2 277    2    0  

Grove prisanslag på riving og grunnarbeid

 5     0
Tråden må gjerne flyttes hvis den ligger feil.

Jeg har såvidt begynt å tenke tanken på å rive et gammelt hus (fra 1920-ish og noe senere påbygg) som er av svært enkel type og bygge nytt, type mindre hus i overkant av 100 kvadrat og da på en flate. Siden jeg lett finner anslag på pris på ferdighus så er jo den saken grei for å få en pekepinn, men hva må beregnes som pris for riving og bortkjøring av et eldre hus? Det er av enkel konstruksjon, tømmerkasse med noe ekstra, såvidt jeg vet ingen farlige materialer (asbest) og jeg kan selv stå for fjerning og bortkjøring av vinduer, dører, innredning, elektrisk m.v. Huset har loft, men er vel sånn ca 150 kvadrat.

Jeg lurer også på hva som kan gis av pekepinn for grunnarbeid. Nytt hus skal stå på samme sted som gammelt, det er flat tomt og vei/ parkering helt frem til huset idag. Hva er beregnet kostnad på plate? Innser jo at det må endel grøfting til, nytt renseanlegg etc., men finnes det noen tommelfingerregel?

Kaster meg også på et tilleggsspørsmål. Den største utfordringen er veldig flatt terreng og trolig behov for pumpe for å få bort avløpsvannet. Hvor kan en finne informasjon om dette, og hva er fordeler og ulemper med ulike løsninger?

Noen som har innspill?

   #1
 591     Buskerud     0
Hei, jeg fikk pris på å rive ett hundre år gammelt hus på ca samme størrelse til ca 120000kr. Gjorde det meste selv i stedet, kom på ca 30 000kr. inkludert leie av en gravemaskin og 1 konteiner. Kjørte bort resten med henger.
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Takk! Det ante meg at det er penger å spare på å gjøre det selv. Usikker på det alternativet for min del, jeg er definitivt ikke kapabel til maskinkjøring. Men jeg fikk en pekepinn på prisen. Fikk du selv godkjent gjenvinningsplanen eller-hva-det-nå-heter for sortering og bortkjøring?