314    7    0  

Hvordan finansierer man best oppussing

 1     0
Hallo,

har et par ting jeg ønsker å fikse på boligen. Hva er mest vanlig måte å finansiere oppussinga? titta litt på et godt gammal dags forbrukslån https://lanfordeg.no/soke-om-forbrukslan/ - er det fy fy eller ''innafor'? 

tips?? hva er ''normalt''?

T

   #1
 7     0
Hvis man har et huslån, pleier man å spørre banken (søke) om å få lov til å øke lånet i forbindelse med oppussing. Det har iallefall fungert for meg de siste gangene.
Forbrukslån blir jo så mye dyrere.
HSt
   #2
 28 779     Lillestrøm kommune     0
Ja forbrukslån betyr egentlig vent og putt de pengene det vil koste på sparekontoen og så starte året eller 2 senere.
   #3
 6     Bergen     0
Spørs vel på hvor mye det er snakk om å låne. Vi har planer om å øke boliglånet, men vi skal gjøre en svært stor renoveringsjobb i huset. Da blir rentene altfor høye om vi hadde valgt forbrukslån. Jeg søkte litt på nettet nå, og leser her forbrukslån.no/lån-til-oppussing/ at kostnadene med renter vil bli dyrere ved et boliglån, fordi det er lengre nedbetalingstid. Enn om man hadde tatt opp et forbrukslån med maks låneramme på fem år. Noen tanker her? Vi går for økning av boliglånet, men vil gjerne vite om det her stemmer.
HSt
   #4
 28 779     Lillestrøm kommune     0
Forbrukslån har jo så høy rente at kostnaden blir for høy. Finn en måte å utsette deler av jobben
   #5
 559     Nord-Jæren     0
Personlig mener jeg den beste måten å finansiere det meste på er, sortert fra beste til dårligste:
- Oppsparte midler
- Studielån
- Huslån
- Billån
- Privat lån (av noen du kjenner)
- Kredittkort
- Forbrukslån
- Privat lån (av noen du ikke kjenner)
- Privat lån (av noen du kjenner til, men virkelig ikke ønsker å skylde penger)

Oppussing er ikke noe unntak. Om du ikke har penger, og ikke har muligheten til å komme inn på noe studie som gir rett på studielån, så er vel den beste måten å få refinansiering av boliglån eller rammelån. Full stilling og god lønn er ikke diskvalifiserende for studielån, du får bare ikke stipend. Ikke noe krav om at du består noe som helst, men du får ikke nytt studielån om du har for mange hengefag.
   #6
 6     Bergen     0
Ja, venter nå på svar på øking av boliglånet.

Interessant liste. Hvorfor ligger kredittkort en plass over forbrukslån? Førstnevnte har høyere rente enn forbrukslån. Er det med tanke på fordeler med cashback eller lignende i kredittkort? Samt rentefrie perioden (så fremt man kan betale tilbake innen 45-50 dager eller noe).
   #7
 559     Nord-Jæren     0
Hvorfor ligger kredittkort en plass over forbrukslån? Førstnevnte har høyere rente enn forbrukslån. Er det med tanke på fordeler med cashback eller lignende i kredittkort? Samt rentefrie perioden (så fremt man kan betale tilbake innen 45-50 dager eller noe).

Ja, hovedsakelig pga. den rentefrie perioden for min del. Når du trenger hva enn det er snakk om NÅ, og vet du får lønn om to uker f.eks. Sånn i oppussingssammenheng er det relevant om du har tid/vær til å male/snekre/grave nå (f.eks. pga. pinsen), men får ekstra penger på neste lønning (feriepenger i juni). Da er det uansett også lønnsomt om det skulle bli litt renter, kontra å måtte bruke ferie/avspasering/permisjon på å gjøre arbeidet når pengene er på plass. Jeg føler i hvert fall at feriedagene mine har høyere monetær verdi enn langhelgene i mai.

Men kredittkort kan også ha gode tilbud ved bruk av spesifikke kort i spesifikke butikker. Eksempelvis har vel DnB MasterCard typisk 5-6 uker i året der de gir deg 20% rabatt på hele sortimentet til Power (og andre butikker) så lenge kjøpet gjøres på MasterCard. Greit å ha i bakhodet om man skal kjøpe ting som "aldri" ellers er på salg. Ulempen (med DnB sin løsning i hvert fall) er at du må følge med på nettsidene eller nyhetsbrev om når disse periodene er, og da har du forholdsvis kort tid å handle på før tilbudet er over.

Og så er det jo enkelte kredittkort som gir andre fordeler, som f.eks. reise/avbestillingsforsikring. Det kan også være en grei sikkerhetsbuffer, sånn mtp. om et kjøp er omstridt så forholder du deg til kortselskapet og ikke den lugubre sjappa som la til en ekstra null når de slo inn varene. Sistnevnte har jeg ikke testet selv, men skal visst være en greie.