484    3    0  

Bygge uten byggelån

 8     0
Hei,
Vi holder på å velge en ferdighus produsent og oppdaget en spennende mulighet som jeg ikke trodde var mulig og som jeg ikke sikker på om den er helt etter boken.
Vi kjøpte tomt relativt sentralt i Asker, dvs allerede sitter på et betydelig lån. Å bygge et hus uten byggelån er fristende, likeså å bygge med Husbanken. Husbanken som kjent gir ikke byggelån til private. Men så indikerer en selger fra en norsk ferdighus produsent at de kan stå som utbygger ovenfor Husbanken selv om jeg eier tomten, jeg kjøper da ferdigbygget hus fra dem. Høres jo veldig spennende ut for meg, men er dette en grei løsning som noen har brukt eller er dette en uting? Mistenker også at produsenten kan prise inn denne ekstra servicen slik at totale kostnader ikke er mye forskjellige fra den vanlige løsningen med byggelån.

   #3
 3     Kristiansand S     0
Vi har fått samme tilbud. De tar en kostnad for dette, men det skal være billigere enn kostnaden ved mellomfinansiering for oss. De argumenterte også får at da slipper vi å betale dokumentavgiften (vi tar ikke over tomten før til sommeren), men det vil vel føre til en betydelig økt dokumentavgift når man kjøper da både hus og tomt i en samlet sum? Vi skal i møte til uken og vil be om mer info omkring dette da.