#61
 75     Vigra     0
Vi har laget både pizza, vafler og sveler til snekkerne underveis i byggeperioden. Tror de har satt pris på det da.:-)

Så litt om ortografi. Det heter: En snekker - to snekkere - alle snekkerne. Ikke snekrene/ snekkrene som enkelte her skriver. Hehe!

FV
   #62
 245     Karmøy     0
Jeg var innom med pizza til mine snekre i går. Huset var tett for litt under en uke siden, da spurte jeg om de var interesserte i kake, noe de ikke syntes særlig om. Jeg ville likevel gi dem en liten oppmerksomhet siden de har gjort jobben mye raskere enn avtalt, og i tillegg så er resultatet meget bra. Derfor var jeg oppom med pizza og brus til lunsj i går, noe de satte pris på før helgen. Takken jeg fikk var at de kom på jobb i dag, lørdag Smile
   #63
 314     0
Som elektriker er det ikke ofte vi opplever dette.. Grunnen er som en annen her skrev, kanskje at vi ikke er så lange perioder om gangen på byggene..

En gang kom byggherren innom med vafler og kaffe til oss, det er noe som ble satt stor pris på av alle oss som var der Smile
   #64
 1,106     Oslo / Østfold     0
Jeg har selv ikke nybygget hus, jobber med et gammelt, og har derfor ikke hatt kranselag. Men min sønn, rørleggeren, har vært med på en del. Både i det små på eneboliger og på store statlige, slik som det nye Rikshospitalet. Her var rett nok ikke sprit, men god mat og gaver til alle som hadde vært med på bygget.
Jeg har i liten grad nyttet meg av innleiet hjelp da jeg gjør det meste selv. Men da jeg trengte en graver og et par murere til støping av garasjegulvet var jeg tilstede som handlanger og kokk. Arbeidet pågikk en drøy uke og det ble hver dag servert et svært nærende måltid som varm lunch. Dertil kaker og kaffe. Regner med at jeg betalte vel for dette da jobben ble gjort etter timer. Er vel det som heter betalt lunch.
Var rett nok en kalkulert baktanke fra min side. Kan trenge dem en annen gang også.
   #65
 36     Nordhordland     0
Vi skjemmer bort tømrerene våre ganske kraftig....  ;)
Kake, pizza, muffins, lefser, kakao, brus, øl, cognac, sjokolade, kjeks, frukt, drops, spekemat... og sikkert mer...
Vi hadde ikke noe voldsomt kranselag (de fikk litt kake og hver sin flaske cognac), men vi gir dem litt nam-nam hele tiden.
De setter veldig stor pris på det!

Og vi synes de fortjener det, for de er ikke bare noen tømrere, men også rådgivere underveis. De finner andre løsninger der de mener tegningene svikter, osv.
De er på jobb nesten hver eneste lørdag, og jobber mye kveld.

De ligger FØR SKJEMA, og da synes jeg virkelig de fortjener litt "knask"! ;D
   #66
 585     Oslo     0
Som håndverker kan jeg skrive under på at det lønner seg å "fore" oss litt. Bare det å få en kopp kaffe og slå av en kort prat av og til gjør forholdet mellom oss og byggherren mye bedre.

Når jeg selv skal begynne husbygging, er planen å sørge for varm kaffe på kanna og kald brus i kjøleskapet til enhver tid. Det er jeg overbevist om at vil lønne seg.
Signatur
   #67
 4,148     Oslo Vest     0
Jeg tror at vi mennesker er så enkle (tar utgansgpunkt i meg selv) at dersom vi blir behandlet med respekt og litt hygge som noen vafler, kaffe mm og hyggelige ord så yter vi iallefall ikke dårligere enn om vi var usynlige for byggherre. Jeg tror det derimot blir et bedre resultat av noe slikt siden man får en personlig relasjon.

Når det gjelder våre tyske arbeidere så er det et krav til skikkelig innkvartering, dvs vi leier hus til dem godkjent av arbeidstilsynet, og der tror jeg andre entreprenører som i dag driver med sosial dumping vil tjene mye på å respekterer sine medarbeidere og gi dem akseptable bo- og arbeidsforhold. Det er et paradoks at en entreprenør kan være billigere om han lar arbeiderne gå for lut og kaldt vann.

Dette ble litt off topic, ponget var at man kommer lenger med honning enn eddik, og alle honnør til dere som tar vare på arbeiderne på prosjektene deres.
Signatur

   #69
 1,459     Trondheim     1
Er vel normalt ved tett bygg. Dvs at tak, dører og vinduer er montert.
Signatur