7,154    2    0  

Realistisk pris?

 6     0
Hei!

Vi er en familie på to voksne og tre barn som ønsker å bygge hus. Vi vil ikke ha så stort huslån at vi ikke kan leve ved siden av å være huseiere, derfor er 2,5 millioner smertegrensen. dette skal inkludere alt. (Vi eier pr. idag en bolig, denne har vi pusset opp og det vi eventuelt kommer til å selge denne for kommer til å gå opp i opp med lånet vi har på dette huset. Altså, ingen egenkapital å hente der.) Jeg har fått ett tilbud fra Fiskarhedenvillan på huset Tranan på 2,3 millioner, dette er nøkkelferdig. Grunnarbeider kommer i tillegg. Tomten vi har sett oss ut kommer på 300 000-400 000. Dette tilbudet blir altså for dyrt for oss.
Men i tilbudet står det også at det er mulig å kjøpe bare byggesettet, det er priset til 911 000 kr. Vi har hele tiden tenkt at vi vil gjøre mye selv. I tilbudet er blant annet malingsarbeider estimert til å koste 96 000 og flis og gulv er estimert til å koste 138 000. Alt av hvitevarer og kjøkken er medregnet i det "nøkkelferdige" tilbudet.

Mitt spørsmål er da: Er det realistisk å komme innenfor 2,5 millioner hvis vi bare kjøper byggesettet og ordner resten selv. Altså gjør det vi kan selv og leier inn private håndverkere? Jeg er ikke fremmed for å ha Ikea kjøkken heller (har det idag). Vil ikke ha det billigste, men heller ikke det dyreste.
Regnestykket blir altså:
Byggesett: 911 000
Tomt: 400 000
Da har vi jo igjen 1,2 millioner til grunnarbeid og å bygge ferdig for.

Hva tror dere?
Tips mottas med stoooort takk:)


   #1
 190     0
Hei!

Den eneste måten å finne ut av dette på er vel egentlig å sette opp et så nøyaktig budsjett som mulig...

Dette ser kurant ut som utgangspunkt: http://www.eiendomsagenten.no/Boligkjoperinformasjon/byggekostnader.htm

Jeg ville dog ha ganget alle verdiene med 1.10 for å gi dere selv en buffer. Ting blir fort dyrere enn estimert, og da er det dumt å ikke ha en sikkerhetsbuffer å tære på!

Lykke til!