21 166    33    0  

Hvilken type hus er billigst å bygge?

 102     Sunnhordland     0
Spørsmål til dere fagkyndige her inne.

Da tenker jeg ikke på modulhus eller byggesett.
Hvis man tar utgangspunkt i at det skal inneholde sånn nogenlunde det samme, like mange kvm med god takhøyde, like mange bad etc;
Er det rektangulære hus med to fulle etg og valmet tak, rektangulært større hus med 1,5 etg og saltak,
To fulle etg og saltak, Hus med saltak og ark eller noe annet som er det beste valget hvis man skal tenke økonomisk?
Vi trenger litt plass innvendig, men har nå funnet ut at vi vil ha ei bittelita hytte i tillegg, og da må vi prøve å redusere litt på huskostnadene.


   #1
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Det blir wannabe funikishusene som dukker opp som paddehatter i stavangerområdet.

Generelt bare masseproduserte kasser, flatt tak, med klikklaminat og hvitmalt gips innvendig. Prisen for å bygge med så utrolig lav standard forsvarer ikke 45000kr/kvm i mine øyne.
   #2
 100     Stavanger     0
Hva er egentlig forskjellen på funkis og wannabe funkis? Det er da vel bare en betegnelse på en stilart, ikke en hedersbetegnelse??
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 102     Sunnhordland     0
Uff, ja, glemte å skrive at det er helt uaktuelt med flatt tak..
   #4
 5 189     Østlandet     0
Funkiskasse med flatt tak er ikke billig selv om det se slik ut på avstand. Siden dette er "in" om dagen går prisen opp.
Billigste huset er, tro det eller ei, rektangulært i to etasjer med saltak. Også billigere å varme opp enn et en-etasjes hus med like mye gulvplass.
Kvister, arker, rare vinkler og løsninger eller valmet tak fordyrer huset.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 102     Sunnhordland     0
Takk for svar.  :)
Det bekrefter mistankene mine.
Kameraten til mannen min mener 2 etg og valmet tak er billigst, men jeg var da ganske sikker på at valming ville fordyre prosessen.
Får se om vi klarer å tegne det så det passer med saltak istedet. Ikke noe minus at det er to fulle etg for vår del, for da kan barnesoverommene være mindre iogmed at alle kan ha køyeseng med lekeområde eller pult under.

Har forøvrig levert et utkast til tømmerfirma og søker nå, for å se hva de synes om det, skal i møte imorgen.

   #8
 813     Østfold     0
valmtak er dyrere enn saltak, jeg bygger så jeg VET  Tongue
Signatur
   #9
 122     Sømna     0
Skråtak er billigst har jeg erfart. Pga enkel konstruksjon. Men det blir jo fort litt "funkis"? Men tror ikke forskjellene er så store at man ikke skal velge det man liker best, eller passer huset best!
   #10
 80     Vestlandet     0
Om du bygger 1,5 etasje med vanlig saltak med 30-38º takvinkel, så ville jeg da heller satset på 2 etasjer og et slakt pulttak. Betydelig mer plass i 2ndre etasje med tilnærmet full høyde i alle rom.

Fordelen med saltak er at endel tekniske dupeditter kan plasseres ute i de laveste delene, eller dette kan brukes til oppbevaring.
Et saltak med 10-15º takvinkel er heller ikke så utsatt for lekkasjer som et ordinært flatt tak. Vil sikkert være flott med Sedumplanter på :-)

Energimessig er det klart at jo mindre overflate areal mot utsiden - jo lettere er det å holde på energien. En halvkule ville således være mest ideelt Sad)  Men - isolasjon er ikke superdyrt !!