395    4    1  

Enova støtte varmepumpe

 24     0
Hei godtfolk. Lurer på om det er noen med nylig erfaring med støtte fra enova til vannenergi, altså varmepumpe vann-vann eller vann-luft. Støtten til vanlig varmepumpe luft-luft er for lengst fjernet så det er uinteressant. Veit også at det kreves enegimåler for å få støtte.

Vi skal ta stilling til å bore etter vann der vi har mulighet til å få energi itillegg. Det er veldig fordyrende men på sikt sier man at man sparer. Fikk opplyst av fagmann at vi kunne få 50.000 i støtte for vannenergi. Noen med nylig erfaring og støtte for slikt ???

   #1
 81     1
Hei ReiGstad

Støtten fra Enova beregnes som 25 % av dokumenterte utgifter inkl. mva, og begrenses oppad til 20.000 kroner for væske vann varmepumpe. For væske-vann varmepumpe med energimåler for både strøm og varme får du opptil 30.000 kroner i støtte. Det gis ikke støtte til å legge vannbåren varme i nybygg. Dersom du skal legge vannbåren varme i et eksisterende boligbygg kan du få inntil 10.000 kroner i støtte.

Her finner du kriteriene for støtte til væske-vann varmepumpe.
https://www.enova.no/download?objectPath=upload_images/B8EF28EC9E9A45FE91BFD99B2B9D681A.pdf
https://www.enova.no/download?objectPath=upload_images/B8EF28EC9E9A45FE91BFD99B2B9D681A.pdfHer finner du kriteriene for støtte til vannbåren varme.

Et alternativ til væske-vann varmepumpe er en luft-vann varmepumpe.
Les her vår kjøpsveileder for luft-vann varmepumpe.
Les her vår kjøpsveileder for væske-vann varmepumpe.
Les her vår veileder for varmepumpe med energimåler.  

Håper dette var litt hjelp på veien. Ta gjerne kontakt dersom du har flere spørsmål Smile
   #2
 3 535     0
Støtten fra Enova beregnes som 25 % av dokumenterte utgifter inkl. mva, og begrenses oppad til 20.000 kroner for vaske vann varmepumpe.

Dagens skrivefeil er herved kåret!

For energi fra "vaske vann" er støtten maksimalt 2500 kr - se https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/varmegjenvinning/varmegjenvinning-av-gravann-/ Ellers vil jeg skryte litt av websidene til Enova på dette punktet: På https://www.enova.no/privat er det lett å finne fram til aktuelle tiltak og hva stønadsgrensene er. (Men jeg tar meg friheten til å tolke "Hus bygd mellom xxxx og yyyy" bare som veiledende for å indikere de mest aktuelle tiltakene - f.eks. gjenvinning av varme fra "vaskevann", gråvann, kan være aktuelt ikke bare ved nybygg men også ved totalrenovering av eldre hus.)
   #3
 653     0
Jeg ser at det gis 10.000 ekstra dersom det installeres strømmåler. Jeg installerte v/v-vp i 2008 og fikk støtte den gangen. Kan jeg etterinstallere strømmåler og få 10.000 nye kr?
Signatur