340    5    0  

Tilbygg leilighet 50 kvm

Tep
 3     buskerud     0
Trenger ny bolig da jeg har blitt rullestolbruker og lurer på å bygge på en leilighet på 50 kvm på huset til moren min. Har ikke peiling på bygging. Har da noen spm:

Hvordan er gangen i å få til et tilbygg?

Hvordan tegner man/hvem tegner?

Hvor mye koster det? Skal ha bad og soverom tilpasset rullestol.

Hvor lang tid tar det?


   #1
 574     Akershus     0
Start med å sjekke utnyttelsesgraden på tomten til moren din. Sjekk tomtestørrelse og kommunens regler for utnyttelsesgrad av tomten. Dette for å avklare i første omgang om det er mulig å utvide med 50 kvm.
Tep
  (trådstarter)
   #2
 3     buskerud     0
Beklager. Har sjekket opp det, maks utnyttelsesgrad er 50 kvm. Og det må være dør i mellom så det ikke er to seksjoner.
   #3
 5 306     Tromsø     0
Da er neste steg å finne en ansvarlig søker som er kompetent til å tegne og beregne et bygg som tilfredstiller alle regler og krav og utarbeide en søknad til kommunen. Bygningsingeniørfirma eller byggefirma.
Signatur
   #5
 18 598     Akershus     0
Vanskelig å ha noen formening. Hva må justeres på eksisterende hus. Hvordan er grunnen. Med/uten kjeller. Generell standard. Dugnadshjelp. På landet med bygdesnekker'n eller byggefirma i by'n. ....

Du bør også tenke over situasjonen på lengre sikt - en dag kan din mor være borte. Skal du da overta hele? Skal mors del selges?

Kanskje en bagatell, men med dør mellom mor og deg, kan det være at du sparer kommunale avgifter mm for to boliger. Det kan imidlertid bli plunder ved ev senere seksjonering og salg av mors del.
Signatur