60 592    52    5  

Funkis modulhus på 300kvm og tomt for under 2mill

 3     Oslo     0

Hei!

Som potensiell førstegangskjøper av leilighet har jeg begynt å leke med tanken på heller å bygge et hus og leie ut hybler.  Jeg ønsker å bygge 2 egt. funkies hus over 150 kvm grunnflate. Dvs. et hus på ca. 300 kvm. Tenker at garasjen og hybler skal utgjøre 1.egt og så bor jeg i 2.egt. Om det ikke øker kostnadene betraktelig hadde kjeller selvfølgelig vært utmerket.

Det er to tomter i nærheten som er aktuelle:
500 kvm tomt der jeg kan bygge på en flate som er maks 166 kvm. Pris 500 000.
2 måls tomt litt mindre sentralt med samme pris.
Begge tomtene er flate (hage/skog).

Mitt totale budsjett er på maks 2 millioner. Dvs. jeg svir av 500 000 på tomt og skal prøve å bygge hus for 1,5 millioner - nøkkelferdig.

Jeg ønsker å være svært aktiv i byggeprosessen, men det er vel begrenset hva jeg for lov til av statens klamme "beskytt deg mot deg selv" mentaltiet. Jeg er utdannet siv.ing. og er nevenyttig.  Desverre har jeg få eller ingen håndtvekere i slekt eller nær vennekrets. Men jeg kjenner en gjeng arkitekter! Vil få hjelp med litt planlegging. Etter litt søking her og der har jeg funnet ut at det  å bygge grunnmur (med lecakurs) er vel omtrent det eneste jeg kan gjøre selv før interiøret(?) - snart må vi jo ha fagbrev for å sette i stikkontakt Tongue.  Regner med jeg kan legge gulv og fliser. Korriger meg om jeg tar feil. Jeg vil gjerne vite hva jeg kan gjøre selv i alle ledd. Er seff villig til å ta maskinførerkurs og andre sertifiseringer som evt. må til.

På dette forumet har jeg lest om fornøyde husbyggere som har kjøpt modulbaserte hus fra fabrikk i latvia.  Jeg ønsker å gjøre det samme da jeg anser dette som eneste realistiske alternativ. Hører gjerne om erfaringer og/eller alternativer.

Oppsumert lurer jeg vel egentlig bare på om jeg er helt på jordet? Finnes det noen der ute som kan gi en stakkar sjel noen gode råd eller en grovt skissert kostnadsoversikt? Smile Kanskje jeg heller skal putte pengene i en svett liten byleilighet som alle andre?


   #1
 24     Trøndelag     0
nøkkelferdig hus på 300 kvm til 1,5 mill høres urealistisk ut. Gir en kvm-pris på 5000,- Her må du nok gange med pi for å få et mer realistisk tall.

Prøv å få noen til å ta prosjektet på timing, så blir det enkelre å få aksept for at du tar ting selv. Husk at dess mer du gjør selv, jo lengre vil prosessen ta, særlig om du er i full jobb i tillegg. Hvis du leier bolig i dag kan det derfor være verdt å tenke på at raskere ferdigstillelse blir mindre i husleiekostnader for deg, og tidligere husleieinntekter på utleiedelen din. Tro meg - egeninsats forsinker, i noen tilfeller vesentlig. Skjønner godt at håndtverkere med fastpris ikke ønsker å forholde seg til slikt

Mye du kan gjøre selv, bare se på en del av de prosjektene som ligger på forumet her. Ville dog alliert meg med en snekker/tømrer som kan kvalitetssikre og være aktiv konsulent gjennom byggeperioden. Kjekt å ha når man står fast.
   #2
 2 174     Oslo     0

Nøkkelferdig funkishus på 300m2 til 1,5 mill = Umulig.

Hadde du vært tømrer med både elektrikere og rørleggere i omgangskretsen kunne det kanskje vært mulig - forutsetter enorme mengder med egeninnsats og gode rabattavtaler med leverandører. Men, da hadde du selvfølgelig også droppet Latvia-prosjektet ditt  :)

Hvorfor du blander inn "maskinførerbevis" forstår jeg ikke. Det er nok ikke lønsomt å ta dette for å bygge ett hus. Det er ikke maskinføreren som koster penger. Det som drar kostnader er sprengning, transport av masser, kjøp av masser, maskintimer/leie av maskin osv...

Lykke til med 1-rom på Majorstuen eller 5-rom på Romsås  ;D


   #3
 116     0
spennende prosjekt det der, men spørs hvor mye av budsjettet som er igjen etter grunnarbeidet og murene er ferdig.... Om opparbeiding av tomten koster 200-300000 med pukk og ferdigstillelse av tomten(+avgifter?), og murene med betong 200000, så er det rundt en mill igjen til selve huset.....  Og hybler i kjelleren gjør det jo ikke akkuratt billigere.. Og hvordan er det med det elektriske i slike hus fra litauen, må du bruke norske elektrikere?


Og du må jo ha en viss sum til uforutsette utgifter også..........

Så det realistiske er vel den 5-roms på Romsås....
   #4
 1 103     0
Dette er totalt urealistisk.
Bygde selv en hytte for 7 år siden, hvor m2 prisen kom på ca 7700.
Gjorde alt selv, hadde gratis elektriker og kompispris på rørlegger.
Solgte hytta med en m2 pris på 24000. Vanlig standard.

Bygde deretter en hytte for 4 år siden som fikk en m2 pris på 7900.
Gjorde der alt betong/tømrer/flis arbeid selv.
Over snittet standard.

Nå koster riktignok materialer til hytter noe mer enn til hus, men å komme ned på 5000 for m2 er urealistisk.
jaf
   #5
 4 597     tromsø     0
Ser innlegget er skrevet kl 03:00. Litt mye rødvin ;D Lov det.Det er mer skadelig å prøve å bygge for den prisen du skisserer.Ta en tur til noen som bruker latvier,estleendere,polaker,rumenere osv og se hvordan kvaliteten er....Pehab bruker polakker,men da er det ofte en nordmann for hver polakk som følger med. Ofte er det enkle oppgaver som gipsing eller forskaling som de kun jobber på...Ikke et helt hus. Med en slik planlegging du skisserer kommer du fort opp i 4 mill. Har vært med på når estlendere som er plukket opp fra gaten har montert 12hus for kodemaia.....De brukte 3000 timer pr bolig. Gjorde feil,måtte rette opp. Så var de årene med rettsak etterpå...De finnes selfølgelig gode utlendinger,men eg har ikke sett de montere moduler bra....
  (trådstarter)
   #6
 3     Oslo     0
Takk for alle svarene:) Rødvin løser som kjent verdens- og husbyggerproblemer. Glemte matematikken i går natt og skjønner at m2 pris på 5000 ikke er mulig. Men er 10 000 / m2 mulig uten kompiser i som er tømrere, rørleggere eller elektrikere?

Spørsmålet mitt revideres til: Gitt at man har tomt og bygger modulbasert fra latvia: Er det mulig å bygge et funkies hus i mur og tre på 150 kvm over to egt. nøkkelferdig for 1,5 mill? Gitt at jeg legger grunnmur i leca selv og gjør enklere overfalter innvendig selv (gulv, kjøkken bad m.m).

Har også et spørsmål når det gjelder graving på egen tomt. Hva om jeg tar C1 lappen (liten lastebil) og kjøper en minigraver på 3t eller større (selger etter jobben er gjort). Kan jeg da grave selv?
   #7
 2 403     Bjørkelangen     0
hmmm.du må vel ha maskinfører bevis for gravemaskin å vel.
må vel ha en som er ansvarlig
Signatur

   #8
 22 352     Akershus     0
Hvordan er reglene for maskinførerbevis? Er det lov å herje på egen eiendom uten papir? Hvordan er det hvis man gjør arbeid (ervervsmessig) med minigraver (under grensen?)
   #9
 4 156     Oslo Vest     0
Pris på et slikt prosjekt er selvsagt viktig men det er kun en del av det totale bildet. Ved å importere fra Baltikum så skal det foreligge en produktdokumetasjon, foreligger ikke denne kan det bli snakk om en total beregning av statikk i ettertid. Man bør ha en norsk kontrakt og ikke minst være sikker på at alt er iht TEK 10. For å være sikker på at alt er iht TEK 10 BØR man få en rådgiver til å følge opp alt av kontrakter og selve utførelsen. Det må foreligge norske ansvarsretter på prosjektering, kontroll og utførelse.

Og nettopp her er vi ved poenget, det krever en god del norske ressurser for å gjennomføre et slikt prosjekt og disse kommer i tillegg til prisen på huset. Et annet viktig poeng er at det leveres avtalt standard til avtalt tid. Et firma som er etablert i Norge vil kjenne til norkse lover og regler, mens et firma som kun skal levere ett eller to prosjekter vil ikke ha kunnskap om særnorske regler, noe som da krever nitidig oppfølging med norske ressurser.

Jeg tror dog at du ikke kommer i land med kr. 10,000,- per kvm uten betydelig egeninnsats, men mener at det er like viktig at leveransen blir ferdig i tide uten feil. Og så lenge prisen er veldig lav er lite som tyder på at de har den samme kvalitetssikringen som norske entreprenører. Det vil kreve at du selv eller en rådgiver følger opp hele tiden.

Jeg vil dog anbefale deg å kjøpe gjennom et baltisk firma som har en norsk importør, spesielt for å kunne ha en norsk kontrakt.  
Signatur
jaf
   #10
 4 597     tromsø     0
Glem latvia... Prøv http://www.alvsbyhus.no/ de har simpel nok løsninger for deg. Eventuelt en annen norsk eller svensk produsenthttp://www.reco.se/s/modulhus/1. Ikke spar den siste 1000 lappen på noe som vil koste deg blødende magesår eller tarmslyng... ;D Ta en tur og se på løsningene, det er ganske simpelt. Du vil kansje ha kjøkken fra ikea. Bruk en byggmester til montering....Det koster litt men du sparer det inn på å få skjøter som ikke lekker når det er 20 blå ute....En norsk montør har NBI. En estlender tenker bare på å komme hjem,det blir dyrt når du oppdagger feil og mangler....jo nærmere produsenten er jo mer kan produsenten om norske regler. En latvisk produsent endrer ikke løsninger fordi om modulene til norge. De produserer etter sin egen standard. De gjør alle produsenter....fiat..toyota...skoda...saab