502    4    0  

Hva er de mest vanlige fallgruvene når man bygger nytt?

 1     0
Hei,

Jeg og kona skal for første gang bygge hus. Arktitekttegnet, og er nå i dialog med forskjellige entreprenører for tilbud. 

Men disse tilbudene vi får inn, hva slags kostnader er det de ikke hensyntar? Vi er nervøse for å sette et budsjett, og bruke hele budsjett på entreprenør og kjøkken/bad. 

De vi vet om er:
Tomtearbeid (~800.000)
Byggestrøm (hvor mye må påregnes?)
Fibertilkobling

Er det noen avgifter fra det offentlige (etableringskostnader) etc som entreprenør ikke opplyser om? Eller noe annet?

Takker for all hjelp fra dere med mer erfaring enn oss 😃

   #2
 3 206     Akershus     0
Beregn 20% mer i budsjettet enn eventuelle kalkyler sier. Da har dere litt til uforutsette ting. For de kommer. Smile


.Thag
Signatur
   #3
 92     0
Finn ut hvilke entreprenør arkitekten vanligvis jobber med, de har erfaring med hvor prisen pleier å ende. Du kan selvsagt ikke legge til 20% på budsjettet ditt, da hadde du sikkert valgt andre løsninger i utgangspunktet.
   #4
 2 513     Asker     0
Hvor i landet bor dere? Send meg en PM, så kan jeg gi deg et ganske eksakt budsjett. Vi er økonomisk nesten i mål (bare store regninger på fastpris igjen). Så i henhold til vår leveranseneskrivelse fra leverandør kan du se ganske greit.

Men pengene flyr. Er du av typen som ønsker arkitekt, ønsker du gjerne mer enn ok (kjenner problemet), og da drar mange ting på seg. Elektro, varme, belysning, detaljer, bytte fra bomull til klassisk hvit etc. Prosjektfliser som gjerne er del av standard er også stort sett skikkelig kjipe.

Byggestrøm og container er ikke der du sprekker for å si det slik;)

Forøvrig er vel en vanlig fallgruve å underestimere kostnadene i prosjektet. Glemme SSB index regulering, samt finansieringskostnader. 
Signatur