11,881    12    1  

Hva er viktig å ha kjøpt inn når byggeperioden starter?

are
 60     0
Hei!

Jeg holder på å sette opp en liste over ting jeg skal kjøpe inn når byggeperioden starter.
F.eks: Trekkerør til høyttalere, høytalerledning, stor tilhenger, byggtørker, digital speilrefleks for å dokumentere byggeprosessen, datakabler, dataskap +++

Mye av dette har jeg ikke anledning til å kjøpe inn i dag ettersom vi bor midlertidige i en liten leilighet uten lagerplass :-)

Noen andre som har satt opp en liknende liste og vil dele sine tanker med oss på forumet?
Eller er det bare jeg som er en slik liste-freak  ;D
Signatur

   #1
 5,112     Troms     0
Hei.
Kjenner meg veldig godt igjen. Jeg har laget meg en liknende handleliste og den innbefatter verktøy som jeg trenger til egeninnsatsperioden. I tillegg abbonnerer jeg på "Gjør det selv" og der får jeg mange gode tips, særlig deres "Gjør det selv leksikon" er nyttig. Har handlet masse elektroverktøy i USA (1/7 del av prisen i Norge for proffverktøy), samt gjort en del innkjp i Norge også.
Byggtørker og slikt skal jeg låne, henger likeså.
Har også kjøpt kapp/gjærsag samt tilhørende bord fra Dewalt på tilbud. Det lønner seg å kjøpe dette når det er på tilbud.

Foreløpig har jeg skaffet dette:
Milwaukee elektroverktøy.
Muttertrekker.

Dewalt DW 707 kapp/gjærsag pluss bord
Dewalt DC330KB stikksag.

Spikerpistol Master Craft 50-90mm
Dykkert Master Craft 20-50mm 18 gauge
Krampepistol Master Craft for 25mm kramper
50 ltr, 3 hk kompressor (må ha såpass kraftig for å drive spikerpistoler)
Senco Duraspin DS275 automatisk skrutrekker 18v (Usa kjøpt).
Trappestige
Krittsnor
Laser avstandsmåler Bosch
pluss masse annet som er kjekt å ha.....

Skal handles inn i nær fremtid:
Dewalt Krysslaser
Byggetørker
Stige i lettmetall
Bordsag fra Dewalt DW745.
Flisesag av en eller annen type som holder mål.
Krampepistol trykkluft som skyter 2" (50mm) kramper og har en rygg som er minimum 10mm lang. Blir vel en Dewalt det også, evt en Senco SNS 45XP eller en Dewalt.
Trillebår selvsagt
Mange meter med TP kabel i trekkerør. Ønsker uttak i hvert enkelt soverom og fellesrom. I fremtiden veit man jo ikke hvordan huset styres... Smile Invester i 5-6000 for trekkerør og kabel og du er godt skodd for fremtiden
Verktøybelte som gjør at jeg slipper bære med meg hammer og spiker i lommer og hånda.
pluss mye annet selvsagt
Har allerede kjøpt meg Bose Lifestyle V30 for integrering i kinoen med min Panasonic PX70 50" plasma. Tror det kler stua mi perfekt, dessuten har det en høy WAF. Svært høy WAF vil jeg si :-)
Signatur
   #2
 121     0

Hei!

Jeg holder på å sette opp en liste over ting jeg skal kjøpe inn når byggeperioden starter.
F.eks: Trekkerør til høyttalere, høytalerledning, stor tilhenger, byggtørker, digital speilrefleks for å dokumentere byggeprosessen, datakabler, dataskap +++

Mye av dette har jeg ikke anledning til å kjøpe inn i dag ettersom vi bor midlertidige i en liten leilighet uten lagerplass :-)

Noen andre som har satt opp en liknende liste og vil dele sine tanker med oss på forumet?
Eller er det bare jeg som er en slik liste-freak  ;D


Digital speilrefleks  ;D

vi har gjort liten egeninnsats på selve bygget, og hva man kjøper avhenger av hva man skal gjøre også. Men f.eks byggtørker hadde jeg følt meg snytt for hvis jeg hadde kjøpt på forhånd, fordi det har entreprenør plassert ut. Samme med arbeidslamper og noe verktøy. Mye ligger der som vi får lov til å låne (stillaser, stiger, laservater). Sikkert ikke økonomisk alltid, men vi har ventet til behovet er der før vi har kjøpt. Noen ganger har vi også lånt av andre hvis det er et verktøy som jeg vet jeg får lite bruk for i fremtiden (sementblander).

Så mitt råd er kanskje å vente litt før man renner ut i butikken å kjøper alt på lista. Ikke sikkert du får behov for alt.
Signatur
are
  (trådstarter)
   #3
 60     0

Nåja, kjøper jo ikke slikt i Norge. Elektroverktøy og svært mye annet kjøpes i USA hvor det er ca 1/10 av prisen. Det settet fra Dewalt som kan vinnes her på sidene koster i USA sånn ca 1000 USD (kanskje billigere også). Skulle vel bli mellom 5500 NOK det. Pluss på frakt på ca 150 USD, så koster det deg maks 1150-1200 USD. Med moms (hvis du må betale det) kommer hele pakka på ca 8750,- sånn ca da. Nypris i Norge er vel mellom 20-25000,- om du kjøper alt samlet. Kanskje får du bedre pris også. Ser at man på slike sett ofte legger ut prisen for apparatene hver for seg, men Dewalt selger jo disse som pakker til svært reduserte priser ift enkeltverktøypris.


Takker for mange flotte svar!!! Bare å fortsette å fylle på med gode ideer. Godt å se at det ikke bare er jeg som setter opp slike lister over planer jeg har. Kan lett forveksles med å "drømme" påstår min bedre halvdel  ;D

ByggeBob, synes du oppererer med lave priser. Er det virkelig å billir i USA?  Bare spikerpistolen fra DeWalt man kan vinne på denne nettsiden selger de på OBS Bygg på østlandet til 6000,-.

Bare å komme med flere gode forslag til ting jeg må kjøpe - og ting jeg IKKE bør kjøpe. Takk til Evjens, da venter jeg med å kjøpe inn byggvarmer og luftavfukter  Wink
Signatur
   #4
 366     0
Ting som må kjøpes inn...tja...

vi skal ikke gjøre noe selv, annet enn å male kjøkkenveggene og veggene på 1 soverom, samt fikse spikerhull på listverk.
Mulig vi skal montere kjøkken og varskeromms innredningene selv, men det kommer ann på hva firmaet tar for å montere.

Ellers skal fagfolk få ta seg av det. Jeg vil bare flytte inn jeg  ;D

Dermed tenkte jeg det ikke var noe spesielt vi trengte å kjøpe inn til byggeperioden......

Er jeg way of base her??

Noe jeg må ha alikevel?
   #6
 366     0

Skrutrekker med ulike bits (ikke kjøp de aller billigste trekkerne), liten hodelykt, en sag, hammer, metermål og vater så er du jo godt hjulpen da.

;)
Slikt har vi jo ;D
Tenker mer på sånne store ting som man normalt ikke finner i en hjemmehusholdning jeg da...
Men siden vi ikke skal gjøre stort selv, trenger vi kanskje ikke slikt!!
   #7
 5,112     Troms     0
Nei tror egentlig ikke dere trenger slikt siden dere ikke gjør noe selv. Blir liksom kun å ha en hammer litt spiker og en drill for å henge opp bilder evt slikt noe da  ;D
Signatur

   #8
 45     0
Byggtørke hadde husbygger med seg, hadde vært flere tusen ut vinduet å kjøpe en sånn selv. Å kjøpe speglrefleks kun for å dokumentere husbygginga er også litt bortkasta, du tar minst like fine bilder med et kamera til halve prisen Wink
Som noen nevnte over her så får vi også låne det meste med husbygger.. stiger, arbeidslys osv. Eneste vi har hatt bruk for å kjøpe så langt er trillebår, vater, malingsutstyr, og diverse annet småverktøy.
Jeg ville også ha levt etter vent-å-se-hva-du-trenger metoden, ellers risikerer du å kaste bort mange tusen kroner.
   #9
 3     0
Hva du bør handle inn før byggeprosessen starter avhenger vel av hvor stor egeninnsatsen blir. Du bør avklare med byggefirma hva de skal stå for.(Tørking, avfallshåndtering osv.)

Selv har jeg handlet inn/skal handle inn:
Trekkerør til høytalerkabler
50 mm trekkerør til vegghengt TV(så kan strøm/antennekabler gå i veggen)
Campingstoler og lite bord. Både byggherre og arbeidere bør jo ha et greit sted å spise en matbit.
Ekstra kaffetrakter er greit å ha når det blir sene nattetimer under egeninnsatsen.Signatur