Noen som har muligheter til å tegne inn noe slikt?

Ha en strålende dag Smile

Mvh,

Jan Sæbø