2 174    7    0  

Bygge på stue.

 10     0
Vi skal bygge inn verandaen slik at vi får større tv-stue. Det blir ca. 9-12 kvm. Det er murt dekke på verandaen men den må støpes litt høyere. Ellers trenger vi kun ett nytt vindu. Det skal kun være strøm til tv og lignende der inne. Hva kan dette komme på? Hva bør vi ta høyde for i budsjettet? Vi satser på å gjøre mye selv. 

   #1
 2 431     Hordaland     0
Det er jo helt umulig å si ut i fra så lite informasjon. Skal du åpne ytterveggen over et lengre spenn så må trolig mye av den bærende konstruksjonen forsterkes. I slike tilfeller triller kronene fort.

Min mor bygget en liten karnapp på stuen sin for noen år tilbake. Det gav rundt 2 kvm ekstra gulvareal, med nye vinduer fra tak til gulv i karnappet. Kun 3 spotter i taket, og en stikkontakt for julestjerne. Prislappen endte på rundt 350.000,- kr. Mye av årsaken var at halve ytterveggen måtte åpnes, hvor takkonstruksjonen måtte forsterkes med nye bærebjelker.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 10     0
Det er en overbygget terrasse som skal bygges inn. Det ligger bæring klart da stuen nå er vinkel formet med terrassen i "kroken". Når vi bygger ut blir stuen firkantet. Skal se om jeg finner bilder utvendig.
   #4
 2 431     Hordaland     0
Bygge på stue. - bd936ee5db8c49dbaec68df733c02c27.jpg - HanneH

Det ser ikke ut til at søylen på hjørnet har noen stor bærende belastning. Den har nok absolutt en funksjon i forhold til bærekonstruksjonen, men hovedtyngden fra taket ligger nok ikke på søylen.

Veggen med terrassedør tar nok hovedtyngden fra takstolene. Dersom du ønsker å åpne denne veggen i sin helhet må man antagelig gjøre noe med bærekonstruksjonen til takstolene.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 10     0
Veggen med dør og vindu skal bli bare tettes, det er den andre veggen som skal åpnes.
   #6
 2 431     Hordaland     0
Da tror jeg du kommer "rimelig" i fra det, selv om jeg ikke våger å gjette noen pris! Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 10     0
Det er det vi håper på. Hadde vært greit å få gjort det sol sommeren. Men det kommer ann på prisen. Vil ikke låne penger så vi sparer Smile