463    2    0  

Bygge på skrå tomt - merkostnader

 679     0
Er såvidt i planleggingsfasen på nybygg, og har en fin tomt på hånden jeg kan få for en rimelig penge. Tomta er ganske bratt, så må bygge med kjeller. 

Vet dette er et ganske generelt spm, men la oss si en enebolig på flat tomt vil koste 3mill, hvor mye mere må jeg regne med det vil koste å bygge med kjeller, inkl kostnader for graving etc. 

En ting som må nevnes er at jeg skal ha integrert garasje, og siden tilkomst på huset blir på oversiden, bør vel etasjeskiller være hulldekke eller lignende. Setter pris på alle innspill:)

   #1
 18 589     Akershus     0
Personlig vil jeg nødig ha hus uten kjeller/underetasje. Skrå tomt gir gjerne bedre mulighet for utsikt og en morsommere tomt.

Hulldekke gir en bedre lydisolering, men kan hindre å gjemme infrastruktur i etasjeskillet. Du kan dimensjonere for kjøring på bjelkelag også. Uansett bør en vurdere membran for å hindre venninntrengning om du har rom under.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 679     0
Takk for svar. Helt kanon utsikt fra denne tomten, og gode solforhold. Er bare litt "skremt" av at jeg ikke har peiling på kostnadsnivå for utgraving, grunnmur etc. Må antakelig også sette opp en rimelig stor støttemur, med alt det drar med seg mtp tilkjøring av masser osv.

Noen som har tips til kataloghus for skråtomt, med garasje i hovedetg?