1 064    17    2  

Hva hadde dere gjort? Halvferdig hus+konkurs

 28     0
Ohoi, kunne ha skrevet så mye. Men tar det i korte trekk først, får eventuelt komme med flere detaljer videre i tråden. 

Saken er den at jeg har ansatt ett lite firma til å bygge ett hus for meg. Først og fremst så er det ekstreme forsinkelser, noe som jeg vet jeg kan kreve dagsbøter for.
Men nå går det enda dårligere med firmaet, det er ingen som jobber med huset. De har ikke penger til å fortsette. Jeg har betalt nesten 4 mill allerede, og huset er etter min mening ikke halvferdig engang. Grovt regnet, gjenstår godt over 600.000-800-000 kr som ikke er utført arbeid for.
Det har blitt mas om mer penger, tilogmed trusler om å sende krav via namsmannen.  Men etter å ha rådført meg med flere så har jeg nå besluttet å ikke gi mer penger før de har gjort noe av det de lovte at pengene skulle gå til. 
Det er flere som har vært å utført arbeid på huset mitt via dem som heller ikke har fått betalt. (Ca 100.000kr) så de har sløst bort pengene mine rett og slett siden de ikke har dem. 
Går rykter om at de er på tur å gå konkurs. 

Mister jeg alle pengene som er innbetalt om de går konkurs? 

Så da tenker jeg, hva skal jeg gjøre?  
Mange vil nok foreslå advokat.. men det er så kjempedyrt at jeg avventer litt til. 
Har hatt advokat for ett par år siden i en annen sak som kostet meg hundretusener.
Er det noen som er eller har vært i lignende situasjon?
Hva hadde dere gjort?
Finnes det noe hjelp jeg kan få? Fri rettshjelp? 

   #1
 3     0
Legg korta på bordet, og gjør en avtale med firmaet om hva som skal gjøres, for så hva som utbetales.

Hvis firmaet har en "liste" de kan forholde seg til, ifht utbetalinger, vil det være enklere for de å få oversikt også om hva som må gjøres.

Hvis de ikke vil gå konkurs, blir de nødt til å jobbe.

Signatur
HSt
   #2
 24 975     Lillestrøm kommune     0
Problemet er mulig at TS alt har betalt alt for mye, hadde det vært samsvar mellom fremdrift og betaling så hadde en slik listebasert oppgavelisten/betalingsplan fungert.

Så andre får ta lærdommen at en må ikke betale mer enn en har fått levert. Ved konkurs mister du høyst sannsynlig evt for mye innbetalt.

Jeg ser at i noen saker så går underleverandører inn og ferdigstiller til en lavere enn normal kostnad men dette er ren god vilje og ingen forpliktelser,
  (trådstarter)
   #3
 28     0


En slik liste har vi prøvd på. Det har ikke fungert. Betong, elektriker, radonsperre, isolasjon og ventilasjon er bare noe av det pengene skulle ha gått til, og ingenting av det er gjort og heller ikke bestilt eller betalt.
Fikk tilogmed sms for noen uker siden om jeg i det minste kunne overføre 16.000 fordi ene snekkeren var full og maste etter feriepenger.
Entreprenøren hadde ikke engang de pengene. Han er helt skrapa blakk. Har ringt rundt å spurt litt om han der jeg vet han handler materialer. De kunne fortelle meg at de er kontantkunde. Null kreditt.

Synd å tape så enorme summer.

Har også hørt at det vil bli vanskelig å få noen andre til å overta arbeidet og fullføre huset, da faren er å må stå til ansvar på det arbeidet som er utført hittil.

Fa1!
pwb
   #4
 2 042     Ski     0
Hvis de går konk så husk at du kan gå på styremedlemene. Gjorde det selv, nå var det ikke så mye som gjensto da, men fikk igjen noe så det ble bedre enn bare å tro at man mister alt når ett AS går konk.
TDJ
   #5
 1 318     Asker      0
TS skriver at det er betalt nesten 4 mill allerede, men at hverken betong, elektriker, radonsperre eller ventilasjon er bestilt / utført. Får meg til å lure på hvordan kontrakten er satt opp; er hele huset nærmest forhåndsbetalt ?
Finnes mange kontrakts-maler for husbygging, de aller fleste har en "betaling etter leveranse" tilnærming.

Slik TS beskriver dette høres det nærmest ut som han er i ferd med å bli svindlet; ville vel ganske kjapt tatt kontakt med advokat som (antagelig) ville anlegge sak mot entreprenør - det ser jo ikke ut til å være penger å hente der. Selv om det skulle koste noen kroner er det ihvertfall større mulig til å hente inn noe av det tapet enn ved ikke gjøre noe. I en sak er det uansett tapende part som normalt vil bære saksomkostningene.

Men det meste står og faller med kontrakten som er signert mellom partene !
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 28     0
Kontrakten er veldig enkel. Dum og uviten som man var så skreiv jeg bare under. Hadde ikke mange spørsmål da. Men det har jammen fått i ettertid.
Det står ikke noe om hvordan utbetalingene skal skje, store faktura har kommet og jeg har betalt fortkommende.
Det som fikk meg først til å tvile på entreprenøren er at unnskyldningene for utelatt arbeid gaaaang etter gang har vært sykdom, hjerteinfarkt, dødsfall i nær familie, en ene etter den andre. Det begynte å bli latterlig. Ikke at sykdom og dødsfall ER latterlig.. men jeg tror ikke på han. I de siste dagene har jeg hørt han har sagt til andre at både kona og faren er dødssyk. Er såklart kjempe trist om alt er sant.  Huset skulle stått ferdig i fjor sommer. Så lovte han nå denne sommern. Og siste beskjed var at det skulle bli ferdig i november. Men pga at han er blakk og i krise nå så fikk jeg beskjed at huset blir ikke ferdig i år heller.
Synes selv at jeg har vært for snill. Derfor jeg nå vurderer å faktisk gjøre noe av truslene om å ta advokat.
Bare måtte høre her om det var noe råd og tips som jeg kanskje ikke visste av.
   #7
 318     0
Jeg har opplevd konkurs hos byggmester, men jeg hadde nok en annen kontraktsform enn det du har. Vi betalte basert på timelister, og vi betalte materialer direkte til byggevarehus. Så vi tapte ikke en krone.

Det er et sabla surr med konkurs, bobestyrer og andre som kan komme med krav, så du MÅ følge rådene over om å skaffe deg advokat.
OG IKKE betal ut en krone før du har skaffet advokat.

Mange har fri advokat på innboforsikringa si, har du sjekket dette?

   #8
 318     0
Kontrakten er veldig enkel. Dum og uviten som man var så skreiv jeg bare under. Hadde ikke mange spørsmål da. Men det har jammen fått i ettertid.
Det står ikke noe om hvordan utbetalingene skal skje, store faktura har kommet og jeg har betalt fortkommende.

Advokaten kan også vurdere om du har en "lovlig" kontrakt. Hvis det er ulovligheter så kan du rette krav mot personene bak firmaet.
TDJ
   #9
 1 318     Asker      0
Det står ikke noe om hvordan utbetalingene skal skje, store faktura har kommet og jeg har betalt fortkommende.
Det som fikk meg først til å tvile på entreprenøren er at unnskyldningene for utelatt arbeid gaaaang etter gang har vært sykdom, hjerteinfarkt, dødsfall i nær familie, en ene etter den andre. Det begynte å bli latterlig. Ikke at sykdom og dødsfall ER latterlig.. men jeg tror ikke på han. I de siste dagene har jeg hørt han har sagt til andre at både kona og faren er dødssyk. Er såklart kjempe trist om alt er sant. Huset skulle stått ferdig i fjor sommer. Så lovte han nå denne sommern. Og siste beskjed var at det skulle bli ferdig i november. Men pga at han er blakk og i krise nå så fikk jeg beskjed at huset blir ikke ferdig i år heller.
Synes selv at jeg har vært for snill. Derfor jeg nå vurderer å faktisk gjøre noe av truslene om å ta advokat.
Bare måtte høre her om det var noe råd og tips som jeg kanskje ikke visste av.

Høres fullstendig rabiat ut !!
Skaff deg en god advokat asap !!
Som det antydes over er du neppe den eneste i "kurven" til denne entreprenøren som har krav, da er det viktig at du har alt på stell ! Ikke bare ved en konkurs, men like mye i forhold til en rettssak !. Ifølge dine opplysninger høres dette ut som en svindel og da er det rettssak som gjelder, så: advokat !!
Signatur
TSt
   #10
 7 160     0
Faren her er at han driver slik til alle kunder slik at "alle" har bare noe å tape på å slå de konkurs som også koster noe for den som gjør det. Derfor får en slik fortsette. Men en må aldri gå inn i avtaler som betaler noe som helst på forhånd. Hvordan en kommer seg ut av dette vet jeg ikke når en har så mye utestående. Må iallefall skaffe seg proff hjelp.