151    1    0  

2020 leilighet Støy fra leiligheten over normalt?

 31     0
Hei. Leide nettop en leilighet bygget i 2019/2020 jeg er første som bor her.

Etter noen flytta inn over meg hører jeg mye tramping og ting som “dunker”
I gulvet over meg.


Trodde st nye leilighet var bra lydisolert med lydhimlinger og trinnlyds plater som
Gjorde at man ikke hørte sånne lyder ovenifra og ned?

Kan det være noen feil som er gjort under bygging? eller at person over har byttet ut gulvet og ikke lagt nye trinnlydsplater?


Er dette normalt? eller burde jeg kontakte Entreprenør og spøre om de kan sjekke det ut?

Tenkte og gå og snakke med han som bor over meg ang støyen.. Men tenkte og høre her først.. Vil ikke være en klagete person liksom..

Vet at Entreprenør skulle ta kontakt etter 1 år for og høre om det var noen feil med leilighetene osv. og at de fikser det gratis. Kan det gjelde  ved manglende lydisolasjon? Foreksempel hvis det er problemer med trinnlyd hos meg. kan den garantien dekke og legge foreksempel trinnlydsplater under gulvet til han som bor over meg? eller lignende? Tenkte og at kanskje han over har bytta gulvet og glemte og legge nye trinnlydsplater.. men Syntes bare det er rart hvis noen skal byttet gulv i en helt ny leilighet.

Siste redigering: 5. desember 2020 00:18:44 av Tirehu

IBT
   #1
 20     0
Hei,

Nye bygg skal tilfredsstille kravene i Byggeteknsik forskrift. Forskriften sier følgende om lyd:

§ 13-6. Lyd og vibrasjoner

(1) Lydforhold skal være tilfredsstillende for personer som oppholder seg i byggverk og på uteoppholdsareal avsatt for rekreasjon og lek. Krav til lydforhold gjelder ut fra forutsatt bruk, og kan oppfylles ved å tilfredsstille lydklasse C i Norsk Standard NS 8175:2012 Lydforhold i bygninger Lydklasser for ulike bygningstyper.

Og:

Krav til tilfredsstillende lydforhold omfatter
  • luftlyd

  • trinnlyd og strukturlyd

  • romakustiske forhold, inkludert taleforståelse

  • støy fra bygningstekniske installasjoner

  • støy fra utendørs lydkilder.
Det du beskriver som er til sjenanse er Trinnlyd. Det går an å måle trinnlydsreduksjonen i etasjeskille og se om den oppfyller kravene til lydklasse C.

Jeg ville snakket med eieren som du leier av og informert om plagene og bedt han ta det videre. Eieren er nok opptatt at av den nye leiligheten hans overholder minstekravene.

Han kan høre med noen som har kompetanse til å gjennomføre en slik måling eller be entreprenøren eller utbyggeren kontrollere selv.
Signatur