175    6    0  

Prosess for å få rammetillatelse?

 2     0
Hei!
Jeg lurte på om noen kan svare meg på hva som må gjøres for å få rammetillatelse og igangsettingstillatelse for en ny enebolig (på en nylig utskilt tomt)?

Og hva bør jeg undersøke før kjøp av tomt, for å vite om jeg i det hele tatt får lov til å bygge der?

   #1
 2 617     Asker     0
Først må du sjekke reguleringsplanen. Dersom tomten ligger under en plan må du bygge et hus deretter. Utnyttelsesgrad, plassering, høyder etc.

For å få ramme sender en ansvarlig søker, arkitekt, byggmester eller noe slikt, en søknad til kommunen. Denne inneholder alle tegninger, skjema og en del annet.

For IG må alle som har ansvarsbelagt områder sende inn erklæring, samt ansvarlig søker må søke IG. Områder det er snakk om er bla Elektrikker, ventilasjon, takkonstruksjonen, vann og avløp, grunn og terreng etc. Alle kontrakter og avtaler må da være på plass, slik at de signerer på prosjektet.
Signatur
   #2
 414     Oslo     0
Hvis du får med selger på det kan dere inngå en intensjonsavtale om kjøp av tomten, med forbehold om at du får rammetillatelse. Vet om flere som har gjort dette. Men det har som regel vært snakk om vanskelige tomter hvor det har vært usikkert om det er mulig å få byggetillatelse. Er selvfølgelig ingen grunn for selger å gjøre dette hvis det er stor interesse for tomten.

For øvrig så kan det være mulig å be om forhåndskonferanse med kommunen, men da bør du ha tegninger å vise til og så tror jeg du må ha samtykke fra hjemmelshaver (eier).
Signatur
Ebe
   #3
 4 383     Vestlandet     0
Trenger ikke samtykke for å ha en forhåndskonferanse, men greit å vite at tomta ikke blir solgt i mellomtiden Smile
Signatur
Ebe
   #4
 4 383     Vestlandet     0
Www.dibk.no har forøvrig mye god informasjon Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 2     0
Takk for mange bra svar!:) Jeg tolker det slik at om tomten er regulert for bolig vil det (mest sannsynlig) være lov å bygge der(?).

Men er det noe man bør være obs på som kan stoppe en rammetilatelse?
HSt
   #6
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Du må se på om det er noen klausuler/heftelser e.l

På En kommune innlandet lagde kommunen plan om en sti/gangvei over en ubebygd tomt min far eide, den ble ubebyggbar av denne grunn. Har sterk mistanke om at stien ble lagt over den tomten som var eid av noen utenbygds.