7 767    4    0  

Mitt byggebudsjett (mortenp)

 13     0
Her legger jeg inn mitt byggebudsjett.

Noen som har noen kommentarer om dette er realistisk?

Setter stor pris på evt. tilbakemeldinger!!


   #1
 738     0
Har ikke så mange kommentarer til dette bortsett fra at tilknytningskostnader og byggegebyrer vil variere veldig fra kommune til kommune. Vi betaler 22.000 kr til sammen for disse to postene. Kan være lurt å ringe kommunen for å høre.
   #2
 157     0
Heisann.

Er oppgraderinger på det elektriske med i tilbudet? Slik som flere uttak, eventuelt downlights og slike ting. Og det samme med røropplegget, følger det med det dere ønsker av wc-dusj-badekar-innredning osv? Og det kjøkkenet dere ønsker følger med?

Ellers så kan det være greit å plotte inn litt på prisstigningen/indeksreguleringen og byggelånsrenter. Blir litt penger på de to postene.
   #3
 5     Leirsund     0

Har ikke så mange kommentarer til dette bortsett fra at tilknytningskostnader og byggegebyrer vil variere veldig fra kommune til kommune. Vi betaler 22.000 kr til sammen for disse to postene. Kan være lurt å ringe kommunen for å høre.


Dere er heldige. Vi har litt over 100.000 på tilknytningskostnader og byggesaksgebyrer.

Indexen og byggelånsrenter er viktig å få med i budsjettet. Det kan dreie seg om hundre tusener

Lykke til
ivo
   #4
 492     0
Ser ut til å bli et kostbart prosjekt, noe som jo er en trend i dag med alle kravene som stilles (samt prispress, dyre håndtverkere, overprisede ferdighus osv). Ser at utgifter til byggelån, prisstigning , tomt, materialer til innredning loft?, etc. ikke er med. Vet ikke om det kan være et post i budsjettet at du sparer på egeninnsats dersom du allerede har lagt inn tall med ferdig innredet hus (bortsett fra loft). Blir vel heller en hypotetisk post i forhold til å måtte bruke snekker.

Dersom du mener du har fått med alt bør du gå igjennom det en gang til. Husk at banken ikke bryr seg om at du har glemt noe, og da kan det bli problemer i framtida når du kommer og trenger "bare" 300 000 ekstra (selv om det sikkert går fint, avhengig av situasjonen din).

Jeg ville ha prøvd å presse prisen for selve huset noe, samt grunnarbeidet. Innhentet flere tilbud. Speielt burde husleverandørene bli utsatt for prispress, for på papiret er det fullt mulig for deg å bestille et hus fra en annen kant av landet f.eks. Det finnes husleverandører som monterer over hele landet selv om de ikke har lokale kontor. Lokale snekkere kan jo fint innrede et hus dersom du "leverer" et fiks ferdig råbygg. Bare en tanke...vet jo ikke hvordan du gjør det på dette punktet.