823    4    0  

Bygge lecahus

 2     0
Vi diskuterer boligdrømmen stadig vekk. Det vil være 3-5 år til vi har spart oss opp slik at vi kanskje kan starte. Men vi er igjen usikre om vi har urealistiske forventninger til dette, og lurer på om noen her har bygd lignende.

Drømmehuset vårt er: 200 kvm, bygd i leca, to fulle etasjer, dobbelgarasje, varme i alle gulv, 3-4 soverom, vaskerom og åpent/luftig.

Mannen er murer og kan gjøre en del selv, samtidig ser vi at det vil ta tid og krefter fra familien. Vi Aner ikke hva ett slikt prosjekt vil koste og om vi rett og slett må gå for noe nøkkelferdig. 

Noen råd/erfaringer? 

HSt
   #1
 22 183     Sørum     0
Jeg ville seriøst vurdert KUB/Vartdal/Jackon løsningene. Råd må være å bygge fornuftig, da er 200m2 alt for stort når du skal ha 2 hele plan. Har selv 200m2 men det som total areal her fordelt over sokkel + 1 1/2 etg.
   #2
 8     0
Lar det seg egentlig gjøre å bygge to fulle etasjer med leca? Er det sterkt nok, f.eks. om man benytter isoblokk 35?
HSt
   #3
 22 183     Sørum     0
Som for de systemene jeg beskriver over så er nok også Leca sterk nok hvis det gjøres på riktig måte. For Thermomurene jeg nevner så er det avstiving og armering som må kontrolleres. Er det spesielle punktlaster så kan det hende at dette må tas inn med konstruksjonsblokk e.l.
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Lar det seg egentlig gjøre å bygge to fulle etasjer med leca? Er det sterkt nok, f.eks. om man benytter isoblokk 35?

Kanskje jeg bruker feil benevning her. Mener full takhøyde i begge etasjer. 🙈