20 388    34    0  

Bygging av første hus, tips?

oja
 39     0
Hei, Vi er et ungt par som for tiden ser oss om etter bolig. Vi har sett oss lei i å leie leilighet, og ønsker å få oss noe eget.
Etter mye frem og tilbake, har vi bestemt oss for å bygge nytt hus : )

Vi har fått noen kataloger fra noen leverandører (BlockWatne, Nordbohus, Blå Bolig og IEC-hus). Flere kommer snart..

Vi har vel et budsjett på ca 1,5. Tomt i området vi skal bygge i ligger på mellom 3-400 000. Dvs, at det da er snakk om de billigere husene.

Vi har funnet et i BW katalogen som vi liker godt, som faktisk er det billigste.
Det heter Haugtun. Det er veldig enkelt, og har det vi trenger.
Det har en pris på 948 000 uten innredning på 2 etg., ferdig til malig, gulv, osv. + Grunnmur (ringmur?)

Hvor mye må vi regne i grunnmur? og andre utgifter?

Kan vi spare på å kjøpe et byggesett, og få et lokalt firma til å sette det opp?
Jeg er elektriker, så kan vel spare litt der hvertfall.

Noen som har noen tips eller innvendinger å komme med?

på forhånd takk:)
Bygging av første hus, tips? - Block-Watne-Haugtun.jpg - oja

   #1
 3 713     Ringerike     0
Velkommen til forumet.
Ser koselig ut, men tror jeg ville ha prøvd å finne et som kan ha 3 soverom i 2. etasjen og eventuelt utvidelsesmuligheter: Et hus å vokse i, for dere er unge ennå  ;D
Signatur
   #2
 20     0
Helt enig med Bidda, bygg noe dere kan vokse i. Vi har 4 soverom, men trenger foreløpig bare 2, fant ut at å plusse på 20 kvm ikke var dyrt i det hele tatt, men har MYE å si for huset.
Signatur
sia
   #3
 6     0

Vi har selv byggd BW hus for 4 år siden, og nå skal vi bygge igjen...Det er gøy å sparkle spikerhull... Det var en del ting vi ikke tenkte på forrige gang som vi kommer til å tenke på nå. Vi har sikringsskapet i gangen, veldig dumt plassert. Likeledes tok varmtvannsberederen veldig stor plass på vaskerommet slik at sentralstøvsugeren henger i taket... drysser fint ned på ALT når den tømmes. Hadde jeg kunnet tatt av litt plass til et teknisk rom, ville jeg gjort det.

Vi gjorde noen endringer som resulterte i at listverk ikke helt fikk plass, så vi har litt halve lister her og der.. Klage gikk ikke gjennom, for veggene sto plassert som på tegning...Hadde kanskje forventet at de kunne tegne så resultatet ble bedre enn det, selv om det var vi som ba om forandringer.. vi har loftstue i dette huset, og det vil jeg alltid fortsette å ha. Det er deilig å ha et sted der ungene spiser godteri og ser på TV, roter og herjer, uten at det gjør noe.

Lykke til!!!
oja
  (trådstarter)
   #4
 39     0
Hvis jeg f.eks får tegnet et tilsvarende (identisk?) hus som Haugtun, og bruker norsk byggeservice til lage tekniske tegninger og materiallister. For så å få inn priser av lokale byggefirmaer.

Kan jeg da spare mye penger?
Hvor lang tid bør man regne på å få satt opp et sånt hus?


Hadde et møte med alvsbyhus for noen dager siden. Virket jo forsåvidt greit, men ganske dårlig standart med i prisen synes jeg. Og det er veldig lite man kan spare inn på med egeninnsats. Og vi måtte regne hvertfall et år før de startet..

Redd for at dette skal bli altfor dyrt, har lyst til å leve også : )
   #5
 38     0
Ikke bygg for lite! Vi må bygge større nå allerede etter tre år da familien bare øker og øker...  Wink (Nå er det imidlertid nok)
Vi har 4 soverom (skulle ønske vi hadde ett til til kontor/gjesterom).
Alternativt kan dere bygge på senere, men det kan bli DYRT! Koster ikke så "mye" ekstra nå å legge på litt så det hadde jeg absolutt gjort.

Denne gangen skal vi også ha kjeller!  :D

For å se det på en annen måte er det jo bare å flytte om det blir for lite, men jeg vil tenke meg at veldig små hus er vanskelige å få solgt?? (Mindre kundegruppe?)
Ha i allefall ikke færre enn 3 soverom!  Wink
oja
  (trådstarter)
   #6
 39     0
Neinei, vi planlegger ikkeno familieforøkelse med det første hvertfall. Men 3 soverom er jo minimum, det er jeg enig i : )

Som sagt er det ikke alt for mye penger til rådighet heller, så vi mår tenke billig! Har ikke veldig lyst til å ha avdrag på over 10.000 i mnd.

Men vi prøver å gjøre så mye som mulig selv, med hjelp av venner og familie:
-Grunnmur(ringmur) og såle
-Elektrisk(meg)
-Gulvlegging
-Maling, tapetsering
-Noe snekkerarbeid

Kanskje få et snekkerlag til å sette opp bygget ferdig utvendig. For så å isolere, og kaste på innervegger selv. Hva blir billigst av å bruke panel og "panelplater" på innervegger?
   #7
 342     0
Vi har tegnet stort hus med kun tre soverom,, men har tegnet inn sånn at vi kan sette opp lettvegg i stue og får livsløpstandar med soverom i 1 etasje,, Vi har også tegnet inn 2 etasje der loftstue lett kan gjøres om til soverom.. I tilegg bygger vi stor dobbelgarasje med romslig rom i 2 etasje som kan brukes til kontor eller gutterom til eldste sønnen i huset.. Så her kan vi hvis vi ønsker ha 5 barn Smile fortsatt er huset rommslig og fint

   #8
 3 713     Ringerike     0

.......Som sagt er det ikke alt for mye penger til rådighet heller, så vi mår tenke billig! Har ikke veldig lyst til å ha avdrag på over 10.000 i mnd....


Har du sett på Systemhus sitt konsept "Tendenser"= ferdig utvendig og kledd innvendig (isolerte elementer) hvor du/dere da kan gå på etter montasjen med el-kabling/belegg/sparkling/maling osv. Tror også de er veldig konkurransedyktige på pris.


Signatur
oja
  (trådstarter)
   #9
 39     0
Det var ikke særlig pent, etter min smak. Vil ha et enkelt, standard firkanta hus.
Jo mindre utbygg, osv, jo billigere..

Klarer vi å komme under 1,5 mill?