84 493    23    19  

Bytte kledning og etterisolere - pris

 7     3
Har fått tilbud fra byggmester på å bytte kledning på huset samt etterisolering. Jeg synes dette er noe kostbart. Noen som har andre erfaringer eller meninger om prisen?

Huset er 1,5 etg + kvist - ca 200 kvm BOA - ca 250 kvm kledning - bygd i 1935

Tilbudet er på følgende:
Riving og bortkjøring av eksisterende kledning
5 cm isolasjon
Asfaltplater
Utlekting
Ny kledning (stående over og underliggere) - umalt trykkimp
Hjørnekasser, gesims, skifte av innramming rundt vinduer/dører
Stillas mm

Prisestimat (ikke fastpris) 475.000 inkl mva

   #1
 876     Oslo     3
Hva har du inni veggen av isolasjon? Er det flis og aviser og ræl litt her og der er det begrenset hva du får ut av 5 cm utvendig isolasjon. Når det gjelder prisen virker det kanskje litt dyrt, men også mye jobb. Jeg hadde vurdert å gjøre hvertfall idiotdelen av det selv. Dvs riving og bortkjøring. Regn også med at det blir en haug med forbehold i et pristilbud. Det kan være mye snacks som kommer til syne når veggen åpnes
   #2
 838     1
Må tenke på at dette er en ganske stor jobb med tanke på at huset er såppass gammel. Mye jobb med oppretting ol. Prisen er kanskje bittelitt stiv, men tror ikke den er urimelig høy!
Vil alltid lønne seg og hente inn flere enn kun et tilbud.
   #3
 725     Lier     0
Var ikke borti natta det der. Har brukt ca 4-500 på hus med 280kvm over 2 etasjer. Tok all riving og rigging av stillasje selv. Eier også stillasjet selv. Da har vi også byttet 19 vinduer, 3 dører, 5-10cm isolasjon, vindsperre, utlekting, stående perlemorstaff, falske laftekasser i senter og på hjørner, og malt alt selv.

Dette er tømmerhus fra 1788 med 20cm laft som er sydd sammen med bryggerhus en gang i tiden. Huset er vertikalt delt på midten med 2 leiligheter.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 7     2
Takk for kjappe tilbakemeldinger!!

Har egentlig en byggmester jeg vet vil gjøre både en god jobb og jobbe effektivt. Timeprisene er heller ikke så aller verst tror jeg (og blir det mindre arbeid enn han forventet så blir det mindre kostnader)  ;D

Å gjøre noe selv er uaktuelt denne gangen pga for mye annet på gang - ellers kunne jeg likegodt gjort hele jobben selv  8)

Sino:
Det er 5 cm luft (ingenting "ræl") mellom tømmeret og kledningen, så det skal ikke bety noe. Forer dermed ut med ca en tomme. Eneste forbehold er evt. råte i reisverket/bunnsvill.

   #5
 304     Akershus     3
Jeg fikk lektet ut 15, isolert, skiftet 12 vinduer, underforinger, takrenner osv og kledd med kebony for 50.000 mer en du må ut med på tilsvarende hus størrelse. Inkl materialer og trelags nordanvinduer.

   #8
 1 519     Oslo     0
Nå merker jeg at jeg ble glad for at mitt hus har fått nye vinduer, ny kleding, utvendig etterisolering, vindpapp osv i rimelig nær fortid. Hadde aldri forestilt meg at dette kostet så mye - men etter hvert gjelder det forsåvidt en del poster på mine egne rehabutgifter....
   #9
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     1
5 cm isolasjon?

Jeg har hus fra 1926 og har lagt inn 25cm (20cm ute og 5cm inne).

Svi av 500 laken for å isolere 5cm hadde aldri jeg gjort.
jaf
   #10
 4 776     tromsø     0
Enig, det er ikke 5cm isoleringen som koster, å legge 10 kan koste det samme...Kostnad er stillas, riving og ny kledning.. Smile 5cm tynn glva er ikke mye, når det er -10 ute... Smile