369    3    0  

Hvordan unngå å bli helt paranoid?

 47     0
Er godt i gang med nytt hus. Vi har totalenteprise med byggefirma og inkludert i det byggeleder. Vedkommende er imidlertid relativt fraværende og vanskelig å få tak i. Han er grei nok når jeg får ham i tale. Andre jeg kjenner som har brukt samme firma gir dessverre nokså dårlige skussmål. Jeg kjenner litt på uro med tanke på at jeg skal bruke så mye penger. Bør en da ikke forvente at byggeleder er tilgjengelig? Jeg er innom bygget hver eneste dag og snakker med snekkerne. Har allerede funnet en del småfeil som har blitt rettet opp, men jeg er ikke fagmann og kan ikke la være med å tenke på at det kanskje også er feil som ikke blir utbedret. Banken vår krever takstmann 3 ganger i byggeperioden, dvs. en gang før oppstart, deretter ved tørt bygg og tilslutt ved ferdig bygg. Kanskje er dette for lite? Noen med erfaring og tips til å håndtere byggeperioden:)

   #1
 2 934     Asker     0
Du bør sørge for at noen er innom før vegger blir plateslått. Det er kanskje det som menes med tørt bygg, men ville kanskje tatt 2 mens bygget er tørt ish.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 47     0
Du bør sørge for at noen er innom før vegger blir plateslått. Det er kanskje det som menes med tørt bygg, men ville kanskje tatt 2 mens bygget er tørt ish.


Ja, bør vel det. Risikerer jeg å fornærme byggefirmaet? Med å vise at jeg kanskje ikke har full tillit.
TDJ
   #3
 1 617     Asker      0
Risikerer jeg å fornærme byggefirmaet? Med å vise at jeg kanskje ikke har full tillit.

Det eneste du risikerer er å fremstå som en profesjonell kjøper !!
Si i fra til at det blir foretatt 3.parts-kontroller under bygging og at eventuelle merknader/avvik vil kommuniseres til firma og byggeleder fortløpende slik at aksjon kan tas.

Hus er en kompleks affære i disse tider; å være "enslig kjøper" mot en profesjonelt entreprenør er rått parti. Kostnadene for en 3. part som arbeider på vegne av huseier er som en pølse i slaktetida i denne sammenheng.
Signatur